Tuesday, October 17, 2006

Eid Mubarak



Saya sebagai penulis blog ini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri dan di kesempatan ini juga saya ingin memohon ribuan kemaafan sekiranya terdapat sebarang bentuk penulisan yang mengguris hati pembaca (yang berapa kerat je ...)

Harapan saya agar Syawal yang bakal menjelma akan menceriakan hari-hari kita dan Ramadhan yang bakal ditinggalkan akan dirindui dan ditunggu kedatangannya lagi insyaAllah.

InsyaAllah esok saya akan pulang beraya di kampung halaman bersama suami tercinta dan juga keluarga tercinta...tidaklah saya beraya sebagai perantau pada tahun ini :)

Gaji + bonus pun dah masuk...jadi saya perlulah menukarkan kepada tukaran wang yang sesuai untuk diberikan kepada mereka yang berkenaan (mak/abah/adik-adik/anak menakan/mak-mak menakan yang sudah menjadi balu) yang jumlahnya kesemuanya melebihi 30 orang.

Untuk mereka yang belum berkahwin ambiklah kesempatan ini untuk balik ke kampung halaman beraya dengan keluarga tercinta sepuas-puas hati. Untuk yang dah kahwin tu sendiri mau ingat la...

Rasanya eloklah saya tamatkan dulu coretan ni,kita bersiaran lagi 30 Oktober 2006 insyaAllah. Selamat beraya bersama yang tersayang... bye bye all :)

~dariBMkeKK~

18 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

waaaa...ni cam last entry jer takat raya nih?? x sabar lak rasa nak balik kg...slmt hari raya, maaf zahir batin...hati2 dijalan raya...

PuteriSatu said...

balik kg....eh akak aku dah muncul dulu....expres tul dia....balik kg...selamat hari raya...maaf zahir ler ngan ko ya.....bestnya balik kg.....kg ko kat maner weh..?

alinlai said...

reff & puteri 1,
wah wah memang la korang ni kembar sehati sejiwa ke ke ke... balik Penang. Iye memang la N3 sblm raya, balik raya tak dak masa nak berblog lagi, takkan nak pi CC kot, isk tak mau la kena usha dengan budak2 sekolah plak nanti kui kui kui.

Ok maaf zahir juga untuk anda berdua, selamat berhari raya :)

simah said...

Selamat Hari Raya aidilFitri Alin..
Maaf Zahir Batin..

Makan banyak banyak... jangan .ingat dunia... raya setahun sekali ja... cepat... balik rumah..eh dah kawin ni hang dapat duit raya tak? :0)


selamat balik kampung... :0) baju raya jangan lupa bawak balik ...kang kat BM kena pi beli lain lak..

alinlai said...

simah,
iye semua pesanan hang tu chek akan ingat ...ke ke ke, duit raya hmmm berangan la nak dapat lagi, kita la dok huloq sana sini, eiii hang nak bagi duit raya Turki ka? ok je anytime akan diterima... baju raya ku yang 5 pasang itu dibawa balik 3 pasang saja, nanti kat sini tadak plak baju raya kalau semua dah pakai :)

Anonymous said...

Selamat Hari Raya..
Selamat melaram dengan baju raya..

maR said...

kak lyn org dah emailll tolong check!

Ayu said...

selamat hari raya alin.. hati2 dijalan raya.. eh silap.. hati2 di awan biru dulu heheeh pastu baru di jln raya..

0-0 naaa

Anonymous said...

Selamat hari raya Alin...

Aku Bukan Bidadari said...

alin selamat hari raya .. semoga bahagia dan bergembira selalu di aidilfitri ini.. jaga diri ya..

ibuVouge said...

alin..selamat hari raya..maaf zahir batin..

AuntyN said...

alainlai : Balik BM ka? mai la raya rumah AN. Kalau ada rezeki tu makan lah apa-apa yang ada no.

Selamat hari Raya, maaf zahir bathin ya.

Syikin said...

salam,

alin..lambat saya wish awak ni.awak dah balik sana dah rupanya.

moga syawal ini menggembirakan awak n suami berkumpul bersama keluarga tercinta.

ampun n maaf atas salah silap saya masa mengomen ya..

Sherin Almashor said...

Wah.... macam ucapan kat dalam tv la Alin!

Selamat hari raya & maaf zahir batin to you tooo!!

Thanks for the kad. :)

ailin...in aalborg said...

duit raya, sini mari!

simah said...

alin!!
kad hang dah sampai...thank you very muchhhhhhhhhh :0) comelnya hang dengan abang bulat..hangpa nampak memang sepadan... terima kasih no hang teringat hantaq kad tu kat chek.. ..syang kat hang :0)

alinlai said...

mama singa,
yess dah melaram sakan...selamat beraya juga untuk org jauh :)

mar,
kak lyn tak dak peluang nak check e mel sblm balik dan masa kat kampung he he he rupanya tadak juga rezeki kita nak jumpa live :) insyaAllah nanti-nanti ok

ayu,
iye 0 - 0 jugak...hang sure beraya sakan...makan kek banyak tak?

MR,
iye selamat beraya juga :)

alinlai said...

ABB,
balik raya jumpa Tok Wan tak? jom beraya lagi...ada lagi 3 minggu :)

IV,
selamat beraya di opis pulak :) jangan lupa bawa kuih raya pi opis...

AuntyN,
balik BM lamaaaaaaaaaaaaaa....tapi bila blk tu tak lekat kat rumah la...pi sana sini...yang rajin kami pi C'four he he he...ada saja benda nak beli...tak pa raya-raya akan datang panjang umur bleh pi beraya kat rumah auntyN :)

Syikin,
raya OK? masih mood raya lagi ni...marilah kita beraya lagi :)

Sherin,
TQ kad raya tu...seronok sebab ada juga kad raya masa balik kampung :) jom kita beraya lagi ...

AiA,
duit raya??? mai la rumah kami kat sini...confirm dpt duit raya :)

Simah,
ohhh sudah sampai ye...bila dah pos baru terfikir awatlah tak poskan kuih raya juga ke ke ke tak pe lain tahun kami pos benda lain plak address dah ada :) kwang kwang kwang... posing kat studio tu.