Thursday, June 15, 2006

Hujan di pagi hari Khamis

Salam,

Pagi ni sejuk sangatttt...brrr... sesudah subuh hujan mencurah-curah...punyalah malasnya nak bangun tido nak pi keja, kalau ikutkan hati cuti lagi aku hari ni tapi memikirkan ada keja nak dibuat (silibus la apa lagi...esok nak kena submit...) bangunlah juga iron baju dan tudung (abang bulat cuti lagi...tak payah iron baju, seluar dia....yahooo....)

Lebat sungguh hujan ... Alhamdulillah ada lagi bihun malam tadi, abang bulat panaskan...dia buat telur dadar potong2 letak atas bihun (rajinkan dia...) aku turun buat milo je...sedap makan bihun panas + milo panas...

Sampai opis pun hujan lagi, redah je malas nak buka payung, setakat basah sikit2 tu kira halal je la...

Hah...dpt juga aku tgk ulangan konsert AF4 tu...yang aku rasa elok keluar cepat2 ialah Amir*l, eiii apalah yang sedapnya dengan suara dia tu nak kata cute pun tak lah cute sangat....Lot*er pun biasa2 je...tak berapa nak berkenan sebab AF dah ada karekter macam tu... Fel*x lah siapa lagi. Harap2 Velv*t, Farh*n, Faiz*l dpt pi akhir yang lain-lain *aiman tak kisah*....

He he he...dok buat ulasan AF pulak...sorilah kalau ada sesapa yang anti-AF aku taklah 'demam' cuma ikut perkembangan saja...kadang2 tadak menda layannnnnnnn sajalah.

**********************************************

Tadi ada sorang kawan hulur buku derma anak dia... aku tak kisah nak hulur seringgit dua...(aku bagi 5 ringgit). Tiba-tiba teringat balik zaman sekolah2 rendah dulu...pi sana sini minta derma, kadang2 kena buat kerja dulu...cuci pinggan ka, cuci kain ka...tapi biasanya sapu sampah dan cuci pinggan lah... masa tu dapat seringgit kira hebatlah...biasanya 3 - 5 kupang la orang bagi kat kanak2 ribena ... tapi memang seronoklah ke sana sini ramai-ramai... kesian budak2 skrg tak merasalah pengalaman macam tu... macam-macam faktor yang menghalang silap2 langkah kena kidnap, kena r*gol, lagi silap langkah kena bunuh pulak...

Kita masa kecik2 ada lah juga pengalaman mandi sungai, masuk bendang, masuk kebun getah, lastik burung, panjat bukit sana sini...aktiviti informal yang lasak2...budak2 skrg nak aktiviti lasak boleh...tapi biasanya aktiviti formal anjuran sekolah atau apa-apa persatuan yang ada peraturan itu dan ini....

Kesimpulannya aku kesiankan budak2 skrg dan akan datang...depa tak akan merasa pengalaman mahal macam kita dulu-dulu.

Oklah...stop sini dulu...cukuplah N3 untuk hari ni...cuaca kat luar betoi2 mempengaruhi mood keja aku... memang mandom habis...tadi pi Pej. Am fax surat je...naik bilik dah tak tau nak buat mende...walaupun banyak keja nak buat...silap2 last minute lagi ni...hmm tak pe tadak sapa nak marah aku...ke ke ke... walaupun aku marah students yang suka keja last minute, tapi keja last minute depa memang hampeh... ada saja silap sana sini...keja last minute aku biasanya 'tip top' (hmmm perasan sekali sekala...boleh? ) opsss better stop sini nanti jadi sesi memerasankan diri pulak muntah hijau pulak sapa-sapa yang baca N3 ni :)

Ciao ta ta

~dariBMkeKL~



10 comments:

marlinabaharom said...

yg achik paling tak leh luper main baling tong/kasut ngan budak budak jantan kat kampung. bestnyaaa.. waktu tu rasanya dunia ni tak ada masalah langsung kan! PEACE!!

Hot Mama said...

Kita pun bukan minat sgt ngan AF even for 1-3. Tapi AF4 ni tak tahu kenapa tergerak nak mengikuti perkembangan AF4 lak.. hehehe
Anyway kita sokong Faizal nananan terengaanu kite!

alinlai said...

achik,
ha ha ha...betoi tu baling tin, baling kasut, polis sentri perghh memang bestlah...siap boleh bergaduh2 lagi...itu lagi best tapi budak2 dulu gaduh mak bapa tak campur tangan sebab gaduh kejap saja, lepas tu main balik macam biasa. Bukan setakat PEACE!...itu baru WORLD!!!

alinlai said...

hot mama,
yesss...memang faizal tu orait, lawak bila dia cakap Ganu, sampaikan lagu minggu lepas pun dia tersasul tambah 'g' :) Budak tu nampak baik je kan...harap2 yang baik berterusan (ehh macam iklan plak...)

arianna adrizal said...

salam kak alin..
wahhh!! demam af jugak ye. :D
baca ntry akak ni rasa bahagia jee.. sbb ada abg bulat yg rajin.. hehe.

alinlai said...

arianna,
demam sikit2 je :) tapi so far konsert blom miss lagi ... Alhamdulillah :) adik pun nanti akan dapat yang baik2 juga insyaAllah ...

kasutVINCCI said...

budak2 la ni sibuk ngan PS2 la, realiti tv la(kita pun,hiks) dah tak jumpa dah mainan yg lasak2 kat kampung tu. Macam yg kak alin ckp tu la, senario berubah dan dgn kejadian jenayah yg berleluasa tu menyekat pergaulan.

Sherin Almashor said...

a'kum,mmg syok juga zaman dulu kan.Pergi dari rumah ke rumah tunjuk buku derma sekolah. hahahaha..kadang-kadang minta mak abah bawa pergi ofis depa minta kekawan diaorang derma juga.hehehe. Zaman sekarang ni, orang jahat semakin pandai le. Tak nak la I beri anak I jalan-jalan minta derma, kena kidnap nanti. ehhh...

AF4 ni tak sehangat bahang AF1-3 lah. I tgk concert pertama je lepas tu dah hilang interest pula.:)

alinlai said...

KV,
iye benda macam tulah yang sikit sbyk menyekat kebebasan budak2 skrg. kita pun tak rela nak lepas budak2 sekolah rendah tu jalan sorang2...kalau jadi apa2 (Nauzubillah...) menangis keluar air mata darah pun dah tak guna lagi ...ehhh dah demam? ke ke ke... ada dua demam skrg ni AF dan WC.

Sherin,
boleh terbayang-bayang lagi keseronokan kalau dapat derma banyak2...kalau kurang yang kena 'sub con' dekat mak bapa or kakak2 yang keja tension je diorang. Risau je kan kalau tengok budak2 balik sekolah ramai2 tu...macam2 insiden boleh jadi. AF 4 ni sepatutnya ditiadakan...biar orang reda sikit...tapi saya tengoklah juga sebab seronok juga kadang2 tu...tak demam le :)

Anonymous said...

Excellent, love it! » »