Thursday, December 07, 2006

Trip yang best!!!

Salam,

Yuhuuuuuuuu...apa habaq kenkawan? Dekat 1 minggu tak update citer kan? Minggu ni rasanya 1 N3 ni je, sebab esok nak pi Semporn*. Ok kat bawah ni gambar dengan pengantin masa kenduri hari tu...yang mana satu chek? Ada la antara salah sorang pompuan tu :)


Tetamu perempuan....




Tetamu lelaki....

Pi kenduri dengan Da, kami drive ke sana...kekonon nak kuar awal la... pukul 8am baru dok iron baju, tak sempatlah nak tgk org nikah. Meriahnya kenduri depa...makanan punyalah sedapnya...aku makan 2 kali...1st time masa pukul 11am lepas nikah, 2nd time pukul 2pm masa kenkawan lain baru sampai... pengantin tengok je la...nak join tak dapat la :)

Yang lawak tu bila ada yang bawa anak2 ke ke ke tak sangka dah 'tua' kami ni, tapi apa bleh buat semua perasan muda :) ada yang anak dah masuk sekolah, ada yang maintain ada yang mengembang dan ada yang makin kurus...biasalah tu. Tapi seperti biasa aku ni kategori maintain (legaaaaaaaa....)

Tapi memang seronoklah bila dapat jumpa kenkawan lama. Boleh update news, cerita gembira seronoklah...tapi bila dengar cerita yang kurang enak tu hmmm tak sangka la pulak...itulah kehidupan :)

Balik kenduri, aku dengan Da kami pi tengok movie...ingat nak tengok C.I.N.T.* malangnya...sold out isk isk isk best sangat ka? Tengok la citer DejaV* boleh la tahan ...

Esok pagi (Ahad), 4.30am dah kuar pi LCC*, breakfast kat sana... flight at 6.55am...berlari-lari kejar flight...he he he orang last masuk kapal, berpeluh di pagi hari. Sampai Pena*g adik2 dah tunggu...kena singgah pasar pulak...beli ikan, sayur dll...pukul 9++ baru sampai rumah ke ke ke. Yang best tu bila tengok muka mak abah la...walaupun baru je jumpa tapi dah duduk jejauh ni...rasa nak jumpa selalu je :)


Isnin pi Kul*m jumpa Mar selepas hampir 10 tahun kenal virtually... baru la dapat jumpa live lawak sungguh...dia dan husband memang ramah, bersembang macam dah kenal lama... bukan setakat bersembang, makan mee yang sedap siap ada dessert lagi cheese cake yang lebih sedap daripada cheese cake @ Resepi Rahsia tu...betul Mar, tak tipu... adik-adik dan anak menakan kak lyn dok cerita benda tu la...dan depa suka sangat dengan Tia...rupanya siap bergambar-gambar lagi masa kita kat dapur tu :)

Selasa dah balik sini...ntah pasal apa mak aku menangis pulak masa salam nak naik kereta :( abah biasalah dia memang diam je la... aku macam biasa kontrol kena la kuatkan hati kan kan kan.

Lunch @ LCC*, lepak makan dan minum...hmmm banyaklah lalat kat situ, sampaikan teh tarik tak sempat nak minum tengok-tengok lalat dah berenang-renang eiii...sabaq saja la. Sampai terminal 2 KK @ 8pm, ambik teksi, 8.30pm sampai rumah, abang bulat pun baru sampai rumah sebab flight Sdkn - KK delayed for an hour eloklah tu. Lepas Isyak kuar balik jalan-jalan cari makan :)

Kelmarin dan hari ni sibuk dengan pendaftaran...esok pagi nak pi Semporn* pulak...isk isk isk penatnya minggu ni :(

Oklah...stop sini next week kitaa buka citer pasal Semporn*, kalau ada pics akan dimasukkan juga...untuk kenkawan mencuci mata :) bye all

~dariBMkeKK~

20 comments:

marlinabaharom said...

meh bayaq kat aku sapa nak tawu lyn yang mana satu....

alinlai said...

achik,
ke ke ke...macam la ada yg nak bayaq, ehhh sori la tak sempat contact...balik terkejar sana sini, terukkan trafik ke S'ban, banyak sangat jalan dok naik taraf...

Mama Singa said...

MB, mana aci kena bayar kat ko.. kasi clue la skit..
resepi rahsia? hompej mana tu..? tak penah dengar pun..

alinlai said...

mama singa,
resepi rahsia = secret recipe ke ke ke...

Syikin said...

salam,

nak teka boleh? alin pakai baju serba oren tu ke?

Apple Pie said...

yg mana satu ko nih?? kasik la hint! Grrrrr....

simah said...

memang syok jumpa kawan lama kan? waaa lynn nampak best betoi korang ..

dah spot hang dah..ni kira tangkap cun la ni? heheh

kasutVINCCI said...

tercari carik yg mana satu alinlai, adakah pompuan yg jelits itew? Hahahahah
Syok naa jalan2 jumpa family dan kenkawan.

maR said...

kak lyn,
Terima kasih yg amat sbb sudi datang ke rumah kami yg kecik ni. And terima kasih sekali lagi for your kind words. Kami ni mmg telebih peramah kahkaahkahkah.... tapi, sblm tuh, maaf jugak dipintak jika tekasaq bahasa, no?

alinlai said...

syikin,
tettttttttt jawapan puan salah... cuba teka lagi :)

apple,
ada antara salah sorang tu...cuba lagi...

simah,
tadak le...ni gambar paling selebet kui kui kui, gambar paling cun tak bleh letak dlm ni bahaya ooo...nanti kena spot dengan abang bulat plak :)

KV,
yang mana satu jelits? baju oren tu kan? ke ke ke bukan saya bukan....

Mar,
ehhh tadak kasaq benda la...ok je tu, bagus apa ramah2 tetamu pun tak rasa segan-segan :)

marlinabaharom said...

weiii.. dah balik semporna ka blom? awat lama tak updet?

alinlai said...

achik,
dah balik :) update??? tungguuuuuuuuuuu!!!

Sherin Almashor said...

Mana cerita Semporn* ni? hehehehe.. Next year my youngest brother kena posting kat hospital di Semporn*.

Yg mana satu gambar Alin?

alinlai said...

sherin,
citer semporn*??? tunguuuuuuu petang2 esok bleh update :) wah bleh la bro sherin pi pulau sipadan scuba diving or snorkeling sebab dah dekat tu. Saya yang mana ye? ke ke ke...ada tu antara salah sorang tu

Sherin Almashor said...

alin, kalau dia ada masa nak buat semua aktiviti tu. Sekarang pun kat KK dah sibuk sgt! Alah, tahulah salah seorang yg dalam gambar tu. Yg mana satu drp mereka tu? Jgn la malu-malu segan-segan.. :)

Syikin said...

salam,

alin..ke awak berbaju biru belakang pengantin pompuan tu?

alinlai said...

Sherin,
:)

alinlai said...

syikin,
ke ke ke...relax la ummi, lama-lama kenal la saya yang mana satu :)

mamarisyia said...

waaaaa...asik berjalan sakan hang no....amboihhhhh...

alinlai said...

MR,
hang kena duduk diam2 kat umah, kena jaga diri tu...chek tak pa lagi kalau nak jalan2 sakan pun ke ke ke...a