Monday, April 13, 2009

Hujung minggu lepas :)

Salam,

Inilah rupa kanak-kanak yang penat lepas seharian berjalan-jalan dalam kampus. Depa tak le penat sangat kot... sebab duduk je dalam stroller tu, kita yang menolak dan mengangkat yang penat, lenguh tangan segala.... Tapi memang lenguh tangan sebab, sebelum nak ke kereta kami kena angkat dengan car seat... sekarang ni dah 7 kilo lebih ni... hmmm lepas tu letak dalam kereta... nanti dah sampai destinasi kena angkat letak dalam stroller... ke ke ke angkat letak angkat letak... sampai rumah kami yang pengsan he he he...layannnnnnnnnnn!!!

Gambar bawah ni... perasan tak tangan Bam dok pegang tali apa ntah tu... cam orang dok posing plak... topi tu dah ketat... kalau depa pusing2 kepala sat lagi yg depan dah ke belakang... yang belakang mai depan... belasah je la... bukan pandai duduk diam.








Gambar atas ni pulak ... masa kami dok sembang, tengok-tengok ehhh depa pun sembang gak dua orang...siap tunjuk-tunjuk jari lagi... tataulah isu apa ... ha ha ha... isu globalisasi ke isu susu baru ... ni dengan tak pakai stokin, seluar segala sebab depa panas. Hmmm itu lahir kat KK, kalau lahir kat sini tataulah camno... isk isk isk haru ni balik nanti. Tak pe la... dah besar nanti pandai-pandailah depa sejukkan diri ha ha ha... mandi le apa lagi kalau panas sangat.

Posted by Picasa

Ok, itu saja... bye all :) ta ta

~dariBMkeKKkesTir~

9 comments:

Zek Zek said...

alahai pandai pulak dia sembang...

bab angkat letak angkat letak tu tak lama...sat lagi dah dapat kaki sendiri lagi haru...

Alinlai said...

kiah,
dpt kaki silap2 terjun plak drp stroller :)

ibuVouge said...

bam
bila mama nak bawa jalan lagik

bim
ya lah.. dah bosan kat umah ni

makcik iv tolong buat dialog bam dan bim

lin
budak budak kan..sungguh comei walau apa pun keadaan mereka.. Sbb tu dipanggil kupu kupu syurga

Alinlai said...

iv,
ke ke ke...tq :) iyelah tak kira bangsa... semua nampak comel jer ;)

Ilah said...

amboiii, sembang tak ingat... agak2nya tengah2 pakat nak kenakan mama dan papa dia kot, bam jadi bim, bim jadi bam.. :D

Ajzie said...

Lama nyaaaa saya tak menjenguk awak disini..... rupanya dah ada baby lagi.. Bukan sorang plak tuh..... Tahniah dari kak ajzie........

Alinlai said...

ilah,
agaknya la... dok psg strategi baik punya... :)

ajzie,
ke ke ke makasih, mujur dok meniarap lagi.. tak pe ok je :)

simah said...

aku punyaa la lama tak mai sini.. tak dak mood nak bertenet...sorri wei..

budak comel dua orang tu dah pandai sembang dah!!cepat betoi depa besaq...masyaAllah..

budak tu 7 kg...terrer la hang angkat..tak pa..lepas ni mesti tangan hang bermuscle gilas

Alinlai said...

simah,
faham... byk lg keja hang kena uruskan... dah rajin nnt lawat la kenkwn :) he he he...kalu hang masuk sini 6 bln lg aku rasa...terkejut hang coz... silap2 dah berdiri dah budak2 ni ;)