Friday, November 16, 2007

Sonang kojo den [".]

Salam,

Wah...dah Jumaat rupanya... kejap sungguhkan? Lega rasanya...selamat dah keja semester ni, tadi meeting sahkan markah dan gred ... dan seperti biasa... LULUS... sonang kojo den.



Adalah insiden yang agak menyakitkan hati, tapi tak pe la...kalau depa purposely buat camtu kat kawan aku tu... aku doakan benda yang sama akan jadi dekat depa... susah juga manusia kat sini... memanglah setakat ni aku selamat...soalan exam ke, gred exam ke...tadaklah orang nak soal sangat... tapi yang aku perasan la... kalaulah ada la seseorang ni yang boss kurang 'favor', makanya yang lelain pun akan ambik kesempatan untuk menghentam orang tersebut. Sedangkan kalaulah insiden yang sama berlaku kat kenkawan depa...boleh pulak depa back up... hmmm bahaya sungguh... tapi tak kisahlah... malas nak layan...yang aku tau kita berkawan ikhlas dan kita berkawan dengan sapa yang kita rasa kita boleh berkawan... bukan berdasarkan apa persepsi orang terhadap orang yang kita nak kawan tu...[ faham ke.... berbelit ke? ]


Malam ni nak le mengemas apa yang patut...masukkan dalam kotak. Yang tak patut bolehlah buang je dalam tong sampah.


Kami nekad, minggu depan Isnin... nak pindah ke rumah baru... minggu depan aku cuti seminggu [yezzarrrrrrrrrrrrrr...] dah hantar pun borang cuti tu...markah dah selesai berani la nak cuti sakan... kalau nak tau...aku cuti minggu depan 19Nov - 28Nov, lepas tu 18Dis - 1Jan 2008 cuti lagi.


Sakan ke tak?


Inilah namanya bercuti sakan... dalam dok ambik cuti ni pun... rasanya aku boleh carry forward 10 hari cuti tahunan ke tahun 2008 nanti. Suka tak? Jawapannya.... SUKAAAAAAAAAAA sangat-sangat :)


Oklah...selamat berhujung minggu kalau lama tak dak update tu faham-faham le...aku sibuk ngemas dan sibuk bercuti di kampung :) Cau cin cau....



~dariBMkeKK~

21 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

selamat pindah umah..

mesti penat

alinlai said...

tiara,

:) tak pe...penat + hati riang gumbira = priceless

~ahni~ said...

Seronotnya ada cuti banyak... kami ni dah nak habih dah, cukup2 makan... dok simpan untuk cuti raya haji pulak...

alinlai said...

ahni,

:) itulah pasal...pelik gak banyak juga bercuti, masih ada baki lagi... magic sungguh, david copperfield pun nangis tak bleh buat magic camni ke ke ke tak pe, Raya Haji ni bleh sambung dengan cuti hujung minggu + Krismas kan kan kan

kasutVincci said...

bestnya nak pindah. Selamat berkemas.;)

Err...politik kat pejabat tu mmg kat mana2 pun berlaku. Kalo boleh sbar, sbar ler. Kalo tak boleh, kena cari jalan ler.

Norasiah said...

selamat berpindah... share la deco bersama eric dalam blog ni nanti ek...

nawalraudhah said...

selamat pindah umah...memang patut kena cuti lama nak pindah ni...penat nak pack pastu nak unpack pulak..

selamat cuti sakan...:)

Yatie said...

alahai, jelesnya sakan bercuti .. best .. best .. btw, mmg best laa pegi sabah .. mmg syurga makanan laut .. murah2 plak tuh .. aiseh, jeles la lagi ..

The Singa said...

huih..sakan sungguh cuti..tp aku rasa tak cukup tu..apa kata tambah lg 10 hari..heheh

Ayu said...

selamat masuk umah baru...
selamat mengemas umah
selamat sakit badan hehehehehe
berhati2 lah waktu mengemas nooo..

nanti amik gambaq tauu :)

Mummy Rizq said...

hang memang sakan.. selamat bercuti SAKAN.....

Mama Risyiariana said...

Selamat angkut keluaq barang2 dlm kotak...

Kaklong Syikin said...

salam,

siannya kat kawan alin tu :(. moga dia kuat hadapi cabaran di tpt kerja ni. hmm..mmg peliklah ada org jenis perangai camtukan..

selamat pindah rumah dan cuti sakan. rmh sendiri ke? jauh tak drp kampus?

simah said...

aelamat berpindah rumah...!! renovation dah habih ka?

sebelum terlewat (walaupun sebulan lagi hehehe)

selamat aidiladha..maaf zahir dan batin! muahhhhhhhh

maR said...

Kak lynnn
Dah balik sini ka? Bila nak balik? I would be here.
Kalau balik just give me a ring okeh?

Ajzie said...

SAkan cuti gitu..... dan selamat berpindah runah...

alinlai said...

KV,
TQ dah siap kemas yang besar2 yang kecik2 simpan dulu dlm kotak ke ke ke

Asia,
ke ke ke deco bersama alinlai. [deco tadak konsep...main belasah je]

Nawal,
hmmmm lenguh lagi kaki ni... mengemop dan menyapu itu ini...isk isk isk...

Yatie,
wah dah mai sini :) best kan makan seafood kat sini...tapi kalau mkn kat kedai2 makan biasa ... sure rasa mcm tak best sebab kureng sedap :(

Mama_singa,
ke ke ke....tak pe...blk raya haji ni sakan lagi kami bercuti... bukan 10 hari tapi 12 hari...kwang kwang kwang

alinlai said...

Ayu,
TQ TQ...penat packing dan unpack... perghhh fit otot2 kaki aku la ni :)

Achik,
jom la sakan2 di hujung tahun bersama-sama :)

MR,
ke ke ke...ada lagi yang tak selamat...sebab masih dlm kotak tatau nak simpan mana

Syikin,
itulah lumrah alam... kena banyak2 sabaq la kan :) rumah sendiri... 15 min je dari sini

Alinlai said...

simah,
dah siap :) Alhamdulillah... dah duduk seminggu lebih dah ke ke ke nanti hang balik sini mai la umah aku. sms no hang...handphone kena curi no hilang

mar,
alahai...tak dpt ctct sebab hp kak lyn kena curi...Mar sms balik no tu... masih guna no lama :)

ajzie,
sakan :)... dah selamat dan dah lenguh satu badan ke ke ke

Kaklong Syikin said...

salam,

mana gambor rumah baru?

Alinlai said...

syikin,
busy lagi...tak sempat nak snap gambo ke ke ke..nanti2 ye