Friday, August 07, 2009

Idea oh idea....

Salam,

Macam la busy sangatkan...lama juga terbiar blog ni... idea tadak la... habis idea kat FB la pulak... tak baikkan biar rumah bersawang camni...

Sambil menaip ni aku dok tengok America's Got Talent...Kaitlyn Maher the 4 years old girl...she looks so divine in her red dress, singing I'll Be There faboulously... hmm as Paul said, it's not fair for her to be in Vegas... yes I agree with that... so not suitable for her to perform at that place.

Dah 5 bulan kat sini... Alhamdulillah menampakkan hasil... insyaAllah semoga berjalan seperti yang dirancang... banyakkan doa, tingkatkan usaha... aminnnn!!! Abang bulat pun...sama juga, walaupun masa belajar kami hanya separuh hari... oklah tu, kalau sepenuh hari pun tak semestinya belajar sepenuh hari tu ke ke ke...

Lagi 2 minggu dah nak posa...insyaAllah posa kali ni lama... ha ha ha... ambik kau, banyaklah pahala posa kami nanti :) Lepas tu raya... hmmm beraya lagi di negara orang... tapi rasanya boleh raya dengan tenang sebab appt with the supervisors on the 9th of Sept... lega juga ke ke ke... bleh la memasak apa yang patut untuk Raya... yang pasti rendang kenalah buat... nasi himpit dan kuah kacang ke ke ke...biskut segala tu minta maaf la...tak rajin la. Aku pun tidak le makan sangat biskut-biskut tu...beli je la biskut kering Tesc* ha ha ha....cicah dengan kopi atau teh sedap juga tu kwang3....

Aha... ini ada lagi beberapa keping gambar terkini... Gambar bawah ni pemandangan CarBoot, Lanarkshir*. Cantik sungguh... cuaca cantik, jadinya pemandangan pun cantiklah... aku beli boot, lepas tu belikan laptop kat budak-budak ni...ha ha ha laptop pakai bateri AA dan beli t-shirt kat depa... itu je yang berkenan... sebelum ni memang tak pernah beli apa-apa pun untuk kegunaan sendiri kat CarBoot... sebab tak berkenan... kali ni lawa plak boot tu, oklah juga...bleh la pakai masa winter kwang3...

Ini pulak pemandangan kat Edin Castle, ramai manusia masa ni... tapi kami tak masuk pun the Castle... kat luar je, nantilah...one fine day nak masuk juga.


Ini pemandangan kat Edin. masa ni dah kurang orang sebab semua dah masuk Castle...1 - 31 Aug tetiap tahun ada Edin Festival... makanya masa-masa ni memang ramai la manusia ke sini... kalau bawa budak-budak seriau la juga sebab takut terlepas pandang... Alhamdulillah masa kami pi tu walaupun ramai budak2... [7 kanak-kanak + 3 bayi] masih dalam kawalan...kwang3...tapi dok perati juga la budak-budak tu, langkah berjaga-jaga.





Aha... bas atas tu kalau nak naik... 12 pound... pusing bandar Edin. Tapi tak pe la...jalan kaki je, exercise :)


Sebelum shopping kat Carboot... topi elok lagi... bila depa dah boring...topi tu depa buka sendiri... isk isk isk...haru sungguh kanak-kanak ni tau. jenis tak bleh letak apa-apa atas kepala... dalam beg plastik tu ada bekal depa... roti dan susu, senang je depa ni bagi perut depa kenyang memang tak banyak hal... masuk je kereta depa lena...ha ha ha....bak kata abang bulat macam mak tok depa, hmmm keturunan lena sungguh kwang kwang kwang...
Petang tadi telefon mak dengan abah... bambam bleh plak dok teriak macam mengadu apa ntah dengan to' wan... hmmm makanya teyak le to'wan...lepas je letak telefon terus diam ... isk ngadu ye? Abang bulat citer kakak debik dia tadi...sebab dia kacau kakak dok tekan perutlah apalah...sakit gamaknya terus debik hu hu hu bahaya ni...ada adegan ganas.
OK... stop sini. Ada masa dan cerita akan bersambung lagi ta ta [",]
~dariBMkeKKkeStiR~

2 comments:

~Nine said...

uikss BamBam habisla kekonon minta simpati to'wan la tuh...ishhhh Drama Queen betoi la...
Hahaha...BimBim pon dah mengganas neh cane...bukan dia Ayu2 ke??..

Alinlai said...

pika,
ha ha ha...tu la dok tanya pasai kereta ka pasai geran ka tatau la hua hua hua... bim2 biasa aaa depan orang ayu la, bila membelakang kamera hmmm hampeh gak kwang3...