Sunday, January 21, 2007

Ahad...keja ke?

Salam,

Apa citer la posting N3 hari Ahad ni?...ke ke ke...saya ada kelas la hari ni, sementara free ni apa lagi buat la N3 :)

Kelmarin petang ni melawat kawan balik buat Haji, seronoknya dengar dia cerita, dia bawa anak dia yang baru form 2, tapi memang anak dia hebat la...khatam Quran 3 kali kat sana, memang hafal semua doa-doa, tak payah nak buka kitab lagi, so dia dengan husband pun senang la aminkan je bagus sungguh anak dia tu...memang nampak muka berseri-seri la...

La ni saya memang terasa berkobar-kobar nak pi buat Umrah...dan insyaAllah lepas tu buat Haji. Yang syahdunya kawan saya kata, kata sepanjang di sana memang selalu dia teringatkan saya di KK ni, mudah-mudahan ada rezeki ke sana dalam masa terdekat ni. Tapi yang lagi terharu tu ada sorang student saya, dia hantar poskad dari Mekah...hmmm masa dapat poskad tu macam nak nangis je sebab dalam ramai-ramai orang yang dia kenal, kita ni ada gak dalam ingatan dia...isk isk isk...

Malam tadi tengok majalah 3, jelesnya dekat Norzie dengan Aidit muda-muda lagi dah dapat pi buat Haji dan fully sponsored plak tu...isk murah sungguh rezeki depa. Harap-harap lepas ni di lainlah penampilan Norzie...kalau pakai tudung terus pun lagi bagus kan :)

Malam ni ada Juara Lagu, ke ke ke nampak gayanya plan nak keluar jumpa kawan tu akan dikensel dah ditunda ke esok malam...

Malam tadi pi jalan-jalan KK, ingatkan orang tak ramai la rupanya ramai juga manusia...isk kami tersilap jangkaan. Tapi disebabkan tak la nak membeli apa pun...so memang window shopping je, ehhh saya beli jam dinding la...ingatkan murah rupanya mahal juga harga jam dindingkan...dapatlah yang kecik comel harga RM20, harap-harap tahan lama la. Yang rosak tu dibeli tahun 2002, harga RM10, ehhh lama juga jangka hayat jam tu, 4 tahun kiranya setahun RM2.50 berbaloi tu.

Pukul 1 bleh la balik rumah...janji nak pi ambik sambal tumis petai kat umah M, dia buat malam tadi tapi masa dia telefon dah nak sampai KK. Abang bulat nak masak nasi dan buat sup tulang, perghhh dah lapaq ni. Hari ni dia tadak kelas, kelmarin kelas tak dak sebab cuti Maal Hijrah.

Lepas ni nak siapkan nota kuliah untuk minggu ni, dan kalau rajin siapkan abstrak untuk hantar ke Conf. kat Turk* tu...mana tau ada rezeki bleh pi sana jumpa Simah :)

Ehhh Salam Maal Hijrah untuk semua...insyaAllah mudah-mudahan kita akan sentiasa dirahmati Allah Taala amin!!!!!!!!!!

Berhenti sini dulu...jaga diri bye all :)

~dariBMkeKK~

12 comments:

marlinabaharom said...

achik puaih hati sebab ADIBAH menang besar malam tadi.... cuma musykil cemana M Nasir yang suaranya tak sampai tu bleh menang kategori dia?

Best tengok Mawi berambut ..hee..hee..

alinlai said...

Achik,
iye...setuju dengan semua kemenangan adibah tu, memang suara dia power sangat...iye pasai apa la M Nasir nyanyi mcm tu pun bleh menang, Mawi ada rambut macam muka apek senario plak kui kui kui

arianna adrizal said...

kak lyn,
sy pun sukerrrr adibah menang. sora superb! eh, akak pun tgk mawi cam apek eh?!! hahaha! saya pun ckp gitu ngn makcik sy semalam.

kak, salam tahun baru. moga2 peroleh keberkatan hidup kita. amin.

Zakiah said...

Ala aper ni cakap pasai AJL. Dengki ah tak dapat tengok ni.

simah said...

insyaAllah hang dapat pi haji sooon...masa muda pi lagi best.. banyak tenaga.. :0)
wahhhh.. student hantaq postcard kat hang dari mekah? ingat jugak kat lecturer dia yek?

hang dah siap tulis paper ka? halil satu benda pon tak tulis lagi utk conferans tu heheheheh

insyaAllah kita boleh jumpa.. boleh aku ngan anak aku buli hang heheheheheeh.. :0)

alinlai said...

anne,
ke ke ke macam tgk apek miming je malam tu, tapi memang best la AJL kali ni, kurang skit kontroversi kalau tidak ntah apa2...
insyaAllah aminnn semoga kita sama2 dirahmatiNya :)

Zakiah,
alahai jgn sedih chek oiii baca je online newspaper kelmarin dan hari ni banyak citer pasal AJL :)

Simah,
ooo nak buli chek nooo tak pa tak pa...tapi kalau hang cakap turki bukan tau pun kalau hang buli ka apa ka...tak paham ke ke ke. Baru siap abstrak la...harap2 menjadi la paper tu...kalau tidak harapan tinggal harapan je la...

kaklong said...

salam,

untungnya anak kecil2 dah bagus bab2 ibadah nikan. saya ni nak kena usaha lagi bagi anak2 suka bab2 ibadah ni. maknya malas lebih ni huhuhu.

saya doakan alin dpt buat umrah n haji. pglah lin..mmg best kat sana. tulah, rzeki aidid n norzie..saya pun harap norzie terus ebrtudung..

sambal tumis petai??wah..makan bertambah ni

alinlai said...

syikin,
iye...seronok dan sayu je bila tgk majalah 3 malam tu, insyaAllah aminnn memang plan nak register thn ni, dan mudah-mudahan lepas habis study semua dah bleh pi...tapi nak pi umrah before pi study insyaAllah aminnnn!!!

Ayu said...

alin weiiii aku pon sebak semcm masa tgk aidid dgn norzie buat haji tu.. aku mmg kalo tgk cerita2 pasai buat haji or pasai mekah or madinah or anything related to Rasulullah.. aku cepat sebak..
aku pon mcm hang semangat berkobar2 nak ke sana..insyaAllah...

alinlai said...

Ayu,

ya....tak sabaq nak tgk sambungan M3 minggu ni, tapi harap2 norzie tukar penampilan la lepas ni kalu sama je tak best la kan :(

MAMARISYIA said...

Aku pun setuju ngan kemenangan Adibah..memang best!!Aku berangan nak pi Umrah & haji tapi tulah rezeki tak de lebih lagi!!!InsyaAllah

alinlai said...

MR,
berbaloi la Adibah menang, balik modal la dia buat album tu guna duit sendiri :)