Tuesday, June 02, 2009

[",] mereka lagi...

Salam,

Lama bebenor tak update kat blog ni... memang tadak idea sesangat. Bukan setakat tadak idea nak update, nak membaca blog kenkawan pun tadak idea [hmmm macam mana tu?] No idea!!!
Busy memang busy.... pagi memang turn aku mai department... walau macam mana malas pun memang aku akan mai juga, sebab tak boleh nak ikut perasaan malas tu, kalau kat rumah memang tak akan buat apa keja la... kesian la juga kat budak-budak ni... layan depa lagi best. Ada la dok internet segala tapi masih boleh memantau depa ... so, mai la ofis ni... boleh la juga print journals dll...baca sebaris dua, menaip sebaris dua [he he he...semua sebaris dua...]
Cuaca sini... memang tak menentu, minggu lepas sampai Isnin... cuaca memang cantik. Matahari bersinar-sinar... kelmarin dah lain skit... kejap panas kejap mendung... hari ni mendung, silap-silap sat lagi hujan... redha je la :)
Alhamdulillah... keja-keja aku pun setakat ni berjalan lancar, lagipun what to expect, this is our 3rd mths here... but, with the kind of progress I guess it's quite an achievment... boleh tersenyum la juga... same goes to abang bulat :) rezeki anak-anak agaknya.
Kanak-kanak dua orang ni... memang enjoy sungguh kat sini, weekend je memang kami bawa la depa berjalan-jalan... paling-paling koman pun... pi Tesc@ he he he... oklah tu, bkn la Tesc@ dekat sini... kadang tu yang jauh sikit... yang lebih besar. Lepas tu aku akan rambang mata tengok baju depa... memang akan terbeli la... hu hu hu
Minggu lepas... pi beli Stroller MacLaren... sekurang-kurangnya boleh ganti-ganti, kalau 1 je memang haru sat lagi kalau rosak ke apa ke... sementara ada yang murah tu... ambik je. Lepas tu kami beli juga kerusi 'BUMB@' untuk depa duduk... memang baguslah benda ni...sesuai untuk budak-budak umur macam depa... jadi, tengoklah gambar-gambar kat bawah...

Gambar 1: baju kakak tu basah sebab baru lepas makan, orang bagi dia minum air dia dok main-main... Dolly tu props jer he he he...

Gambar 2: Dah boring dah ni... tu yang gaya nak turun tu, tengok Dolly dah kena penyek dengan adik ;)


Gambar 3: Ini lagilah... siap senget-senget kepala... kalau lambat skit lagi angkat, memang siap tarik-tarik rambut la... bukan boleh biar ni... melawak la kekonon...


Gambar 4: Ini lepas cuci badan waktu petang... dah pakai baju tido, tapi masih cerah kat luar bertuah le nak tido... layan le dulu mata depa... ;)

Posted by Picasa


Itulah saja... untuk kali ni, nanti masukkan lagi gambar lain-lain... ada la gambar pemandangan alam yang cantik-cantik, tungguuuuuuuuuuuuuuu!!!

Ta ta

~dariBMkeKKkeStIr~

8 comments:

Anonymous said...

baguih kan panas2 ni cik lyn. cepat je kering baju kat ampaian ehehe
tapi bila dah panas smpi mlm, mula la nak buang duvet kwang3
anyway harap kekanak x kena heat wave, bahaya...

Zareda Norman said...

yeahhh dah pandai duduk duduk gitu yer..

sat aje depa dah besar nooo

Alinlai said...

cik sue...elakkan berjemur.... kita pun tak bgs...apa lg kanak2... tp kat sini, panas 2,3 hari mendung seminggu hahaha...

zar... iye dgn bantuan bumbo ;)

Zek Zek said...

bumbo seat tu mmg best. Dari rayyan hari tu guna, sampai ke adik dier...hahha masuk kaki tak bleh keluaq!..betih batang pisang!.

Alinlai said...

Kiah,
hahaha... hang kutuk anak sendiri ... :) bgs la tak bleh kuaq... kalu tdk haru tu, tgk2 tergolek jer kat bwh ...

Anonymous said...

Chu pon nak bumbo jgk...tp ada kew utk kanak2 darjah enam cam chu???
ageggegegge

Alinlai said...

pika,
ha ha ha...muat kot kalu nak try duduk, tapi kalu tak bleh kuar...sendiri tanggung le ye... kwang3

Anonymous said...

heheh...kat cni lagi la. Arituh time strolled kat Pavillion pika nampak kusi kanak2 ala2 Walt Disney cite Cinderella gitu. Awawakak pe lg dlm kepala. Hishh...kalo la kekanak duk Mesia lg. [Syiok tuh]