Monday, April 17, 2006

What a longggg weekend.....

Salam,

Seronoknya cuti....kalau tiap2 minggu cuti macam ni isk alangkah seronoknya :)
Jumaat petang aku dengan abang bulat pi resort dekat Kina*rut, ok le tepi jalan dan tepi pantai...tapi kami bukan nak menikmati pemandangan sangat...kami nak berenang2... seronoknya sebab bila masuk je orang Melayu dua orang ni...mat salleh pun pelan2 naik ha ha ha kami pun conquered the pool...sejam lebih berenang sana sini (aku berendam dan berenang sikit2 sebab lama tak masuk pool jadi takut plak...) abang bulat berenang sakan...bila budak2 sekolah mana ntah masuk pool kami pun keluar la, dah merah2 muka...tapi ok la rasa ringan badan tapi lenguh jangan cerita la....segala sendi lenguh...maklum la lama tak berenang2...

Malam makan kat restoren situ gak, ok ok je tapi lapaq punya pasal...telan je. Lounge resort ni kecik je ada 2 TV with Astro, so kami buat macam rumah sendiri ha ha ha sapa suruh dlm bilik tadak Astro, dekat 11pm baru balik bilik dan tido.

Lepas breakfast...kami terjun lagi..ha ha ha gila kuasa sungguh, ada 2 budak mat salleh, lepas tu mak dia pun join. Pelancong England...dah lama depa mai M'sia, lepak KL, lepak Sandakan...dekat KK dah seminggu mak oiii tapi berapa Pound Sterling je kalau dibandingkan dengan RM, memang seronok berjalan la...lepas tu duduk resort murah je, layanan kelas A. Biasa le orang M'sia buat bisnes kalau orang tempatan lebih2 kurang je...mat salleh dilayan baguih2...ntah2 keja apa je...kat KK ni boleh perasan layanan orang2 keja hotel tu...bilik untuk orang tempatan memang yang biasa2 je, kalau mat salleh biasanya bilik yang ngadap laut la...chisss melampau sungguh. Tak kisah la sebab resort ni dekat je dengan rumah...kalau orang yang datang jauh2 sure ralat juga.

Petang tu, lepas cuci baju dan kemas apa yang patut aku tido nyenyak...hujan plak kat sini apa lagi...sakan le. Abang bulat ada kelas sampai 4pm. Malam tak pi mana lepak tengok TV je. Tapi rasanya TV tengok aku sebab tak ingat cite apa yang aku tengok. Letih oooo berenang.

Ahad, kami pi urut kaki. Lepas tu baru rasa ok sikit kaki ni...

Hujan je KK skrg ni tapi mlm2 panas juga. Sabaq je la...

Ada berita gumbira.... insyaAllah kami nak pi Beijing...wah bestnya bulan 6 ni kot. Abang bulat free aku je kena bayar...tapi bayar tambang je bilik tak payah le...jimat jimat...tapi tak la berharap sangat kalau jadi aku pi kalau tak jadi aku pesan barang je la...apa bleh buat.

Kalau pi Beijing plan balik BM tak jadi la kot...or tengok macam mana...kot2 bleh transit 2,3 hari kat KL then balik la kejap. Last balik BM masa raya haji...isk dah berbulan tu...mana bleh jadi. Kena cari peluang juga ni.

Achik, ada nak pesan apa2 ke? he he he or dah pernah sampai Beijing?

Syikin kalau dah pernah ke sana bagi tips skit.

Mar bagi badan sihat dulu baru boleh berjalan2 :)

Ok...kalau betul2 jadi aku uar2 kan lagi ok....ciao

~dariBMkeKK~

4 comments:

marlinabaharom said...

ada..ada.. nak mengirimkan diri. tumpang masuk dlm beg..buleh kaaa???

alinlai said...

boleh...beg ni macam beg Doremon bleh kembang kempis...ha ha ha...kalau jadi bestnya Achik, bleh membeli dan membelah, eiii tak terbayang keseronokan :)

maR said...

Jeles laaa... nak ikut hihi

alinlai said...

nak ikut? kena sihat dulu baru bleh jalan2...