Friday, December 15, 2006

Minggu 1, Sem 2

Salam,

Wah dah seminggu tak ada juadah...biasalah tuan rumah sibuk dengan kerja, tak kerja tadak gaji plak...lagiiiiiiiii haru biru hidup tuan rumah :) Minggu 1 sem. 2, ada 2 kuliah dan 2 tutorials...macam padat tapi sebab dah biasa, tak la kalut sangat...cool bebeh! Kelas untuk pelajar minor pun tak ramai sangat, senang nak rancang kuliah, tutorial dll. InsyaAllah semua akan berjalan lancar...14 weeks only pejam celik selesailah :)

The journey to Semporn* was OK (macam tak OK je???), challenging, tiring and etc... Why? Will tell you guys later...

Kelmarin jumpa kawan lama...dia mai conf. kat sini, ambik dia bawa pi Pasar Filipin*, dia shopping sakan kita pun sakan la juga. Beli kain pelekat dan kain batik untuk Raya Haji. Dia dok geram segala mutiara, kristal dll...mujurlah tak tergoda sebab baru je membeli belah benda-benda tu sebelum balik raya. Kena berjimat cermat untuk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang.

Tahun ni nampak gayanya beraya di KK saja, mana pun kami tak balik...but I prefer here, kat Sdkn tak dak rasa raya langsung... at least kat rumah sendiri dah fikir nak buat nasi impit + kuah kacang, laksa sikit...boleh menjamu tetamu :) ...kalau ada tetamu la, kalau tadak makan sendiri le...apa boleh buat :(

Ada sebab musabab kami akan beraya kat sini, nanti cerita...tadak idea dan mood nak mengarang cerita panjang tu, cerita nanti akan disertai dengan gambar-gambar untuk mengukuhkan dan memantapkan lagi jalan cerita (kui kui kui...)

Oleh yang demikian...kenkawan ku sekelian...selamat berhujung minggu dan selamat bershopping sakan sempena Karnival Membeli dan Membelah. Ciao Cin Cau :)

Bye bye

~dariBMkeKK~

10 comments:

marlinabaharom said...

wei... semua story later..! dah tak sabar nak berhujung minggu ker? achik TERpaksa beraya kat melaka...huuuaarrggghhh!!

alinlai said...

kui kui kui apa bleh buat...later kita story mory :) ehh ok la raya kat Melaka bleh makan cencaluk pi jalan2 bandar Melaka .. dah dah jgn nangis lagi :)

Apple Pie said...

hek elehh..konpiden je aku tgk ada update mesti ada stori panjang. rupanya asik 'LATER' sbb takde mood. mana bleh cenggini, tak aci oooo...hhohohohoho

The Singa said...

aku xde mood nak beraya..camne nih..

alinlai said...

apple,
later aaaaaaaa...ke ke ke...ada citer ada tu...mood je tadak, sabaq selamat berhujung minggu jgn lupa pi pekena soto :)

mama_singa,
mai la beraya kat rumah chek...sure ada mood :)

simah said...

banyak betul yg hang nak *later* cerita.. dok tunggu hang cerita ni.. have a nice weekend! :0)

Sherin Almashor said...

syok ke shopping kat Pasar Filipina? Dengar je about that place tapi entah bila boleh jejakkan kaki ke sana. Mutiara semua cantik-cantik ye? I love pearls tapi tak pernah beli la. hehehehe.

Abah & Ummi sherin dah pindah ke alor setar where abah dapat kerja baru lepas bersara. Dia kena kerja kuat sampai raya haji pun kerja so tak balik KL. Adik di KK & Qatar pun tak balik so kami akan ikut my uncle bercuti di Kuala Terengganu. Dia sewa banglo atas bukit facing the sea. That's how i celebrate raya haji nanti. :)

Cerita la lagi pasal semporn*

~ahni~ said...

Saya pernah pergi ke bazar tu sekali tapi masa tu tengah tak dak fulus, so mata tu saja lah dok jegil tengok barang2 yg cantik2. Yang saya beli cuma .... er... apa nama benda tu ye... macam hamparan kecil dibuat dari kayu apa entah, kononnya boleh mencegah semut, tapi memang berkesan lah... dah kotor dah benda tu, dah buang kot...

ibuVouge said...

iv pun xde mood ak beraya, kena beraya kelantan lagi.huhuhuhu

alinlai said...

simah,
he he he...gimik je tu, apa2 pun tungguuuuuuuuuuu!!!!

sherin,
alahai jgn sedih2...iye, mutiara dan kristal2 kat situ memang menduga iman...ikutkan hati semua nak ambik ke ke ke :) mai la sini, bukan jauh sangat pun

ahni,
tak pa mai lagi lain kali...make sure time tu bawa cash :) kad depa tak terima...

IV,
ehh bukan ke kat kelantan lagi meriah raya haji :)