Saturday, April 25, 2009

6 bulan....??? Kejap je

Salam.

Lama juga tak update, bukan malas tapi tak dak idea nak mengarang....kadang tu ada idea tapi ntah la... sibuk benda lain juga. Sibuk mende... sibuk dengan depa dua ni la ke ke ke...layannnnnnnnnnn!!!

Pejam celik dah 6 bulan umur depa... Alhamdulillah. Dah boleh meniarap golek sana sini, tido pun dah tak setempat lagi... kadang meniarap kadang macam menonggeng... sabar je la, jenuh betulkan... especially adik. Kakak ok juga, kadang tu macam mana kita letak malam tu, sampai ke pagi la dia tido macam tu.

Ada juga yang bertanya... macam mana nak jaga dua orang ni... yelah kadang-kadang sorang pun dah penat ... hmm macam mana ye nak cerita... aku kena syukur banyak-banyak sebab dua orang ni memang simple, malam-malam pukul 8pm, letak je dalam baby cot, sumbat botol... kejap lagi lena la depa. Kadang pukul 12 jaga merengek... nak susu, tapi mata tak buka, mode tido lagi. Bagi botol... habis je susu sambung tido balik. Kadang tu pukul 5am baru minta susu... setakat ni demam pun depa masih tido dan minum susu, tahu demam pun sebab temperature naik je...

Siang-siang pun... kalau nak bagi tido senang je, merengek nak susu tu sumbat botol, sendal botol dengan bantal kecik tu... nah... lena la depa. Bolehlah nak buat benda lain... tak payah dah nak tepuk2 bontot ke, nak nyanyi2 ke depa ngantuk je, letak kepala atas bantal... lenalah.

Mudah-mudahan budak-budak ni akan senang macam ni selalu. Iyelah... kesian kat mama dan papa depa... ;) Alhamdulillah dengan ke'sempoi'an depa tu... bolehlah aku dan abang bulat study kat rumah juga...

Isnin ni... kami akan ke Dund** nak berjumpa VC dan ahli rombongan lain... biasalah, musim VC Univ kat M'sia buat lawatan gamaknya... bulan lepas VC UPM, minggu lepas VC USM, sblm tu dengar gak dari Uni lain... oklah tu memantau kekonon... tapikan tau depa tu ada agenda lain juga tu... main golf he he he... kantoilah. Jauhnya main golf kan... kat M'sia pun banyak golf course. Biasalah tu... sambil nyelam sambil tenggelam ha ha ha. Opssssssssss

Oklah... ni gambar-gambar terkini.... masa ni kat klinik, sblm nak kena cucuk imunisasi. Depa ni ada extra imunisasi... kami ambik gak yang sini juga... atas nasihat Dr... yang best tu, free je cucuk ke apa ke... best juga tu, kalau kat KK, walaupun kat Panel... hari tu kena juga bayar ntah pe pe. Nak pi klinik k'jaan makan masa la pulak... setengah hari menunggu kadang-kadang tu... hmmm pakai jaket jeans cam boy plak budak-budak ni ;) ada minah Arab dok usik2 depa masa ni.



Gambar-gambar bawah ni pemandangan sekarang ni... dah musim Bunga / Spring/ Autumn...banyaklah bunga-bunga keluar... tak payah tanam pun. Cantik sangat...ada warna ungu, ada warna merah, kuning, hijau, putih....tiap-tiap pagi berjalan ke fakulti nak je ambik gambar... tapi malas sebab pagi-pagi sejuk lagi... berjalan cepat je sebab nak masuk dalam bangunan.


Ha ha ha... apa la motif gambar ni... nak ambik bayang ke gambar bunga Daffodil? Ntah pe pe...


Oklah... ngantuk dah le... nanti-nanti kita kongsi cerita lagi k... daaaaaaaaaaaa

~dariBMkeKKkesTiR~
Posted by Picasa

7 comments:

JahRera said...

salam alin,

You are happy, budak2 tu pun happy. Mereka tangkap mood dari ibu bapa mereka.

Pokok atas itu sakura putih. gambar tengah bunga tsujiki (x semak lagi BI) dan yang akhir tu daffodil.

Daffodil x hidup di Okinawa. Kalau ada daffodil field, jadikan banner blog ini. cantik!

Alinlai said...

Kak Lela,
insyaAllah kenalah kita happy kan... supaya org sekeliling pun happy juga... ;) iye banyak pokok2 dlm kawasan kampus ni datang dari China... siap ada pokok bunga Raya [spesis yang sama]... cantik Daffodil ... wah idea yang menarik tu nnt saya try buat banner tu tq tq :)

Zareda Norman said...

alinlai

sekejapan aje kan.. 6 bulan sudah..

jangan lupa tangkap gambar banyak banyak hokay

AppleB said...

wah dah besar budak2 tu yer...comei sgt rasa nk gomol2 je. tp tatau bila la kita ni dpt berjumpa kan huhuhuhuhuhhu

Alinlai said...

Zar,
itulah... kejap je, dah 6 bulan2 sedaq2 nnt dah bleh jalan, lepas tu bersembang, lepas tu pi sekolah... tapi tak sedaq yg kita ni makin tua le hu hu hu

apple,
ehhh ada tu, nnt kami balik KK calling2 hang thru sini lepas tu calling2 real la... insyaAllah

Zek Zek said...

pejam celik ajer dah 6 bulan yer. Takper nanti dah besar sikit dah kurang sakit...dah bleh pegang botol sendiri...dan bleh main among themselves....tak sabar nak tunggu part dernag bleh maintogether tu. Ada tarik2 rambut tak agaknyer. Kalau boy kat rumah ni lain citer...wrestling terus. Aku tukang kire kat tepi...heheh

Alinlai said...

Kiah,
cam sama je dgn kes hero hang tu, dua2 ni jgn dibiarlah... dah bleh bergolek sana sini pun kena pantau.... sebab tetiba je kakak dah kat sblh adik...atau tetiba je adik dok tarik2 rambut kakak yg sikit tu... hmmm kena jadi pengadil gak nnt la... kira kat sblh sapa yg menang ha ha ha