Tuesday, December 11, 2007

Perghhhh....

Salam,

Awal tahun lawannya hujung tahun... sekarang ni dah hujung tahun, beberapa minggu lagi awal tahun... macam tu la putaran alam... sekejap awal sekejap hujung.

Tahun ni ada yang tercapai ada yang tersasar...apa-apa pun Alhamdulillah syukur, masih diberikan kesempatan untuk bernafas dan menikmati kehidupan di dunia ini.

Minta maaf ye kenkawan... blom sempat nak mengambil gambar rumah... weekend sibuk pi makan-makan... kenkawan dok menjemput pi makan kat rumah sebab mak abah ada... depa suka plak nak jemput mak abah pi makan kat rumah depa... rezeki jangan ditolak :)

Abang bulat baru balik pagi tadi... dia kena pi BTN kat L'kawi ke ke ke...hari tu masa mak dia mai sini aku balik kampung, kali ni mak abah ada kat sini dia plak kena pi kursus... ntah apa-apa la kami ni...layannnnnnnnnnn!!!

Sabtu pi beli pasu kat Tuar*n, murah rupanya... pasau besar bleh dapat 6 ringgit, kalau kat KK mau berbelas-belas ringgit... patutlah ramai orang pi beli kat area situ. Aku 1st time pi situ, tapi biasalah gaya macam confident je... ke ke ke kenalah berlakon.

Ahad pi lunch kat rumah M, punyalah banyaknya di masak...dan sedap-sedap, siap bagi lauk bawa balik... malam dah tak masak la...makan je lauk yang dia bagi. Jimat jimat :)

Malam tadi pi makan kat rumah kak IK, lagi banyak dia masak, ketam masak cili, gulai ikan, ikan bakar, sayur campur perghhhh sakan la kami makan... [aku la yang sakan makan...] tension abang bulat, sokmo dia terlepas agenda makan-makan macam tu kwang kwang kwang... tapi tak la lepak lama sebab 9.30pm abah dah sound nak balik sebab dah malam sangat... ke ke ke biasanya selagi blom 10 lebih, dok berborak lagi... tak habis-habis la bersembang. Ntah apa-apa.

Alhamdulillah...lega sebab ada orang bleh tolong hantar pi a'port minggu depan... kalau tidak kena la panggil teksi, weekend ni kalau tak jadi pi Lbn, nak bawa mak abah pi Pasar Filipin... membeli dan membelah ha ha ha....aku suka aktiviti ni... nak beli tikar, nak beli raga dll... kristal untuk dijual dll la... ada sapa-sapa nak pesan???

Ok...untuk makluman... 26hb Dis. aku kat KL, mungkin pi Subang atau Kajang rumah kakak aku... kalau nak pesan barang boleh la... sama ada jumpa kat KL atau LCCT aku balik KK 27 Dis. :)

Minggu depan ada 2 aktiviti yang aku tak boleh ikut:

i) Mesy Sekolah
ii) Majlis Anugerah Q

[awatlah depa ni buat majlis masa orang kalut nak balik kampung nak raya dan nak habiskan cuti... isk isk isk]

Memanglah aku ni bukan la kategori pekerja yang layak untuk dapat anugerah... tapi aku ralat sebab nanti tak dapat nak menikmati sesi jamuan selepas majlis tu... biasanya makanan sedap-sedap... isk isk isk mangkuk la depa ni.

Oklah...sebelum lebih ramai orang dapat mangkuk berhenti dulu... nanti cerita lagi... cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

11 comments:

Cat Cat said...

Alinlai,
Wah, kerja ko makan aje lah... Bertuahnya anak... Bila makan best-best tu, ingat2 kat Cath ya.. Suap, Cath, Suap lagi, Cath. Hehe!!

Alinlai said...

cath,
ke ke ke...rezeki jgn ditolak, org jemput makan kita makan sepuas hati :) orait lepas ni lepas suap cath, lepas suap cath....jgn tersedak plak sebab nama disebut2 ;)

Yatie said...

patutlah hang asyik crite pasal udang, ketam, sotong semua sbb kat sabah mmg seafood heaven .. jeles aku ... kalau aku kat kg, mmg aku dah pesan kat ko macam2 .. tapi nak buek camno, dah jauh camni baik laa aku yg pegi sendiri drpd kirim kat org .. menyusahkan lagi ada .. hhuuhuuh ...

Alinlai said...

yatie,
:) tak pe hang dah mai makan puas2 hari tu... best kan makan kat sini, terasa betapa fresh segala ikan, udang dan ketam tu... nyum nyum nyum.

kasutVincci said...

sakan ambik tempahan na??;)

Kaklong Syikin said...

salam,

wah..rajin tul amik tempahan tu. sayang pulak saya tak fikir nak tempah apa2 lagi.

Alinlai said...

KV,
kwang kwang kwang.... sekali sekala he he he...kat kg memang dah ada tempahan pun kot2 ada yang nak apa2...bleh la belikan sekali

Syikin,
ke ke ke...tak pe lain kali kalau nak apa2 cakap je bleh nak pos tadak hal

JahRera said...

salam alin,
k lela suka sangat ayat ini "layaaaaaaaaannnnnn"

melilih air liuq memikirkan situ seafood sedap dan fresh.

Alinlai said...

kak lela,
ke ke ke....iye kita layannnnnnnnnnn !!! Seafood kat sini memang sedap... masak apa pun jadi sedap sebab fresh :)

Anonymous said...

World Of Warcraft gold for cheap
wow power leveling,
wow gold,
wow gold,
wow power leveling,
wow power leveling,
world of warcraft power leveling,
world of warcraft power leveling
wow power leveling,
cheap wow gold,
cheap wow gold,
buy wow gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
wow gold,
Cheap WoW Gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
world of warcraft gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold,
wow gold
buy cheap World Of Warcraft gold h3r6b7xh

wow gold said...

Other wow gold changes are wow goldalmost as easy. buy wow goldA designer buy wow goldfeels like cheap wow gold nobody will cheap wow gold really object to wow power levelinga change and wow power levelingthat it's pretty power levelinglow risk. At power leveling e as a santiy check.