Tuesday, April 25, 2006

Mimpi...

Salam,

Kelmarin lambat gak balik dari opis ni... dekat 7pm. Aircond tak kuat plak dah loya2 tekak aku...rasa mcm nak terburai isi perut...maybe dah masuk angin. Nak turun tangga tadak karan plak...jenuh la berhati2 takut tergolek dog plak, masa tu la ada orang nak naik tangga gak...jenuh le guna handset nak tengok sapa kat depan aku, isk isk isk seram la juga. Mujur orang yang kita kenal. Aku tak le punch card, tak kisah la ingat pagi ni nak tulis jer black-out kat kolum keluar tu, tapi tak ingat plak, nanti la masa nak balik.

Lepas makan dah ok sikit, balik mandi baru segar badan. Ngantuk sangat2 isi borang income tax pun lebih2 kurang jer abang bulat dah marah2 sebab aku mcm tak bersungguh2 masa dia dok ngajar tu he he he...biasa le tu kadang2 angin aku ni bleh tahan gak 'weng' sorry my dear!

Habis LOST baru tido....ZZZZZZZzzzzzzZZZZZZZ.....

Tiba-tiba gelap....(tido le tu....)

Pagi ni abang bulat citer dia mimpi, kami pi resort kat Tua*an, bila masuk bilik tu macam ada orang... biasa ler in between dia citer aku suka jump to the conclusion kena la marah ke ke ke... tiba2 datang satu famili, kata itu bilik depa, tiba2 aku nangis (ehhh cengeng plak aku dlm mimpi...), kami pi la dekat reception marah2 la konon, tapi tak dapat bilik yang sama dapat bilik lain with extra payment...ehhh melampau resort ni, kekonon nak tunjuk perasaan la... terus kensel bilik tu...tapi dah petang sangat kami pun nak tumpang la bilik yang kami dah booking tu untuk solat Asar, famili tadi tak bagi....aku nangis lagi (eiii tak bestnya watak aku cengeng sangat....nangis jer isk isk isk....), abang bulat pun pecut kereta, balik singgah solat Asar kat masjid kampus....

- Mimpi pun habis...dia bangun solat Subuh -

Moralnya ialah...Solat itu tiang agama ....

Baguskan abang bulat ni mimpi pasal nak solat... aku kalau mimpi ntah apa2...rasanya aku pun mimpi juga tapi tak ingat la apa yang aku mimpi tu.

--------------------------------------------------------------------------------
Ok dah pos borang2 income tax dll... dan terpecah la rahsia aku blom ambik transkrip lagi...ha ha ha...

Makan nasi goreng ala Thai + laici & nasi lalap + air suam + air herba (apa ntah) = RM15.20 tunaiiiiiiiii....

Kalau keja gaji 5, 6 ratus duduk KK ni bawa bekal la tiap2 hari, makan memang mahal... tu harga makan t'hari kalau makan pagi (breakfast) kadang2 RM9.90 kadang2 RM12. Jadi untuk menjimatkan wang kami... la ni kami makan dlm pukul 11am, 'brunch' , petang baru makan lagi...kadang2 petang + malam... jimat 2 kali je makan, kalau malam tu masak lagi la jimat...makan 1 kali je kat luar.

Eii loya plak tekak ni...rasa macam nak muntah tapi tak plak keluar2... kalau boleh muntah sure selesa sikit. Arghhhh....Macam bengong2 sikit blogg*r.com ni, rasanya semua orang kena kot sebab ada gak blogger yang komen benda yang sama. Tak dak hal la...benda free so sabar je la.

Hari Jumaat ni ada 2 events kat sini,

(i) Sambutan Maulidur Rasul peringkat U

dan
(ii) Seminar kat Le Meri*ien KK.

Dua tiga orang tanya aku nak pi yang mana satu? he he he...dua2 aku tak pi sebab aku nak bercuti rehat sakan kat hujung pulau Borneo, sambil2 marking xm, sambil2 berenang, sambil2 tido sakan...dll la...ta ta KK, I am going to enjoy my long weekend there....and of course menjamu mata dengan pemandangan indah di sana...perghhh dah rasa seronok sendiri2 ni. Ahaks...jangan tak buka2 xm scripts dah le sebab seronok bercuti. Bukan boleh percaya sangat aku ni.

Hujan petang ni...terbantut la plan nak potong rumput kat depan dan belakang rumah...tak pe la esok masih ada (kalau tak hujan).

Ada kawan fwd e mel kat bawah ni please read ladies...and gents (if u're here)...

Subject: Fw: Rape in the Air Sent by a friend..

