Tuesday, December 04, 2007

Hai hai hai....

Salam,

Alloooooooooo...lama sungguh tak masuk sini...bukan tadak ide tapi tak sempat, maklumlah cuti sakan.

Yang pastinya...masih terasa penat pindah rumah, penat mengemas, penat naik turun kapal terbang, penat kenduri dan segala macam kategori penat...tapi tak pe penat yang berbaloi.
Masuk opis tu OK sebab tak banyak keja sangat... update file itu ini, kemas bilik... sebelum bercuti panjang.

Balik rumah best la...ada je makanan sedap-sedap. Pagi tadi ada cucur jagung, ke ke ke... best ooo.

Sebenarnya abah tak la sihat sangat... tapi dah beli tiket so, dia mai la juga. Alhamdulillah mai sini duduk rehat2... dah nampak baik sikit. Jangan tak tau... lama depa lepak sini... 27hb Nov - 17 Dis ke ke ke... terkejut abang dan kakak2 aku... ayat apa la aku guna sampai abah OK nak lepak lama2... kwang kwang kwang...

Isk ada pulak graduan sini kena tangkap pasal mengedar dadah kat Chin*... bahaya sekarang ni, nak keja pun kenalah selidik dulu. Jangan main rembat je. Kesian juga. Mudah-mudahan hukuman diringankan... insyaAllah. Dah la heboh cerita pasal anak YB yang kena bunuh kat rumah tunang dia tu. Hmmm macam-macam kesimpulan orang boleh buat... kenapa tido rumah tunang, bukan kawin lagi... kenapa itu kenapa ini... hmmmm dunia dunia.
OK nanti update lagi... nak buat keja sikit cau cin cau.

~dariBMkeKK~

25 comments:

Norasiah said...

cepat larrr tunjuk gambo casa impian tuh ek ek ek

Yatie said...

haah laa, mcm2 hal dan kes la plak skang nieh .. yg pasti bunuh org dah jadi cam bunuh semut la plak caranya . nyawa org dah takde value dah .. nauzubillah .. apa2 pun welcome back .. bz le balik lepas nieh ye ...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

eppynyer diaa

Alinlai said...

asia,
ha ha ha....casa tak berapa nak impian nanti2 ye...skrg ni ada ipar lagi kat umah tu malu plak nak snap gambar sana sini

yatie,
hmmm itulah pasal...senang je depa bunuh org isk isk isk...ngeri. TQ bz skit2 je... bulan 1 nanti bz banyak2

lovelyzz,
eppy eppy joy joy ke ke ke...

Ayu said...

nanti hang amik gambaq okeh?

kasutVincci said...

terkejut tgk muka parent gadis tu dlm berita semalam. Dekat jer ngan ofis kv ni rumah dia. Kesian kan?

Alinlai said...

ayu,
OK setttt ha ha ha...[gambar belakang umah OK ka? ]

KV,
ohhh ya ka dkt dgn opis KV, bahaya skrg ni...org suka ambik kesempatan. hmmmm seriaukan?

~ahni~ said...

Macam-macam berlaku dunia sekarang ni... yang teruknya kita tak mampu buat apa2...

nawalraudhah said...

seronok ek bila parent ada kat umah kita...and sure seronok kan dok umah baru:)

Alinlai said...

ahni,
iye...kita cuma boleh tonton, dengar dan baca di media je... sedih sungguh dunia hari ini :(

nawal,
seronokkkkkkkkkkkkk :) makan pun sedap2 je... ke ke ke

atenah said...

bubuh la gambaq rumah baru tu, bagi terliurq kita kat sini :)

Alinlai said...

kak ten,

ke ke ke....tungguuuuuuuuuuu!!! Terliur apa...mai la sini melawat sedara sekampung bleh tgk live :)

happyirfa said...

salam alinlai..
emm sian kat mak bapak dia ..
pasal keta sewa kat lcct tu..sy cari dlm intenet..pastu sy call ..
dia kat kaunter xde kat lcct tp kat klia terminal ada.tp kalau buat booking dia akan tunggu kat lcct..tu jer info sy buleh tolong.ok ker?

Alinlai said...

irfa,
boleh je TQ vr much :)

The Singa said...

waahh..lama parents hang mai..mesti syok kannn..pastu balik raya haji sekali plak tu..beshnyaaa...

Alinlai said...

Jem,
:) itulah pasal... biarlah depa duduk lama2 sikit, bleh berehat juga, kalau tidak abah aku nak pi juga kebun dia... kita yang risau bukan larat sangat pun.

Kaklong Syikin said...

salam,

wa..bunyinya mmg banyak betul kerja alin ya.tp paling best, parent dtg rumah la kan. ala, jumpa setahun sekali, tak pela lama2 sikit.

itu lum lagi kes budak yg bunuh diri pasal tak puas hati ngan result upsr dia tu. baru darjah 6 tu.

PuteriSatu said...

ingatkan dah tak nak singgah blog kita dah....ooo akak dah pindah umah baru ye...leh la tengok deco bersama eric camana....leh share kak....snapla gambar kak...

arianna adrizal said...

tak suka la dengo cite cenggitu.. dunia cam da tak selamat. huhu~ tatottt

Alinlai said...

syikin,
ke ke ke sekali sekala banyak keja... biasanya relax je. Iye mak abah duduk sini lama sungguh pecah rekod, tak pernah depa duduk umah anak2 lama camni, tak pe ramai yang menjemput depa makan2, suka la sebab bleh orang2 baru.

tuan_puteri 1,
ada juga pi 'umah' tuan puteri... tapi tatau nak komen apa ke ke ke... baca tetap baca, membacakan jambatan ilmu ke ke ke....

anne,
iye...tatootttt kan, ngeri je bila baca kat newspaper citer camtu, nauzubillah...

Mama Risyiariana said...

mana gambo rumah baru nih??

Alinlai said...

MR,
tungguuuuuuuuuuuu!!! [gambar rumah ku yang masih kosong itu....ke ke ke]

Aku Bukan Bidadari said...

wohh pindh mana lagik cik kak??

bestnya nk tgk gmbarrrr

Mummy Rizq said...

dgr citer budak yg kena tangkap tu, kira top student jugak.. betoi kaa???

Alinlai said...

Tiara,
adik manis... cik kak pindah umah sendiri je ... kat KK juga :) mai la buat lawatan :)

Achik,
rasanya...sebab ramai juga org yang kenal dia, kesian la juga kalau dia kena perangkap... naya sungguh