Sunday, April 19, 2009

Cerita kami lagi...

Salam,

Minggu ni kami cuma pi factory outlet dekat2 sini je... tapi taklah besar sangapun, bleh la... beli sweater je, berkenan dengan 1 jaket tapi nanti-nanti la... mana tau kot-kot pi outlets lain... lebih murah ke... tak pe bukan nak guna lagi skrg ni, semua tu preparation for winter. Sini sejuk sangat jadinya kenalah beli yang selesa untuk dipakai... insyaAllah lama lagi tu kat sini :)

Juga untuk kanak-kanak ni... baju kena beli selalu sebab cepat besar... dan kesian kalau bagi pakai yang tak sesuai... nanti sama ada depa panas sangat, atau sejuk sangat. Maklumlah blom boleh bagitau... kalau budak yang dah bleh bagitau senang citer.

Aku suka gambar kat bawah ni... kakak kemain lagi siap tunjuk 'best' ha ha ha... kebetulan tu, alah budak besar-besar ni kan masih genggam tangan lagi, sekali sekala je buka tangan... ada ke Chu depa kata mcm anak Altantuya....eiii takut.




Gambar bersantai...bg tgk TV diam terus. Dah pi cari walker... blom jumpa yg sesuai... risau jd bumper car je walker tu. Sikit hari lg jd nursery umah ni...ada sesapa nk hantar anak2? hu hu hu





Hari ni cuaca cantik sangat2... tp sejuk gak sebenarnya...mat salleh dah bersantai sakan la.... sleeveless, berjemur atas padang isk isk isk... kesian sungguh depa ni susah nak tgk cahaya matahari jadi camtu le. Sekarang ni lambat gelap... maghrib 8.30pm banyaklah masa diorang berjemur tu...sambil minum mabuk-mabuk. Esok nak pi fakulti boleh tengoklah kaca botol merata-rata... memang masalah sosial sungguhlah... arak memang murah kat sini... lepas tu senang nak dapat. Dekat supermarket dalam kampus pun ada jual... masalah yang dibuat sendiri.

Oklah... cukuplah untuk hujung minggu ni... ada masa kita buat N3 lagi... untuk kali ni cukuplah kan... tak berapa nak ada idea nak mengarang... ok cau cin cau




~dariBMkeKKkesTiR~
Posted by Picasa

10 comments:

KV said...

merah nya pipi!!!!

JahRera said...

salam alin,

ruang dahi mereka berlainan, jadi boleh kenal siapa yg kakak dan adik.

Altantuya (ejaan tak betul-maleh nak semak!) tu kaum mongolia. Mereka sama puak dgn Jepun, Korea, Cina. Jadi memang tepatlah tu, bak sini satu jadikan kaum Jepun pulak.

Alinlai said...

KV,
itulah...panas sangat pun merah, sejuk sangat pun merah... kita je dok camni ke ke ke...

Kak Lela,
he he he tu dia dah buka buku sejarah dah ;) he he he iye bagi jadi Jepun sorang baru lengkap ;) ahaks... mengamuk papa depa kalu nak pass sorang, eiii takut ke ke ke...

Mama-Danish & Sarah said...

eiiii....geramnya tengok baby ni. comellll!!!!!

Alinlai said...

mama danish,
jgn cubit jgn cubit ke ke ke...

D'Rimba said...

Comelnyaaaaaaaaaaaa.........

Anonymous said...

cik lyn, awat kekanak tu mcm blur je ke kdg2? penat berdiskusi ke? ehehe btw mcm mana nak pi sana? boleh naik train atau national express? wa balik hujung bulan ni so dalm weekends boleh la pi tgk kekanak ni :)

Alinlai said...

D Rimba,
terima kasih...:) -bagi pihak kanak-kanak-

cik sue,
train pun senang, bas pun ada gak... turun stirling je... ok mai jgn tak mai... kami ok jer ;)

depa kadang2 nampak blur pasal bangun tido ke ke ke... dah kena jd model, mana tak marah he he he

Zek Zek said...

look at those cheeks!!!!!!!!!!!!!

Apa pulak anak altantuya...hihihihi...

aku sampai cakap sorang sorang depan PC ni. Asben tengah tengok tv sampai tertanya...amender yang comeL?

Alhamdulillah..yer. Ish...so cute!

Alinlai said...

Kiah,
tak tau la Chu depa ni... dia kata mcm budak Monggolia... ntah pe pe... ok la drpd mama depa kata mcm anak Siam he he he... cian depa, yg sbnrnya anak Cina + Melayu