Friday, December 01, 2006

Makan kenduri jom :)

Salam,

Hari ni ada macam-macam rasa...gumbira, sedih, ceria, ngilu dll...jangan ditanya pasai apa...no idea dude!!! Tapi bila fikir esok ada peluang nak jumpa kenkawan lama...ke ke ke hilanglah semua perasaan tu. Aku nak pi makan kenduri kat Masjid Tan*h esok...yesssss!!! Sure ada tapai...my fav tu :)

Abang bulat baru sms...jari dia terhiris masa dok memotong daging malam tadi...memang dah ada perasaan tak selesa masa dia cerita nak kena potong daging 50 kilo, ayam 200 ekor...sebabnya...dia tu masih penat lagi...tapi apakan daya kalau dia tak memotong sapa la nak memotong buat keja-keja tu...tapi boleh bayangkan penat dan banyaknya benda nak kena buat...

Kalau aku balik pun rasanya ngelat juga, tak la nak memotong daging dan lain-lain tu buat keja sempoi2 je...(kui kui kui...) asalkan buat keja jangan ngelat sampai duduk lepak je la...tak sesuaiiiii!!!

Iye untuk adik-adik dan kakak-kakak yang belum kawin tu kalau dah kawin nanti...bukan susah pun nak ambik hati mak mentua, tak payah berlakon...be natural, tolong apa yang patut dan janganlah nak tunjuk rajin sangat (melainkan memang rajin la...gue biasa-biasa je) buat setakat kemampuan...ini petua ni. Sila perhatikan trend ipar duai, kalau dapat yang suka memberi arahan...cepat-cepatlah buat benda yang boleh elakkan daripada diberi arahan (ha ha ha....)

Hari ni nak cau cin cau awal sikit...nak kemas-kemas rumah sebelum nak meninggalkan rumahku syurgaku itu selama 5 hari. Balik nanti dah sibuk dengan pendaftaran semester 2 pulak... hujung minggu depan nak pi Semporn* pulak...busy sungguh aku bulan ni berjalan sakan. Tapi tak pe la...sementara ada peluang berjalan :) apa-apa pun lepas ni nak pi bercuti-cuti kat tempat yang boleh berenang-renang dengan selesa :)

Oklah stop sini dulu, untuk Achik dan kenkawan kat KL, memang dah plan nak jumpa anda semua...akan tetapi panggilan BM lebih kuat, makanya Ahad pagi insyaAllah aku balik BM sampai Selasa (wah...macam dekat je KK - BM kan?) insyaAllah 2007 ni nak cari tarikh dan masa yang sesuai untuk balik dan lepak KL je :)

Ciao all have a nice weekend :)

~dariBMkeKK~

16 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

huhu sedapnya mi udang kat titi timbul..eh alin awak tahu tak..kat titi timbul tu ada kedai me udang..huhuhu

Mama Singa said...

aku kalo balik umah MIL, dia suh dok jaga anak..bes gak..heheh

maR said...

aku bukan bidadari,
Kami pon suka makan mee udang kat titi timboi tuh :)
Kak lyn,
Orang nak mintak tulung beli ikan terubuk masin... ada dak kat sana ah? Tak penah makan la :D

Apple Pie said...

Selamat berkenduri dan selamat berjalan sakan. kalau kaki tak larat nk jalan dah..suruh abg bulat dukungkan muahahhahahahahah

simah said...

safe journey! dari kk ke bm..bila baca blog hang..memanggggggg dekat sangat bunyi dia!! :0)

alinlai said...

tiara,
ye tau mee udang yang sangat sedap tu :) yessss boleh pi makan2 kali ni jom pekena together-gether

mama singa,
he he he...kalau ada anak boleh la excuse macam tu ... yg blom ada anak ni kena la kreatif ha ha ha

mar,
isk sori la chek oiii kak lyn tak sempat check komen sblm balik...nak ka ikan tu? nanti boleh pos laju :)
isk...minta maaf la chek kak lyn dah balik sini baru baca komen ni, tak pa nak ka? nanti kak lyn buat pos laju :)

alinlai said...

apple pie,
abang bulat tak ikut balik...kali ni balik jumpa kawan2 secara solo he he he....yezzarrrrrrrrr

simah,
he he he...biasalah sementara ada peluang balik gunakan peluang dgn sepenuhnya :)

kasutVINCCI said...

hehehehe.. best nya tips.;)

Ayu said...

aku setuju dgn tips hang hahaha tak payah le tunjuk rajin buat sedaya upaya jer.. ikut kederat le.. aku pon mcm hang.. buat yg aku mampu jer.. :)

PuteriSatu said...

muahaha...bagus tips ko nih...tapi memang ada betulnya gak..bolehla diterimapakai...

Wah jadi anak dara single mingle la ko bali kkali ni ya...ingat kat abang bulat ko tuh...jangan dilupakan...muahahhaha

ibuVouge said...

aku suka bab petua tu alin..mmg tu yg aku amalkan, aku buat keja yg aku suka..heheh
bab yg aku suka lari..cuci pinggan..hohoho..ini malas banget

Zakiah said...

selamat kkednuri kendara. Banyaknyer abang bulat buat kerja motong. Hang jugak yang untung nooo. Agaknyer terhiris tangan tu dier teringat kat bini dier kut...

Athira & Daddy Tia said...

Nice of you to drop by... and It's called Mee Udang Galah Permatang Pasir.

Tai Tai

http://athira.net

alinlai said...

KV,
he he he...tq tq

Ayu,
hidup kena kreatif :)

Puteri 1,
yezzarrrrrrrr...berjalan sakan le

IV,
he he he...kiranya sampai kembang2 tangan pun tak jadi hal la kan?

Zakiah,
memang byk keja...penat dengar dia cerita...kalu kena tolong lagi penat ke ke ke...

athira & daddy tia,
oookkkk tapi memang yummy semua dok teringat cheese cake :)

MAMARISYIA said...

hahahha....setuju ngan Alin...kita jangan tunjuk rajin sangat...pura2 macam tak berapa cekap hal2 kerja rumah..tak sakit badan...mee udang titi timboi?????memang sodappppp..

alinlai said...

MR,
ha ha ha...sempoiiiiiiiiii!!!!