Tuesday, February 19, 2008

Sejuk brrrrrrrrrr....

Salam,

Sejuk sungguh hari ni... suhu siang pun 26 - 27 C, malam ni mesti sejuk lagi.

Tadi pi simpan duit seringgit dan duit syilling... wah banyak juga rupanya hasil simpanan kami, RM242.40 kwang kwang kwang... orang CIM* tu pun pelik aku buat lawak je la... duit hasil pecah tabung ke ke ke...

Menyimpan duit seringgit dah jadi hobi aku dan abang bulat... pantang ada not seringgit mesti kami masukkan dalam kotak... lepas tu susun elok-elok... berbaloi juga hobi ni. Kali ni kami nak beli something tangible... kalau tidak buang karan juga tak nampak hasilnya. Pernah juga kami guna duit simpanan camtu untuk check in kat Le Meridi*n :)

Oh ya...malam ni barulah sampai sofa dan rak buku yang akan ditransformasi menjadi rak baran-barang [cenderahati...cenderamata dll....] ntah pasai apa kami tak berkisah sangat nak beli sofa kat bawah tu... lagi pun dah ada meja makan kira oraitlah, bukan selalu ada tetamu. Setakat kami dua ketul je... duduk kejap lepas tu naik lepak depan TV.

Ehhh Matta Fair hujung minggu ni... jom la kita menyibuk-nyibuk. Next destination ..... tungguuuuuuuuuuuu!!!

Oklah...cau cin cau

~dariBMkeKK~

5 comments:

Kaklong Syikin said...

salam,

kat sini panas terik..susah nak ujan sekarang

Alinlai said...

syikin,
skrg ni cuaca kat sini memang pelik sikit... hujan + angin kuat + suhu jatuh ... sejukkkk mcm Fall plak :)

Cat Cat said...

Oit oit Alinlai,
Mana mau jalan2..?? Matta Fair - semua tiket kapalterbang murah2, babe... USA - ada berani..??

happyirfa said...

SALAM ALINLAI..
samalah dgn adik lelaki sy.dia simpan duit rm1 jugak dlm kotak.cukup setahun dia kuarkan dan kira.last year dia tukar sport rim.mengamuk bini dia..tp sy rm1 laku bila pagi2 almaklum anak dah sekolah ni

alinlai said...

Cath,
uiskkk USA tarak berani maaa... visa saja dah beratus-ratus... kita pi tempat yang tak perlu visa dan RM lebih mahal baru best :)


Irfa,
ke ke ke...baguslah sampai setahun dia bleh simpan, ni bila nampak dah byk cepat2 nak kira. Sebab tu bleh dpt ratusan je... adik irfa mesti sampai ribuan duit dia :)