Wednesday, June 17, 2009

Bergambar macam biasa...

Salam,

Lama juga tak menaip kat sini, hu hu hu bukanlah sibuk sangat pun. Buat-buat sibuk pun ada gak. Minggu lepas kami pi Edinburgh... banyak gambar sebenarnya, tapikan... ha ha ha tak rajin plak nak upload kat sini, tak pe la pelan2 ok. Nanti ada masa gue upload ok :)

Gambar bawah ni ha ha ha sat nak gelak dulu, ini lepas dapat parcel from MakLang & Chu, kanak-kanak ni sibuk je nak tengok gak apa la yang mama dapat... try bagi pakai serkup kepala ni terus diam ambik kau.... tapi bagus juga ni, nanti masa winter bleh mama bagi pakai serkup ni boleh tutup kepala, telinga....memang ngam sangat-sangat. Tapi... kakak tu ada percubaan nak tarik serkup kepala adik, biasalah, nama pun kanak-kanak layan je la [",]


Ini gambar dalam Museum of ChildHood, tengoklah stroller... wah zaman dulu2 pun dah ada benda alah ni... macam kereta sorong pun ada gak tapi memang omputeh ni terkehadapan sungguh daripada kita.... seronok masuk sini, sebab boleh tengok macam-macam benda zaman dulu-dulu... lepas tu yang seronok tu masuk sini FOC [",]

Hah.... ini MacLaren zaman moden.... siap ada model lagi kwang3...

Kami sungguh berminat dengan patung-patung ni... rupa mereka sungguh muka 'kanak-kanak' berbanding patung zaman sekarang... dengan costume yang memang sesuai.... memang sukalah tengok. Tak rugi kami pi situ...

Posted by Picasa


Sampai sinilah dulu....nanti ada sambungan :) ta ta

~dariBMkeKKkeStiR~

10 comments:

Ilah said...

hehehe.. kembar ke yang seronok ke mama yang lebih seronok :D

~Nine said...

Cuba letak BIM ngan BAM antara anak2 patung tuh??...hahha...serupa dak?
tp gambaq kanak2 berserkup tuh menarik sungguh. Haizz...kalo tak d lew bahan experiment Chu!!~ wakakak...ek kanak2 8mth arineh... XOXO.

Zareda Norman said...

Orang Barat memang amat menghargai kesinian dan warisan kan. sampaikan era stroller pun boleh disimpan dalam muzium

Alinlai said...

Ilah,
mama mestilah lebih2 lagi... duduk stirling je pun boring gak, kena kuar2 gak baru best :)

Pika,
ha ha ha jgn buat pasai, sat lagi semua org lari pasai terkejut patung tu bleh bergerak2... haru plak ;)

Zar,
itulah pasai... siap ada pameran botol susu lama2, puting lama2, baby cot dll... seronok membelek-belek...

~Nine said...

Org laieee (CAM AYAT KA'AH) takpe... tp kalo org duk bidding nak beli???...
Tak ke haru En Latif dan Pn Haslinda..tp langkah mayat To'wan dlu. Cucu2 kesayangan kot..
"Mana kakak wan neh, mana adik wan neh??".. :'(

Alinlai said...

pika,
ahaks... laie la, tetiba menguit, kwang3. eiii takutlah juga dah la kat muzium

~Nine said...

Tu la...Ingat dak kecik2 dlu??..Huh mak marah kot nak tergedik2 beli Baby Doll kat umah. Alasan Malaikat tak masuk umah.Hahah..Betoi pon kan...

Alinlai said...

pika,
iye la...mau tetiba nampak dok kenyit mata ka apa ka... pengsan sejam dua :)

~Nine said...

abih tuh...Kanak2 ada dolly??...Tuh tak menakutkan ke..Laaa pika baru plan nak suruh k.Lyn beli depa Barbie Doll. heheh...cik ah duk berkenan sgt Baby Doll Cik N yg duk tersimpan dlm almari. last2 dpt je kat Dik Kim...MELINGKUP!!~ ahahhaha....

Alinlai said...

hah...lingkup dah ka? kwang3...sesia cik N jaga selama ni sabaq je la. he he he...Dolly tu macam doll yang kita buat dgn kain batik jer... ok je, sesak2 bleh guna untuk sendal botol susu kwang3