Thursday, March 29, 2007

Hari 4 @ Khamis

Salam,

Uisk...ngantuknya, macam minum ubat batuk plak.

Hari ni duduk opis lagi...buat keja itu ini, kemas-kemas opis sikit. Esok petang dah nak pi Kch plak...oh ya untuk makluman...esok gue mau ke Kch. for the 1st time ke ke ke...tercapai juga hasrat, yang lagi best tu pi FOC kwang kwang kwang...ada bengkel 3 hari. Ntah sapa la yang cerdik buat bengkel masa Maulidur Rasul...isk tak sensitif sungguh la depa ni. Macam tadak tarikh lain.

Tapi melihatkan jadual yang padat mampat tu, musnah la impian nak berjalan-jalan...nampak gayanya tapi tak pa kalau dah sampai sana kiranya semua ibu negeri kat M'sia ni aku dah sampai wah...pencapaian yang memberangsangkan :)

Dah contact senior masa sekolah dulu, kalau dia tak busy bleh kot kuar dengan dia kejap, kakak ni ngajar kat MRSM kalau tak silap...dah berkurun tak jumpa dia... bleh gossip-gossip.
(cehhh macam artis nak bergossip je...)



Minggu ni abang bulat pun busy gak...hari ni dan esok dia pi survey lokasi untuk research dia... Sabtu golf, ahad futsal bagus la tak la boring dok rumah...Isnin petang baru aku sampai KK. Tapi memang tak plan nak pi beli belah pun kat Kch tu, hari tu abang bulat dah beli tikar, so tak payah la nak membeli lagi...barang2 lain rasanya sama je macam kat KK, tapi (ada tapi tu...) kalaulah ada blouse yang menarik perhatian...(mana la tau ...) memang nak tangkap sehelai dua... kat KK ni fesyen dia pelik sangat la... macam fesyen HongKong, ntah apa-apa.
Ada budak dok cari assingment kat luar tu kot...aku bagi balik segala assignment tu sebab malas nak simpan lagi...buat penuh bilik je. Dulu-dulu semua benda nak simpan... tapi bila dah tadak ruang lebih baiklah pulangkan kat depa...simpan untuk tatapan anak cucu...anak tiri dan sebagainya.
Oklah...tu je cerita hari ni...esok kalau ada masa update lagi babai :)
~dariBMkeKK~

10 comments:

~ahni~ said...

Ailin, malu la nak tanya 'Kch' tu kat mana ek?

Ailin,
Kalau sekarang dah time exam, maknanya tak lama lagi time cuti lah pulak ye? Best nyer, kan?

happyirfa said...

'kch'
tu singkatan utk kuching.
sori alinlai aku tlg jawab.
selamat bekerja sambil bercuti2.
dua dlm satu

Norasiah said...

salam...
baru abis baca arkib akak. suka baca sebab ternostalgia zaman keje kat uitm dulu, lebih kurang la keje nya. asal student cuti, kite yang over plan macam2. tapi sekarang, hubby plak yg keje cenggitu.

alinlai said...

ahni,
ke ke ke tu fira dah tolong wakilkan :) iye students cuti...tapi chek tak dapat nak bercuti tapi ngelat sikit2 tu boleh la kwang kwang kwang.

fira,
thanks :) seronok gak nak pi sebab tak pernah sampai lagi tempat tu... harap2 ada la slot bawa jalan2 ronda KCH.

norasiah,
he he he uiskkk baca ka? entry merapu je dik oiii...tak pe nanti buat lawatan balas :) he he he students cuti sakan...kita pun sakan juga kat opis bestttt!!!

The Singa said...

hehehe..niat mmg xnak shopping..tapiiiii..hehehe

Mummy Rizq said...

aluuuuuu.... achik pernah pi kuching sekali. time tu blom kawin lagi. tp pi berdua ngan kamarul dok umah makcik dia. hee.. hee..

simah said...

selamat bergossip dengan member tu..

hang bagi balik assignment kat students? halil..assignmen students..hatice n baddin pakai kertas tu buat lukisan hehehehe. tapi for years..our arwah study room penuh dengan kertas itu kertas ini..

eh hang dah berjaya tak tulis article utk mai çeşme tu? halil dah mula start writing kot..

alinlai said...

jem,
ke ke ke iye....alih2 shopping kain batik dan kain pelikat yang cantik2...dan ikan terubuk yang sedap tu kwang kwang kwang.

Achik,
wah...kiranya pi honeymoon la :) tapi rasanya tak banyak perubahan sebab kawan lyn kata Kch lambat sikit buat perubahan...maintain je bandar dia.

simah,
perghhh gossip best....segala cerita 10 years ago keluar. Paper tu dah dalam proses insyaAllah jadi tu...ke ke ke nak berjalan punya pasal akan dipastikan terhasilkan kertas tu :)assignments yang bagi balik tu yang 2 - 5 m/s je, tak la ada hard cover, bagi balik sebab semak weh... kalau orang lelaki memang suka simpan penuh la dalam bilik depa.

cikdinz said...

gosip yeik.....
gosip pasal apa tuh. artis ke....

alinlai said...

cikdinz,
mild gossip...ke ke ke...citer jaman dolu-dolu je