Wednesday, June 14, 2006

Sungguhlah membosankan....

Salam,

Tajuk pun menunjukkan N3 ni akan jadi sesuatu yang membosankan....tapi layannnnn saja ok :)

Sabtu - Isnin, kami ada retreat ... punyalah bertegang urat, memerah otak untuk menghasilkan perubahan dan pembaharuan, aku macam biasalah...kalau bab nak melawan boleh saja...sepanjang retreat aku duduk depan dengan S, dah la duduk depan tak pandai cover line langsung...pantang orang silap present ke apa ke...kami bersungguh2 gelak... ingatkan tadak orang perasan, rupanya orang kat belakang dok perati...bila ada orang tegur barulah kontrol sikit...tapi sikit sajalah...tak tahan beb nak gelak...lepaskan saja...

Petang Isnin barulah habis program....abang bulat pi ambik, then kami pi urut kaki...biasalah...aktiviti hujung minggu sebenarnya urut kaki tu sampaikan aku dah tak rasa sakit sangat. Orang tu urut, aku tido dengan nyenyak...sebab penat kwang kwang kwang.

Kelmarin tak buat benda...aku ambik cuti, abang bulat memang cuti seminggu ni. Lepas pi breakfast, singgah klinik check apa yang patut, balik masak untuk lunch... tadak letrik pulak, tapi dah ngantuk lepas Zohor dua2 tido kat living room, pintu pun terbuka, kalau ada orang singgah nasib le... tapi memang ngantuk sangat2.... panas pun kami tido sakan.

Bangun tido....letrik tadak juga, lepas Asar pakai track suit kami pi beriadah kat Stadium. Jalan dua tiga round memang berpeluh la...maklumlah lama tak beriadah (itu pun ada hati nak naik Gunung K*nabalu...angan2 je la...), tengok orang main bolasepak...lepas 1 jam baliklah... letrik dah ada, legalah juga maklumlah kalau tadak letrik jenuh berpanaslah kami...

Sekarang ni ada hobi baru...sms Roda Imp*an...bersungguh2 kami selesaikan...setakat ini markah oklah, nak try kot2 dapat hadiah saguhati or hadiah yang lumayan2 tu best juga.

Malam pun makan kat rumah, habiskan ikan dlm freezer....jimat $$$ kekenyangan....lepak tengok WC2006, Kor*a menang juga akhirnya. Masa Peran*is main, aku tido dah....sedar pukul 2am....mamai-mamai naiklah tido dlm bilik....

Hari ni masuk opis punyalah malasnya nak keja....abang bulat pi golf, aku pukul 10++ baru pi breakfast.... nyaris-nyaris nak balik rumah je...tapi bulatkan tekad lepak opis dulu....buatlah apa yang patut filing dokumen itu ini, update silibus ka...pukul 12.30pm ni nak balik sebab nak tengok ulangan AF kwang kwang kwang... maklumlah hari Ahad tu tak dpt tengok semua...yang paling aku nak tengok aksi 'munafik' yang Bob L*kman komen tu...ke ke ke macam2 hal...tapi industri kita ni tak boleh dikomen...melenting saja, takkan nak puji-pujian je kot... aku sokong juga komen Adl*n, tu barulah budak-budak tu serius sikit...apa-apa pun layan je, tapi nak undi sorilah...bazir kredit je :)

Bila sebut pasal kredit ni...sajalah nak ingatkan kenkawan yang guna talian prepaid sila-silalah mendaftar dengan sykt telekomunikasi yang berkaitan....sblm akhir tahun ni. Jom pi skrg. nanti-nanti mesti ramai orang, macam masa buat MyK*d hari tu.

