Sunday, June 07, 2009

Pemandangan alam

Salam,

Inilah antara gambar-gambar yang aku sempat ambik masa berjalan-jalan... biasalah, sama ada tertido dalam kereta atau dok leka melayan kanak-kanak tu yang tak berapa banyak... ke ke ke...

Ini kat Qu@@n's Park, Glasgow... ha ha ha...mujurlah tak hujan... kalau tidak memang basah lencunlah....tadak tempat berteduh langsung ni... dah le ramai kanak-kanak... rezeki kamilah ... singgah makan-makan... depa lain makan subw@y, kami [aku dengan abang bulat] dah pekena beriani kat kedai pakistan ... mak aiii sampai bleh tapau sebab banyak sangat.


Ini pulak gambar satu tempat nama Mainstrie, 10 minit dari sini... pekan kecik saja tapi lengkaplah dengan kedai, stesen minyak dll...rumah kawasan sini pun ok, tapi baiklah duduk Hall... mahal sikit tapi incl. of all the utilities... kat sini heater kena ON memanjang... kalau tidak bekulah kami.




Ini on da way to Glasgow... saujana mata memandang... ladang biri-biri dan lembu ke ke ke... tapi cuaca sini tidak menghasilkan bau lembu atau kambing... kalau kat tempat kita...hah, memang kena tahan hidung le... entah-entah lalat pun bleh terbang masuk dalam kereta ...



Ini pula pemandangan Loch Lomond... kami pergi hari Ahad... memang ramailah orang dok bermandi manda... mat salleh ni sempoi giler.... tak payah nak bilas-bilas lagi badan dengan air bersih, dan tak payah nak salin baju kat tempat bertutup.... auwww.... ha ha ha


Pemandangan ni biasa sangat bagi kami... nak ke Tesco nak ke ASDA kena lalu bukit ni... mesti cantik kat atas tu... tapi sekarang ni kenalah ada kos melepas, sapa nak jaga kanak-kanak kalu aku nak merasa semua pengalaman... korban dululah sampai depa besar. Memang teringin nak buat itu ini... yang aku buat sebelum kawin, dan selepas kawin sebelum dapat depa... tapinya... korbankan rasa nak merasai semua pengalaman tu sekarang ni... :)



Oklah... kat sini dulu... nak melayan kanak-kanak... dah dok gigit kaki la... kepala la ha ha ha.... sabaq je la, kekonon bermain-main le tu... byeeeeeeeeeeeee
~dariBMkeKKkesTiR~

6 comments:

Anonymous said...

huhu...nnti tgk blog pika lak tau!!!~

Alinlai said...

apa la link blog tu??? ke ke ke... pika.blogland??? kwang3...

Anonymous said...

k.lyn...hehheh takkan busy ngan study kot sampai terlupa nak update blog. heheh pika view jgk kot2 ada yg baru..tp...
cehhh cam peminat plak nak tau perkembangan artis mereka ari2..hehhe
Manatau BIM satu ari nnti jd model kew??? ouchhh.....

HappyIrfa said...

cantiknya gambar.sejuk mata memandang..

Alinlai said...

pika,
hahaha...cehhh, tgk kat tempat lain ler kalu nk tau citer hari2... nak menaip kat sini buntu plak kwang3

irfa,
iye... mmg pun, nnt winter mungkin lain plak pemandangan ni :)

~Nine said...

K.lyn update la blog...heheh pika pon dah update dah...rajinkan??...