Thursday, June 08, 2006

Hari ini hari Khamis...

Salam,

Tadi lepas meeting program, kawan aku cerita la, last 2 weeks arwah Zurai*i
(cite dia kat sini) datang bilik dia sembang2 pasal his new project, nak buat bisnes dalam kampus, projek pertanian untuk orang kampung kat tempat dia praktikal dll... tapi memang lain sikit la perangai dia...nampak diam sikit, dan nampak macam banyak benda dia dok fikir.... totally not his style. Tapi tak la suspect apa sebab kot2 la dia dah praktikal so perangai pun dah bertukar sikit...skrg baru my friend tu perasan rupanya itu tanda2 dah sampai ajal dia.

Ada banyak versi....

i) Masa dia terjatuh dalam sungai tu dia masih hidup....orang kampung + pasukan penyelamat suruh dia datang ke tepi....tapi dia macam tak nak, ada orang sempat capai tangan dia tapi terlepas, ada orang sempat peluk badan dia tapi too heavy....hmmm memang banyak halangan untuk selamatkan dia...sampailah dia dibawa arus mungkin kepala terhantuk dengan apa-apa terus dia hilang ....


ii) Rupanya ada kawan membonceng motosikal dia, tapi kawan tu turun dan jalan kaki, orang minta dia sorong motor bukan menunggang, tapi dia tak nak...masa jatuh, motorsikal masih di atas dia yang terjatuh dulu...memang dia masih hidup masa terjatuh sebab kawasan tu bukanlah dalam sangat, tapi ntah la dia macam tak dak perasaan nak ikut arahan orang kampung then terus dibawa arus dan...hilang.


iii) Orang kampung kata mungkin ada unsur2 lain yang menghalang dia dari selamatkan diri (jin or hantu dll), sebab tu dia tak selamatkan diri dia....Wallahualam.

Kesimpulannya...memang dah sampai masa dan ajal dia.

Masa kawan aku bercerita kami diam saja...memanglah sedih tapi tak boleh buat apa lagi, kita sedih...mak bapa dia lagilah sedih. Anak bongsu pulak tu...sabar je lah...Allah lebih sayangkan dia.

*********************************************

Alhamdulillah dah lunch. Aku dengan abang bulat sepakat nak 'ban' kedai makan tadi sebab eiii lambatnya serve air... order milo ais dengan teh lemon suam saja...tapi lambat sungguh waitress tu nak hantar...at last kami pi ambik sendiri air tu...boleh?... next time kena buat air sendiri gamaknya...ntah apa-apa.


Hari ni harap2 tak la ngantuk sangat...kelmarin balik lunch aku ter'pengsan' sampai pukul 2pm... ngantuk sangat, bukan makan nasi pun makan pasta kat pizza h*t je. Kalau makan nasi berlauk kot2 la...ini makan pasta je...isk isk isk...sabaq je la. Tapi musim2 budak cuti ni memang la sunyi sepi kawasan opis ni...memang sesuai untuk aktiviti merehatkan mata (dan minda kekonon la...)

Berita terkini...aku pi Beij*ng InsyaAllah on the 17th July - 22nd July 2006... yippie....

Borang cuti luar negara dah submit...harap2 dapat kelulusan VC kalau tak dapat apa boleh buat, aku ambik cuti dlm negara je la...ke ke ke...syhhhh tapi harap2 tak dak halangan InsyaAllah aminnn.... ada trip ke T*mbokBesar ke ke ke...best boleh bergambar-gambar :) lepas tu boleh letak dlm blog then boleh kenkawan tengok kan kan kan...saja la berkongsi kenangan...esok tua2 ada benda nak belek2...kita pun tak tau demam blog ni sampai bila....dulu masa muda2 sikit (skrg pun muda juga...) dok gila chatting...lepas tu reda....muncul sms....now blogging plak...tengok saja la sampai bila kita semua nak ber'blog' kan kan kan :)

Ide sampai setakat ni saja....nak tunggu Zohor ni, ntah berapa kali ulang alik 'water closet' , ntah la minum banyak sangat kot, t'hari panas kat sini...so kena la minum banyak air kalau tidak kering tekak. Bila dah banyak minum banyaklah nak membuang....begitulah kisahnya...