I cant say how true this may be (it actually came as a shock to me) hence decided to share.. Prevention is better than cure..! best to exercise proper precaution on any airline -

For all our women family members and friends.. The most horrific incident has recently occurred on a Emi**tes Airlines and the culprits have got away with it. The worst thing about this case is that this is the 4th case to have happened on this airline. During the Christmas of 2005 a flight of Emi**tes Airline flying from Dubai to Manila was on a regular flight. However, 4 hours into the flight as most passengers were sleeping or dozing off. A man approached a lady who was alone and asked her to assist his child in the bathroom. Not thinking much the lady followed the gentleman to the rear of the plane. Immediately she was grabbed by the mans 3 accomplish who immediately gagged and taped her mouth and then went on to rape her in the back area of the craft while 2 kept watch two molested and raped her. After they had all had a turn, they forced her to drink a drug laced drink and escorted her to her seat, she was knocked off until she arrived in manila by which time the 4 men has disboarded and got away. This is a repeat case of the same thing that happened on a flight from Dubai to Mumbai on a Emi**tes airline. The Emi**tes staff are aware of this but when the staff have some suspicion of some incident taking place they make it a point to avoid going to the back of the plane. This is the 4th case to take place on Emi**tes airline. However the worst case of a rape victim on a Emi**tes flight was when a flight from Bangkok to Dubai . The lady was not only raped on flight but she was taken thru immigration into Dubai and raped for several days and then later on sold to the underground. So people who fly Emi**tes beware if you are a lady as this could happen to you, Do pass on..you never know who could gain..!

Isk...seriau dengar kes macam ni...Nauzubillah...berhati2 di jalanraya, udara, jalan keretapi dan di mana-mana sahaja anda berada. Manusia yang bertopengkan haiwan ada di mana-mana saja.

Disebabkan pada masa ni aku tengah 'humming' lagu ni, so why not I put the lyric here so enjoy it :)

Live To Tell by Madonna

I have a tale to tell, Sometimes it gets so hard to hide it well

I was not ready for the fall

Too blind to see the writing on the wall

Chorus:

A man can tell a thousand lies

I've learned my lesson well

Hope I live to tell

The secret I have learned, 'till then

It will burn inside of me

I know where beauty lives

I've seen it once, I know the warm she gives

The light that you could never see

It shines inside, you can't take that from me

(chorus)

2nd Chorus:

The truth is never far behind

You kept it hidden well

If I live to tell

The secret I knew then

Will I ever have the chance again

If I ran away, I'd never have the strength

To go very far

How would they hear the beating of my heart

Will it grow coldThe secret that I hide, will I grow old

How will they hear

When will they learn

How will they know

(chorus)(2nd chorus)

OK ta ta....

~dariBMkeKK~












13 comments:

Syikin said...

wah..panjang lebor citer ari ni, cam tak caya jer ni blog alin...hehe.jgn mare.gurau aje.

alin..ke awak pregnant? loya tak pasal2.kat entri sblm ni pun awak kata loya gak?

wah..seronoknya bercuti di hujung pulau borneo tu.apa namanya?

na'uzubillah.jgnlah kita jd mangsa rape dlm flight pulak. hish...menakutkanlah culprits2 ni..mmg itu hobi depa ke? mahai tul hobi depa tu sampai kena naik flight

la..ingatkan mimpi nak apa tadi,rupanya Allah kejut bangun solat.

siap pulak ngan lagu..;)

alinlai said...

kes tadak keja la ni...isk kalau pregnant Alhamdulillah...tapi mana tahukan? Tak pe we wait n see :) iye kes rape tu buat takut plak, sebab pernah naik long flight hari tu Alhamdulillah tak dak apa2 berlaku. Isk kena elakkan naik long flight sorang2 bahaya untuk kita orang pompuan.

alinlai said...

nama hujung pulau Borneo tu ialah Kudat. Memang cantik...kalau sesapa mai KK saya cdgkan pi la situ.

Ayu said...

salams alin.. dtg ikut jejak awak di blog kengkawan

alinlai said...

Ayu,
TQ mai rumah...jemput jemput :)

ibuVouge said...

alin salam..balas visit
nt IV kesana boleh contact alin..heheh

alinlai said...

IV,
boleh je :) no problem

maR said...

kak lyn,
Ha tudia bila dia bermimpi...
insya Allah mainan tidoq ya?

alinlai said...

mar,
itu la pasai, nak kata tak basuh kaki nampak dia dah basuh kaki. Biasa la tu kan :) mainan tidoq.

marlinabaharom said...

lyn.. aku syok betui dengaq citer hang kat sana. cam best jer kan.. sokmo pi berholiday.. hee..hee.. bila lah achik bleh merasai kehidupan cenggitu??

alinlai said...

achik,
ke ke ke...habis tu kami nak balik kampung, dua kampung jauh kena la cari alternatif nak menceriakan hari2 kami kat sini, salah satu caranya pi resort sana, pi resort sini...tak kisahlah berapa bintang asalkan bercuti, mai la join :)

Anonymous said...

What a great site Nc tax sale Medievil web templates http://www.bemus-point-dental-insurance.info/My-software-web-page-designer-j-sww10858.html Toshiba 30 in flat screen high definition tv Teeth whitening indianapolis indiana

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! http://www.lcdprojector1.info ford dealers Cheap antispam tool What is a web browser software Pet friendly rentals in los angeles