Thursday, January 26, 2006

Kenapa ni???

Salam,

Hmm pagi ni sakit sangat perut ni masuk angin ka? Rasa macam berbelit tali perut, rasa mual2 pun ada gak tapi tak la nak ngadu kat abang bulat, risau nanti dia berharap sangat...tapi mujur le lepas lelapkan mata lepas Subuh tu bangun dah ok skit...tapi still rasa sakit skit2...hmmm ngandung ke aku ni? Perut ni mcm keras dan buncit sangat...kalau YA Alhamdulillah rasa lega dan rasa gumbira (tepuk tangan...)

Breakfast dengan sal...ok la mkn mee goreng habis sepinggan, yang risau kalau nak pi beri ni...dah la toilet ni tadak air, setakat nak buang air kecik ok la ada air dlm botol ni. Harap2 bertahan le sampai pukul 1pm. Abang bulat habis kelas 1 pm...then 4 pm plak kelas dia...hmmm lambat la aku balik hari ni kekonon pekerja contoh le...lagi banyak la masa aku depan komputer ni. Pening2 kepala nanti.

Esok pagi aku nak check kot2 mana le tau ada double line...bleh pi klinik ke apa ke... :)

Ngantuk la...sekarang ni hari2 aku tido t'hari atau petang...memang tak tahan sangat mata ni, letih lesu je badan ni...sabaq je la. Or maybe tak bersenam kot badan jadi lemah...hmmm nak pi buang peluh kat mana ekkk...malas nak pi jln2 kat taman tu, kena bangkit awal pagi (alasan....)

Dua malam lepas aku mimpi abang bulat tau pasal blog ni...dlm mimpi tu siap nak delete blog ni lagi...he he he biasa le rasa mcm bersalah le konon, tapi so far aku tak rasa apa2 lagi...masih maintain, dan rasanya nak diam je dulu...bila rasa dah selesa nak bagitau aku akan cerita la pasal blog ni...ntah2 dia pun akan kongsi ide nak cerita apa dlm blog ni...abang bulat tu bab menulis lebih hebat lagi...dulu2 dia pernah tulis cerpen...siap masuk dlm newspaper lagi...aku he he he tek mimpi le nak menulis cerpen ke apa ke...tak berbakat pun. Skrg ni pun memang "kena" menulis laporan untuk pembentangan, proceedings etc...kena le mengarang juga, kalau tidak hmmm hampeh le...walaupun kawan2 kata aku ni ada bakat menulis. Ntah le...bakat terendam kot.

Ada student masuk kejap...bincang pasal assignment...malas nak komen, sebab due date esok, tajuk dah bagi last week...tak siap lagi le tu...lantak le...malas nak marah2... buat sakit kepala saja.

Hari ni lagi la tak produktif tak sentuh apa lagi pun...dok menebeng depan komputer ni saja...petang kalau rajin siap2 nota kuliah untuk lepas raya cina atau buat soalan mid term, biar budak2 ni tensen skit...diorang ingat subjek ni senang kot nampak macam relax je...tapi kadang2 kita ingat diorang relax tapi exam bleh jawab... tak pe la...asalkan aku dapat habiskan silibus dengan jayanya dan dapat habiskan semester ni dengan bergaya ke ke ke....malasnyaaaa....tolonggggg...

Isnin depan Pikachu mai sini...Selasa bawa semua pi jalan2...Rabu bleh pi jalan2 lagi... Khamis depa balik Penang alahai tak best la...2 minggu mak abah kat sini rumah pun ceria je...maklum le kalau kami dua kadang2 mlm baru balik rumah...makan pun skrg ni terjaga, makan kat rumah best2 plak tu, tapi depa pun dah boring duduk lama2 tu...faham sangat la abah mana bleh duduk setempat lama2...melainkan kat rumah dia sendiri, coz banyak xtvt dia bleh buat...duduk sini, sekejap2 tengok dia potong rumput...sure rumput kat rumah kami tensen sebab tak sempat nak panjang...ke ke ke nasib le rumput.

Nak marahnya dengan Astro, ada ke salah staf dia...kita yang kena tanggung... nak reconnect service pun ambik masa 3 hari...aik nak kena ni aku komen dlm suratkhabar nanti hah! Bulan 12 buat pertukaran nama, bulan 1 tak siap lagi...apa kes? Lantak le malas nak layan, nak duit cepat nak sambung servis lambat plak.

Kalau ada stesen TV lain aku nak potong je servis Astro ni...tak cekap langsung.

~dariBMkeKK~

2 comments:

Anonymous said...

Best regards from NY! »

Anonymous said...

Enjoyed a lot! »