Tuesday, March 18, 2008

Lepak santai...

Salam,

Seronoklah budak2 tu tadi bila bagitau tadak kelas minggu depan... aku pun seronok juga sebab tak payah kalut2 nak buat nota lagi kwang kwang kwang...

Hari ni pi makan ikan keli kat satu2 kedai area sini yang jual ikan keli goreng sambal... aku suka ikan keli tapi awatlah kecik sangat ikan keli tu... tapi makan juga.

Boring ni... sebabnya tatau nak buat apa... cehhh macam tadak keja ke ke ke... keja banyak tapi angin malas ni buatkan aku rasa tanak buat mende. Ada student kata nak mai bilik tapi tak mai pun... tak bolehlah nak berbaring2 lepas solat tadi.

Pi Lorenz* lepas makan... tengok2 benda yang boleh dibeli... banyak juga yang boleh dibeli, tapi nanti-nantilah... sayang duit plak ke ke ke... skrg ni kami dok hias kat dinding je, letak lukisan itu, lukisan ini... best juga. Ada 2 lukisan batik yang kami beli kat Jogja, murah je 2 keping Rp140000. Lepas masuk frame...jadi cantiklah pulak. Kena pi cari lagi ni ke ke ke...tak pe next trip Jakart* plak... skrg ni dah ada direct flight KK-Jakart* senang sikit...

Kena cari tarikh yang sesuai... ajak kenkawan semua tak berminat... pi berdua je la... memang betullah kata Acha - Berdua Lebih Baik ke ke ke...[apa kes???]

Petang kelmarin ada kawan sekolah menengah telefon... aku ingatkan orang lain rupanya orang lain mujurlah tak tersilap sebut nama ke ke ke kalau tidak kantoi je.

Dua tiga hari aku dok dapat berita yang kenkawan berhenti kerja sebab jaga anak... bagusnya depa. Tapi kalau husband mampu nak sara tak dak hal rasanya. Ada sorang adik tu baru je keja 2 tahun dah berhenti lepas dapat anak... yang sorang lagi dah lama keja...10 tahun pun berhenti mungkin sebab husband pindah keja kat kampung... dia pun ikutlah. Itu yang terbaik... harap-harap the husbands hargailah tindakan tu.

Malam tadi lepas maghrib aku lena 2 jam... harap-harap malam ni tak la buat perangai macam tu lagi. Lepas tu pukul 10pm dah masuk tido isk isk isk lena je keja aku ni. Ni pun dok menguap sakan ni... haru sungguh la.

Ok cukuplah cerita pasal lena... cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

8 comments:

KV said...

dinner mlm td kv masak ikan keli sambal masam manis. Feveret hubby. Berketul ketul di mamam sorang diri.;)

Mummy Rizq said...

isshh.. bestnya dapat berenti keje jaga anak kan...

Alinlai said...

KV,
sedapnya... hmmm kalu pi Kelate bleh ke KV tolong masakkan ikan keli tu ke ke ke...[jauhnya nak pi makan ikan keli]

Achik,
iye...bestkan, kalu bleh dpt gaji ribu-ribuan...tapi duduk rumah je jaga anak :)

Anonymous said...

cik lin, lama dah nak tanya tapi lupa...bila tukaq jadi blonde ni? ehehe

x de yg minat ye? wa minat. nti wa balik, bole pg lagi kan? kan?

Kaklong Syikin said...

SALAM,

hehe..sonang citor, boli ikan keli bosar2, masak sendiri. baru pueh hati.

sementara lum ada anak ni, p la honeymoon ngan abg bulat selalu, sok2 ada anak, ramai pula tu, nk keluar dating berdua pun susah :)

org duk sibuk berhenti kerja, saya fikir saya kena kerja..bukan apa, terkenang arwah ayah meninggal dan mak surirumah ngan kami 6 beradik. saya masa tu 17 dan adik bongsu 5 thun. syukur emak dpt socso dan ayah tinggalkan rete sikit utk kami, kalau tak, teruk mak kena bekerja. jd, saya terfikir, buat suami meninggal, camner saya nak support anak2 yg 5 org ada ni :(.

bisnes tu, kecil2 aje sbnrnya. jrg dpt untung runcit. psst..kalau ada masalah sembelit, boleh cuba produk ni :).

Anonymous said...

Dulu masa dok kat ipoh selalu makan ikan keli pasal arwah bapa mertua ada kolam ikan.
Dah dok kat shah alam ni malas nak beli sebab tak fresh pun...




Ni dari shah alam.
Url blog baru saya: kularilari.blogspot.com

Yatie said...

lamanya tak makan ikan keli goreng cili padi .. nyum ..nyum .. nyummm ...

Alinlai said...

cik sue,
uiskkk ni kiranya fesyen 2008 la kwang kwang kwang... boleh...kita pi sana dan sini [iye la tu ntah2 dok la kat KK ni pi ronda KK je ...]

syikin,
itulah, kalau masak sendiri memanglah sedap, tapi kurang rajin la ke ke ke... itulah pasal, rasanya sapa yang berhenti keja tu memanglah berani tak nak la minta yang bukan2 tapi rasanya kena sediakan payung sblm hujankan?

ahni,
awat pindah rumah baru :) ?
ikan keli yang bela sendiri lagilah sedap dan selesa makan... sebab tau bagi makan apa... kalau beli tu kena la tgk gak sapa yang jual kalau bleh nak gak tanya sapa bela ke ke ke

yatie,
kat dubai tadak ka ikan keli? hang import la masuk sana kayooo ramai M'sian kat sana tu :)