Ok kat sini saja....ciao ta ta

~dariBMkeKK~

14 comments:

Syikin said...

wah alin, nak p bercuti pun kena isi borang luar negara? prosedur tu univ. punya ya? saya tanya ni sbb tak tau..hehe. nape ye kena isi borang tu? adakah kita dpt kelulusan tu bersyarat? maksudnya nak p boleh tp kena wat research sikit kat sana berkaitan pengajaran kita?

alinlai said...

Cuti luar negara kena dpt kelulusan dari "bos besar"...kalau cuti dlm negeri dekan je approve. Ini memang prosedur mana2 IPTA rasanya, kalau nak pi conference kena dpt kelulusan JPT, Putrajaya lagi payah. Bercuti biasa tak kena buat apa2 laporan kecuali kalau pergi conference balik kena la buat laporan bagai...prosedur je tu. Tapi kadang2 payah juga sebab dah start new semester masa tu harap2 line clear la...seminggu je bukan lama pun :)

Ayu said...

amboio alin...bestnya nak jenjalan nih hehehe.. nanti ko pos souvenir eh.. :P

tee said...

wa, mula2 cuti2 malaysia, pas tu cuti2 china lak.. nmesti seronoknya kan.. selain dr lawat tempat bersejarah, bole gi shopping.. barang kat sana kan murah2.

marlinabaharom said...

beijing.. best tuh! lyn.. kamarul pun kena isik form bercuti tu. rasanya keje gomen kena fill in form lah.. jgn lupa amek gambar best shot k!

alinlai said...

ayu,
he he he post dlm blog lepas tu ayu print je....no hal kwang3. Ambik gambar kat kedai souvenirs kelessss....

tee,
cuti-cuti M'sia 1st...cuti2 China 2nd...lepas ni nak cuti2 mana plak ye, meh kita fikirkan...ke ke ke...

Achik,
iye betullll 10 markah, keja gomen banyak prosedur...tapi tak la tensen sangat pun setakat nak isi borang apa susahnya ke ke ke...yang penting dapat kelulusan, perghhh gambar bisa diatur...tak dak gambar macam tak dak makna bercuti :)

simah said...

cuti cuti tengok tembok..bestnya..jgn jatuh udah :0) have fun!!

Zakiah said...

jangan luper borong kain sutera kat sana. hehehe. MIl dulu pergi beijing bawak beg 1 ajer masa pergi. Balik ha..amik kau sampai 3 beg beso. FIL geleng kapla, kami hooray hooray, dapat souvenir

Hot Mama said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Hot Mama said...

Eee bestnye dapat cuti gi Beij*ing..
July dah tak lama tuu, lagi one month.

kasutVINCCI said...

nak pi beijing ka? Best tuuu...

Syikin said...

eh..time saya dtg, tak update lagi..tp kalau saya lambat dtg, termiss sampai 2 3 entries plak..ayoyo..

alinlai said...

simah,
ke ke ke...tak pe make sure tak berlari2 macam citer Hindustan, bukan apa seronok sangat terlajak plak sampai jatuh tembok tinggi tu :)

zakiah,
itulah pasal...memang plan nak bawa beg 1 je...baju pun sikit2... nak membeli kat sana, tak mustahil pi 1 beg balik 3 beg...perghh seronok tu, tapi balik sini 'pokai' kwang kwang kwang...

hotmama,
iye...dok menghitung hari je ni, tak kisah dah nak start the new semester....sibuk pun sibuk le janji boleh pi jalan2 kejap :)

kasut vincci,
jom la ikut :)

syikin,
ke ke ke....ada ni, last weekend tak dak kat sini sebab tu tadak N3, kejap2 lagi ada :)

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »