Friday, October 13, 2006

Selamat berposa dan berhujung minggu...

Salam,

Wah dah hari Jumaat...seronoknya rasa hati ini :)

Rabu ni kami dah nak balik kg tercinta... kemungkinan besar kali terakhir beraya di rumah yang dah keluarga saya duduki selama 26 tahun tu...sedih la pulak. Hujung tahun ni mak abah dah nak pindah ke Padang Ser*i, dekat sikit dengan adik beradik depa...baguslah untuk depa dan senang hati kami anak-anak yang duduk jauh-jauh ni :) Walaupun memang sedihlah nak tinggalkan kawasan rumah sekarang ni tapi apa boleh buat :(

Puasa pun dah masuk fasa ke-2...masjid pun makin berkurang umat, tak pe la mungkin orang dah sibuk shopping raya, buat kuih raya kot. Depa nak beraya sakan...macam kami ni ala kadar je ... (baju raya 5 pasang kira ala kadar la kan?)

Malam tadi punyalah ngantuknya...pukul 9 lebih dah pengsan...penat la kelmarin, kelas pagi dan petang. Abang bulat lagi penat dia ada meeting, kelas, forum hah...mula tu dia dah tak larat nak pi tarawikh, tapi takkan nak biaq saya pi sorang pulak...dia pun ikutlah juga. Walaupun tak kisah pun kalau pi sorang2 dulu masa bujang pun pi sorang-sorang juga. Bukan risau pasal apa, sat lagi balik masjid pandai plak stereng kereta tu pi kedai mana-mana...kalau sorang lama la sesi lawatan, kalau dua orang beli yang perlu saja (kui kui kui...)

Ok stop sini...selamat berhujung minggu dan selamat berpuasa, berbuka, bersahur untuk semua :) dan selamat memasak juga untuk yang rajin masak (tak kira la buat biskut raya ka, masak berbuka ka, masak sahur ka...) yang nak berjalan jauh tu drive safely ok :)

Ciao all

~dariBMkeKK~

16 comments:

arianna adrizal said...

salam kak lyn.
wah, da nk blk kg da ke??!! :)
nanti mai la umah sy skali no.
ajak mcm dekat je.. hehe.

alinlai said...

anne,
insyaAllah ke ke ke jemput la mai rumah kak lyn juga, ehh hari raya tak payah jemput2 datang je :)

~ahni~ said...

Parent buat rumah baru kat kampung ke?

alinlai said...

ahni,
lebih kurang camtu la...tak sure beli or buat tapi kat kampung laman la dkt rumah adik beradik yang lain...kami ikut je :)

Sherin Almashor said...

Alin, my parents pun nak pindah next month. Jauh. Ke Jitra. Rumah arwah mama I yg di bangi tu nak sewa cadangannya. sedih kan? Rumah tu I duduk dr darjah satu. Nikah pun kat sana.. sob sob..

Have a nice weekend Alin.

Syikin said...

salam,

kejap aje dah masuk minggu akhir..

sedihnya nak pindah rmh baru, naknya dah berpuluh tahun duduk rmh sedia ada tu..tp dekat ngan sedara mara, baguslah tu. sakit pening, ada sedara tolong tgkkan terutama kalau anak2 duduk jauhkan..

sampai bila kat penang ni?

alinlai said...

sherin,
iye sama la...kat situ le semua yang dah kawin berkenduri kendara... so adik yg dua lagi ni kenduri nanti kat rumah baru le :) sedih...plan balik ni nak ambik gambar banyak2 buat kenangan...

syikin,
hmmm kejap sungguh...memang kejap, rasa tak percaya dah nak habis bulan posa ni. sedih syikin sebab dari sekolah rendah kat situ, sampai la kenduri kendara kami adik beradik isk isk isk...tapi kena la redha, iye insyaAllah sakit pening depa nanti ada sedara nak tlg tengok :) ada positifnya kat situ ...

kasutVINCCI said...

wah...5 pasang tu ala kadar sajork?? Hmm...ye la tue! Selamat balik kampung weh!

ais_putih said...

raya dah dekat....selamat hari raya dari ku..hehe..

marlinabaharom said...

lyn! wei.. lamanya coti raya? student dah abis syllabus ker? atau hang soh derang belajar sendiri?? hee.. hee...

hu..hu.. sedihnya nak tinggalkan rumah yg kita membesar kat dalamnya kan....

alinlai said...

KV,
kui kui kui iye la artis tu sampai 10 pasang kita 5 pasang kira sikit la ...tq tq...tak sabar nak balik ni, tapi tak la packing apa lagi pun...semangat je lebih :)

ais_putih,
oklah dik...selamat beraya di perantauan...kalau rasa sedih tu duduk diam2 dalam bilik cover line he he he...

alinlai said...

Achik,
ke ke ke dah habis dah segala silibus, assignments, hari ni nak bagi carry marks je...biaq depa tak berapa nak beraya huarghhh huarghhh... lama ke 18 - 29 tu? kejap je tu biasanya balik 2 minggu :(

iye memang sedih sebab rumah tu best w'pun malam2 biasa gak dengar bunyi-bunyian yang menyeramkan :)

maR said...

kak lyn...
org pon ada kat kedah dah ni... nanti org email akak for my phone number ok?

alinlai said...

mar,
orait :) jumpa nanti insyaAllah

Anonymous said...

ni mesti dah siap packing ni..
balik nanti amikla gambar kat rumah tu puas2..

alinlai said...

mama singa,
tak packing benda pun lagi ke ke ke semangat nak balik je lebih tapi malas nak packing lagi, malam ni la nampak gayanya. Iye kena bergambar puas2 hati...tak la ralat sangat nanti :)