Tuesday, June 23, 2009

Bulan Jun???

Salam,

Hmmm dah nak habis bulan 6??? Maksudnya nak habis setengah tahun dah...mak aiii sungguhlah sekejapnya rasa ... dah le tahun ni memang sibuk sungguh hidup kami... awal tahun dah sibuk persediaan nak datang sini... sejak bulan 1 sampai bulan 3 memang non stop ke sana sini sampaikan tak cukup-cukup rasanya 24/7 ... tapi itu je yang ada kena pandai-pandai la...

Alhamdulillah... budak-budak makin membesar dengan jayanya... rupanya depa tak kenyang makan baby foods yang dalam botol kecik-kecik tu... yang boleh tau masa depa makan benda tu malam-malam mesti merengek... nak minum susu...lepas tu macam kejap kejap nak susu. Lepas tu aad 1 hari ahad tu...aku terasa nak buat sendiri makanan untuk depa... aku masakkan nasi + pisang ... buat nasi lembik-lembik tu... lepas tu kisar dengan air susu... hmmm 1 mangkuk la habis, malam tu memang depa lena nyenyak... hu hu hu kesiannya anak-anak aku... tak kenyang rupanya selama ni.

Sekarang ni, aku buatlah nasi untuk depa sebelum mai opis... blend sesiap... nanti abang bulat suaplah ... kadang masukkan kentang, carrot, ayam.... ikan je belum cuba... tapi depa ni jenis makan je... kira senanglah... jamu la apa pun, dalam dok buat muka macam pelik-pelik tu tapi mulut buka luas juga... senang jaga kwang3. Alhamdulillah

Ada kawan cerita dia kena tukar menu macam-macam sebab anak dia payah nak makan, kena buat pisang rebus, sat lagi kena buat itu buat ini hmmm kiranya budak-budak ni memang sempoi la kan... kalau tidak haru juga. Lega lega....

Oh lupa nak bagitau... kami dah pindah apartment baru, 2 bilik je... tapi saiz bilik, ruang tamu dapur sama je dengan apartment lama... dan yang paling penting lebih murah kwang3... jimat skit, tapi sejuk juga sebab bangunan baru ni tengah dibaikpulih... heater memang slow... kat sini kadang-kadang sejuk, berhimpit la dekat portable heater yang agak panas... tapi tak la berapa panas. Nanti kena beli heater ni... tak bleh jadi... tapi yang haru tu budak-budak ni selamba je, kita selimut pun depa tolak-tolak jer... isk kebal sungguh.

Ok nanti gambar pemandangan luar rumah akan dimasukkan... busy mengemas lagi blom sempat ambik pix...:)

Ta ta...

~dariBMkeKKkesTir~

6 comments:

~Nine said...

Laa...kanak2 cam Abg Raimie ngan Dik Kim rupanya..hahah..Spesies!!~
Wow dah duk apartment baru ye???...
Pika ngan Cik Ann tgh kumpul duit nak p sana. I'Allah bila dah kaya sket bley la p visit kanak2.
Tp memandangkan pika ada mak hayam..Agegege...Sorry ye!!~ [nnti dia dah tak sponser!!~] makanya, pika akan usulkan pd MakLang. yabedabedu...

Ilah said...

lin, senang jaga bila semua makan. Dulu masa farzana, kerap kena p sana sini pasai kursus la, senang,beli mashed potato KFC tu,makan la dia. Sampai sekarang ni berantu dengan mashed potato hehehe. Adik pulak rebus nasik + macam2, letak secubit garam je utk bagi rasa

Alinlai said...

pika,
he he he tu la pasai, tea time pun kena ada gak... bagi roti cicah susu bleh? sabaq je la... tp yg best tu suap je...semua telan, senang sungguh. Ok ...sblm kak lyn blk mai la... nak best lagi, mai lepas tu balik sesama... kwang2... bleh la tlg bawak barang2 bagus bagus

Ilah,
ke ke ke...budak2 senang makan, senang jaga... :) iye... paling senang buat moi letak je segala jenis sayur... lepas tu blend sonang kojo den

~Nine said...

Ok2 idea yg menarik..akan diusulkan!!..Yahuuuu...
Yg comment utk kakak Ilah tuh Pika nak tambah...BUKAN Bim Bam je mkn moi tuh tapi Mama,Papa pun turut boley merasainya. Nyummy...

Alinlai said...

Pika,
kwang3....papa dia suka makan ... kan ke pagi2 depa kena tinggal beramai-ramai, ke ke ke

~Nine said...

Hahah...
Makan berjemaah la neh kan???...bagus2..