Friday, February 15, 2008

Hujan di KK

Salam,

Sekarang ni musim hujan ... pagi petang siang malam hujan. Alhamdulillah...hujan membawa rezeki, membawa rahmat dll :) Suhu kat sini kadang-kadang <25>ke ke ke....]

Pertama kali layak mengundi, kakak aku bersalin [apa kaitan???] disebabkan masa tu aku duduk kat rumah dia... aku kena la jadi bidan terjun...[pembantu bidan OK....] tak dapatlah keluar mengundi.

Kali ke-2 aku kat US.

Kali ke-3 kat KL [ada ke lecturer tu buat kelas juga...isk isk isk].

Kali ke-4 aku kat KK [apa kes nak balik mengundi kat KL tu, ada sapa nak sponsor tiket?]

Kali ke-5 ni...rasanya sama gak macam kes kali ke-4...

Kesimpulannya... aku memang tak pernah mengundi kwang kwang kwang... bukan warganegara yang gemilang, terbilang... aku cuma cemerlang je :)

Ok itu saja...cau cin cau

~dariBMkeKK~

** RALAT: uiskkk bila di ingat-ingat balik...baru 4 kali le, macam mana bleh 5 kali? hmmmm abaikan PU kali ke-2 tu... itu PU ciptaan sendiri ha ha ha....sabaq je la **

8 comments:

kasutVincci said...

ni masuk kali ke lima ke?
kv baru nak masuk 2. Hiks

Cat Cat said...

alinlai,
Cath pun tak pernah mengundi... Siapa pulak ya nak sponsor tiket kapalterbang balik Malaya...??? Uncle Sami V??? HEHEHE!

Anonymous said...

ai cik lin, undi pos laju je le. pos express pun boleh ehehe undi, jgn x undi...kita org ...langsung lupa...mmg x gemilang :-)

p/s..byk ke ongkos habis jln2 kat indon?

Apple Pie said...

aku tak pernah daftar sebagai pengundi pun. lagik la terbilang dan gemilang gitu kan ahahaahahahahaha

Alinlai said...

KV,
ke ke ke...w'pun dah 5 kali tapi kalau tak pernah ngundi pun apa ke jadahnya... marah Pak Lah kalau tau ni... hiks...

Cath,
hmm uncle Sami pun tak tau lagi akan dipilih ke tak... tak pe la Cath, undi kat Internet je la ha ha ha

Cik Sue,
Iye... kita guna pos express je, tak pun undi je untuk anugerah bintang popular kat BH tu kwang kwang kwang....

Apple,
uiskkk hang ni... lepas ni pi daftar...untuk next election kwang kwang kwang

Norasiah said...

kiter kali kedua tp x pertama pon tak ngundi... menang tanpa bertanding... doa2 lah gitu lagi kali ni...

Alinlai said...

Asia,
ke ke ke...tak pe la kalau kena ngundi bleh merasa pengalaman ngundi.

zareda said...

Alin
kenapa tak tukar alamat.. iskk.. rugi satu undi nih.....