Tadi ada kawan mai jual kain...aku pun ambiklah sepasang...pada pandangan mata aku oklah kain tu... harap2 bila dah jadi baju cantiklah juga. Kain dari Kelan*an, dia balik kg hari tu beli banyak2 mai jual kat sini, ada juga tudung tapi tak la cantik sangat (selamat duit aku...) satu lagi sebab tak beli tudung tu...kakak aku selalu bagi tudung dia yang kadang2 tak pernah dia pakai pun, aku ambik je....(selamat duit aku lagi....) dan tudung2 aku yang tak pakai aku bagi dekat kakak ipar (kakak abang bulat...) yang duduk S'kan tu...so bila balik raya atau pi sana aku pun kadang2 rasa familiar je tudung2 dia pakai, macam biasa ku lihat tapi di mana ye???....ke ke ke...iyelah tudung aku bagi, isk apalah aku ni.

Itulah kisahnya...boringkan? ke ke ke sorilah...memang boring sangat2 ni...sabaq sajalah... ok ta ta

~dariBMkeKK~

14 comments:

marlinabaharom said...

ooo.. patut ler lama tak update. sibukssss rupenya kawan aku ni! naper tak amek coti sama abg bulat ikut dia main golf? mesti tak bosan....

alinlai said...

achik,
malas nak ambik cuti...sebab kalau keja pun mcm cuti gak boleh pi balik pi balik ke ke ke....simpan cuti untuk emergency (strategi jahat ku kwang kwang kwang...)

Syikin said...

akhirnya diupdate jugak hehe..

nasib baik tak de pencuri masuk rumah..kalau tak haru jer..eh, rumah alin atas bukit ke? ke luar rmh tu ada pagar ?

banyak pahala awak sedekah tudung kat org , lepas tu depa pakai pulak tu.

alinlai said...

syikin,

he he he insyaAllah harap2 dapat la pahala sikit, rumah teres biasa je...rumah atas bukit perghh menarik tu nanti bila banyak fulus boleh buat rumah sendiri macam tu best kan? Itu la pasal, dah bangun tido baru perasan pintu terbuka luas macam tu, memang penat dan ngantuk sangat masa tu...+ panas sebab tadak letrik.

Hot Mama said...

Haa best giler South Korea menang! Baru ade team Asia yg menang.. France kita tgk smapai half time jer terus tido..Ngantok!

Jgn lupa malam nie Spain lawan.

tee said...

ooo, banyak aktiviti rupanya. memang cantik gol korea tu. kita nengok msa player score jer... tak larat weh, nak follow, abis kerja rumah terbengkalai.. :)

Sherin Almashor said...

sibuk rupanya, pasal tu tak update ye? I pun sekarang sibuk sikit nak update tapi blog hop ok ada masa pula.. :)

simah said...

dok lena baca cerita boring Zzzzzzzzzzzz *wink*

alinlai said...

Tee,
iye...game Korea vs Togo memang tengok full, dok gelak dekat pemain2 Togo tu...macam2 nama, Ado Bayor (tak de tak bayor...ke ke ke...)

Hot Mama,
ok gak tgk half time, ni tengok sepak mula lepas tu sedar2 org kejut naik tido kat atas ngantuk la...tak tahan mata

alinlai said...

Sherin,
Blog hop memang ada masa, nak mengarang tu yang kurenggg ada masa :) maklumlah busy kekonon ...

Simah,
bangun, bangun...tido depan PC plak...pi tido atas katil kwang kwang kwang....

Ayu said...

tuh la lin, aku p blog asyik tak berupdet jer hehehehe.. ayat ko yg ko amik kain sepasang drp kwn ko tuh sebijik dgn aktiviti aku pagi tadi.selamat amik kain untuk aku dgn mak aku sorang sepasang untuk raya nanti hehehehe..kwn aku pon dari kelantan hahahahaha

alinlai said...

ayu,
kah kah kah...sama je aktiviti kita, membeli kain di opis. Tapi rasanya ni bukan untuk raya ni... siap pakai je pi dinner ka apa ka... raya bajet lain plak kwang kwang kwang...(akal nak ngabiskan duit ...)

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » »

Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read » »