Sunday, March 11, 2007

Hari ini hari Ahad

Salam,

Seronoknya...sebab dah nak habis semester. Seronok bukan sebab dah malas nak ngajar....(ada la sikit-sikit perasaan tu) tapi seronok sebab boleh siapkan research dll yang tertunda. Bukan susah nak buat research nak menulis paper dll tapi kalau banyak keja mengajar hmmm jangan mimpi la...nak menanda mid term, nak menanda assignments dll...so sapa kata keja lecturer ni senang? Takkan nak duduk tahap ni je...kena la buat benda lain yang akan membolehkan kita ada 'competitive advantage' kan kan kan.....opsss apa melalut ni stop it stop it....

Hotel tak booking lagi untuk family day bulan 5 ni... isk isk isk....sabaq saja la. Tapi kena buat A S A P nanti penuh pulak...frust pulak yang lelain.

Minggu depan ada sorang anak menakan nak mai sini sebab dia kena PLKN kat Tuar*an, ok juga tu sebab si angah tu tak pernah jenjalan sorang, biasanya jenjalan sana sini dengan mama dan abah dia je...ke ke ke rasain, tapi tak pe mak teh dia ada ... dan boleh la pi melawat dia bawa kuar makan dll...rasanya si angah ni tak beria nak jenjalan...so bawa lepak rumah mak teh lagi best kan angah kan kan kan...(ha ha ha macam dia baca blog ni).

Sapa pernah pi melawat adik/ sedara kat kem PLKN tu? Boleh pi tiap2 minggu atau ada minggu lawatan?

Ehhh dah dekat 10am, 11am ni ada kelas...tapi tak pa dah ready pun kelas ni lagi la boring sebab ngajar orang dewasa yang sesuka hati nak mai kelas atau tidak, biasalah ada tu daftar pengajian sebab nak dapatkan ijazah dan naik gaji je. Malas nak melayan juga...sesetengah tu temberang je lebih. Kelas ni 12 orang... 11 lelaki dan 1 perempuan...kadang tu 1 je perempuan...aku le. Tapi disebabkan aku tak la bagi muka so depa ni cuak juga le. Suruh la buat apa pun sure siap on time. Tak siap tolak je markah apa susah.

Ada pertandingan debat....dijemput jadi hakim tapi ntah la...dah lama tak dengar orang berdebat ni sat lagi tak pandai nak bagi markah ke ke ke...so tak pi la. Lagipun dah cukup hakim la tu...kalau tak cukup sure depa panggil. Aku boleh terlibat pun lepas kenal abang bulat la...dia hakim kelas 1 (Majlis Debat M'sia), so dia ngajar la sikit-sikit macam mana nak bagi markah dll...serius kali ni aku tak yakin (malas sebenarnya he he he....) dan dia pun tak la mendesak sebab macam aku cakap tadi hakim cukup :)

Malam tadi lewat juga tidur dok layan Raja Law*k kat Ria...burger apa yang paling seronok???? BERGEMBIRA kwang kwang kwang....lama tak pekena orang macam tu, ingat dulu-dulu biasa je pekena orang contohnya....Basri kirim salam....nanti orang tanya Basri mana? BAS SRIJAYA kui kui kui. Ntah apa-apa tapi Yus menang kira oklah....ingatkan Zizan sebab biasalah dibandingkan rupa kalahlah Yus, tapi agaknya last minute undi masuk sebab abang long kutuk Yus tapi tak pulak kutuk Tauke macam clown. Terus kena smash dengan otai lawak panassssssssssss la kejap kat situ. Ehhh kenkawan tengok ka...ataupun aku je yang layan program macam tu ke ke ke....

Ada dua tempat untuk family day nanti:

1. Selesa Hillhomes Bkt Tinggi

2. Ilham Resort and Training Centre, PD

Ada sesapa pernah pi mana-mana tempat tu? Boleh bagi hints sikit :) Tq atau ada kawan pernah pi ka...

Oklah stop sini dulu...nak susun-susun nota jap bye :)

~dariBMkeKK~

12 comments:

simah said...

mcm meriah ja nanti family day tu..ramai ka yg nanti join?

hang tau apa yg best bila budak budak tu buat assignment?.. banyak la kertas kat rumah niyg boleh hatice n baddin guna utk menconteng! heheheh

tulih jgn tak tulih researchpaper tu.. :0)

Ayu said...

Am back!!!!!!!!!!!!!!!
kalo nak p PD I suggest Bayu Beach Resort :) heheh

Ayu said...

aku pon ada buat family day jugak untuk ex UUM hehehe bulan 5 jugak 5th of May tapi kami buat kat theme park and it's one day event jer heheh looking foward utk majlis tu :)
sorry sbb sengaja post 2 kali haha mana aci hang sorang ja berfamily day :P

maR said...

alamak bestnya ada family day lagi. Kat PD pulak tuh. Tumpang jeles walaupun saya tak penah sampai PD hehehe
Kak lyn, bila balik jgn lupa contact ok?

Mummy Rizq said...

Lyn, last 2 years we all buat family day kat Colmar Tropicale. Sebelah Bkt Tinggi Resort. Tempat tu cantik. Ada Japanese Garden, Rabbit Farm..etc. Bagus untuk bebudak.

Then bleh naik ke Genting jugak untuk bersuka ria....

alinlai said...

simah,
he he he...jimat duit tu...kawan aku boleh buat kad untuk anak2 dia lagi...kadang2 tu budak2 ni guna kertas mahal2 untuk cover tapi isi tak la ok sangat pun rasa cam tak berbaloi :) aku pun ambik gak buat kad b'day ha ha ha....jimat oooo

ayu,
Bayu Beach Resort? OK nanti bleh tgk rate dia...tq ayu hang ni pi mana lama tak dak, busy keja ka? tak pa hang nak post 2,3 kali pun tak pa...chek tak kisah :)

mar,
ke ke ke dah lama tak pi PD tu, tapi cuti sekolah semestinya ramai umat manusia...lepas family day tu la kak lyn balik BM...seminggu ke ke ke yezzarrrrrrr....

Achik,
hmmm rasa berminat juga dgn selesa hillhomes tu, harga pun ok tempat pun cantik gak...dah contact tu cuma blom booking lagi :) tq tq

PuteriSatu said...

lama tak jengok blog kengkawan ni....

ofis aku nak wat family day gak...tapi kat Desa water park je...sabar jekla...

alinlai said...

tuan puteri,
ke ke ke oklah tu senang nak pi...ntah2 tiap2 hari lalu kawasan tu :) pi je la memeriahkan majlis :)

happyirfa said...

alinlai..
ilham resort adik ipar cakap ok..
tp irfa x penah pegi pun

alinlai said...

Fira,
dah tanya mahal sikit...nak ambik banyak apt. tak pa la bleh simpan untuk next famiily day :) tq for the info

Anonymous said...

salam lin, muach muach
aku drop to say aku rindu kat hang...
iv

alinlai said...

iv,

ke ke ke....pi blog hang tapi manjang tak bleh nak komen ntah pasai apa....muah muah