Thursday, June 22, 2006

dari klinik ke kedai mamak....

Salam,

Punyalah pening kepala dan lapaqnya pagi ni....maklumlah doktor pesan jangan makan selama 12 jam sblm nak pi ambik darah...so starting from 10pm last nite, aku cuma boleh minum air kosong sahaja...pagi ni memang lapaq kebuloq dll. aku suruhlah abang bulat pi makan, tapi ntah la dia tu nak juga ikut aku...kesian juga dkt dia. Tapi dah dia nak ikut gak apo nak di kato...

Pukul 10.30am doktor pun ambik darah aku...tak ingatlah bila kali terakhir aku ambik darah ni, sebab doktor tengok aku macam kekok je...dia pun pelik. Bersungguh-sungguh dia pesan tarik nafas, jangan tengok proses tu...tapi biasalah dah aku tak rasa sakit aku selamba je tengok, siap boleh sembang-sembang lagi...(doktor sure pelik, species apakah ini....), dia tegur aku...hmmm tak takut darah ye. Sengih sajalah....tak tau ka aku ni brutal...orang brutal mana boleh takut darah isk isk isk...

Keluar saja dari klinik...terus terpa kedai mamak depan tu pekena beriani ayam, perghh barulah segar badan, ceria, dan minda pun terbuka sikit ke ke ke...lapaq weh...mujurlah malam tadi dah makan sakan masa dinner (PEMERIAH majlislah katakan...)

Oklah...minggu depan dan minggu seterusnya aku akan busy dengan thesis budak2 master & doktor falsafah...ada 3 thesis yang nak kena nilai...isk isk isk tensi gue, bukan boleh baca macam tu saja...kena tengok segala benda yang berkaitan...aku malas arghhhh...tapi apakan daya itulah salah satu tanggung jawab aku kat sini...maka akan berakhirlah sesi blogging, jawab komen dan kawasan-kawasan yang sewaktu. Tapi tak pe semua ni ada nilai untuk prestasi kerja... mudah-mudahan banyaklah markah aku tahun ni...(kalaulah blogging pun dikira ... sure full mark aku tahun ni ke ke ke...)

Esok pagi aku akan berjalan jauh dengan abang bulat...kami balik Sandak*n, tapi best sikit kot kali ni sebab naik keta besar sikit, last time bawa Wira...kita yang duduk sebelah ni pun lenguh badan...harap-harap perjalanan lancar, tak plan lagi nak bawa bekal apa...tapi biasalah paling senang goreng bihun dan buat sandwiches la...

Bestnya kawan aku baru sms, ikan pekas*m made in Perl*s dan ada...best best...petang ni pi ambik, malam ni sempat lagi masak....(ehhh macam mengidam pulak aku ni...) tapi eiii makan nasi panas-panas berlaukkan ikan pekas*m memang bestlah....tak dapat nak digambarkan. Kalau balik awal...nak buat gulai ikan kering + kacang panjang perghhh terangkat beb!!!

Stop sini dulu...selamat berhujung minggu dan bermalas-malasan...minggu ni nak pi tgk konsert kat mana ntah, ajak abang bulat cari kedai mamak lah nampak gayanya...kat rumah kak dia tadak Astr*, tak demamlah kami minggu ni :)

Ciao ta ta

~dariBMkeKK~








15 comments:

Syikin said...

salam. jenguk muka jer ni.tak leh baca lelama. nanti ek..

marlinabaharom said...

fuh! khete besar yer sekarang.. tahniah.. tahniah. nu pi balik umah mak mertua rajin rajin sket ke dapoq no....

alinlai said...

syikin,

ok ok faham faham...pi buat tesis tu bagi siap :)

Achik,

keta besaq sikit saja...kwang kwang kwang...TQ atas pesanan penaja tu :) memang tak boleh lari dari dapur sebab dapur sblh ruang tamu je. Mak mentua tak boleh mkn banyak benda skrg ni sebab tak berapa sihat, masak rebus2 pun dah OK ke ke ke...(bertuah punya menantu ...)

simah said...

awat kena ambik darah? sakit ka?

selamat jalan jalan ngan abang bulat..abih tu next week abang bulat punya turn main golf la tu kan?

p.s awat panggil hubby abang bulat? dia bulat mcm belon ka?

Sherin Almashor said...

Alin, bagus la kalau mmg buat ujian darah once a year. Hang ni mmg patut diteladani betul la Alin..:)

Org selalunya pegi kedai mamak nak tgk bola, hang nak pi tgk konsert AF. Boleh la tu..

Selamat bercuti dgn Abg Bulat tercinta.

:)

Ayu said...

naik kete beso yerrrr :) hmm full mark utk blogging hahaha sabo jek la ko ni Lin...

tee said...

selamat membuat penilaian tesis2. :)

arianna adrizal said...

kak alin,
'tak demamla kami minggu ni..', hehehe!! AF fever..

Syikin said...

alin dah ada phd ya? bestnya..

alinlai said...

simah,
sajalah buat ujian darah, check up biasa2 je...oh...weekend ni blom ada plan lagi, rasanya kena lepak rumah kemas-kemas rumah je kot... tapi plan je...ntah-ntah merayau lagi ke sana sini ke ke ke...

sherin,
kepimpinan melalui teladan kwang kwang kwang...iye betul, tadak kedai mamak pasang AF, at last tak tengok pun balik tengok ulangan kat rumah je.

Ayu,
besar sikit je :) iye, kena ada markah juga utk blogging ni barulah ceria sikit staf datang opis pun bersemangat je ke ke ke...hang suggest la kat boss :)

alinlai said...

Tee,
iye...minggu ni kenalah bersungguh2 membaca, eiii pening gak bila kena baca bahan2 ilmiah ni, kalau kena menilai majalah (hiburan lagi best...) sekali sekala sure segar je mata ni ke ke ke...

arianna,
he he he memang tak demam AF tapi demam lain sebab panasnya kat sana... dah pening2 kepala. Balik ni rasa mcm nak demam sikit2...tahan je lah

syikin,
blom ada PhD...insyaAllah 3 / 4 tahun lagi aminnnnn...saya salah sorang AJK pemeriksa je :) periksa je ambik pengalaman.

kasutVINCCI said...

kak alin, kesiannya tokleh tgk konsert.Kekekekekeke.

alinlai said...

KV,
tgk ulangan je petang kelmarin... tapi kurenggg best kan? dah la makin kurang pompuan dalam tu...asyik kena buang je ke ke ke

Anonymous said...

Best regards from NY! Get medicare insurance

Anonymous said...

Very nice site! Discount swivel chairs Scissor grip build body effexor withdrawal symptom Refrigerator handle repair teen jobs Tinnitus and lipitor air purifier review Lamaze toys How to track valid email addresses and isp training online Businesses web hosting