Monday, July 20, 2009

Wah...ada update la... ;)

Salam,

Kejap je kan dah bulan 7...hmmm nak masuk suku ke-3 2009...mak aiii

Kami kat sini pun dah berbulan-bulan... macam dah lama ke ke ke agaknya dok berjalan je tetiap weekend ... tak ke mana pun tesc@ atau asd@ tu memang sampai le...selain beli barang2 rumah saja la juga berjalan-jalan...

Aha ni gambar kanak-kanak kat depan kedai daging di Glasgow... sekarang ni kami pi beli daging kat Glasgow... sajalah... lepas beli daging kami pi pekena kebab ka, apa ka... bertuah sungguh ... last weekend pekena chinese foods, kat area tu banyak kedai makan Halal... hua hua hua... sesuka hati je kami pi pekena... jangan dok convert GBP ke RM la... mau berpusing biji mata... buat tak faham je ;)

Ahad...kami tadak keja... pi parking kereta kat city centre...lepas tu kami berjalan naik bukit sampai Stirling Castl@ seronok la juga... tapi letih jangan diceritalah... abang bulat lagi kesian... kena menolak stroller kanak2 tu hua hua hua... jenuh gak tu. Alhamdulillah tak hujan... kalau hujan lagi haru biru...

Ini pemandangan alam yang boleh dilihat kat atas bukit tu... cantik...Subhanallah...

Aku suka bunga purple ni...kalau tak silap nama bluebells... ntah la mungkin la kot. Tapi tak tumbuh setempat...tumbuh kat lereng-lereng bukit... kalau tumbuh kat padang seluas2 alam mesti cantik :)

Adik tunjuk skill pegang botol susu sempena umur 9 bulan... ke ke ke...brutal minah ni, habis je susu dia baling je... nak kena ni... ke ke ke... kecik2 tak pe la...dah besar nanti memang kena la dengan mama...


Oklah... itu saja update orang pening kepala...hari ni tak pi opis sebab hidung berair, malam tadi dah makan panadol soluble...lena sungguh. Terjaga pukul 3am...buat susu kat kakak... lepas tu lena balik...dan bagusnya hari ni kanak2 ni pun lena sakan...7.30am baru jaga. Thank you la... ke ke ke... dah pekena sup kambing abang bulat masak ok dah la... thank you my dear... :)
Nak masak makan malam plak ta ta....
~dariBMkeKKkeStIr~



9 comments:

Ilah said...

Cantik lin pemandangan tu. Eh eh.. kat sini kecoh dah H1N1..sesapa yang selesema ke batuk ke, kena jaga-jaga. Adik tu ada gaya jadi macam farzana, bila habis minum je, dia campak sesuka hati je,sekarang ni memang lasak sungguh hehehe.

~Nine said...

Hehe...Bam pandai baling botol bila susu habis???....chuppp...maktok kata tuh perangai sapa ye??...PIKA TAWU JAWAPANNYA. tp buat2 taktau sudey~

Alinlai said...

Ilah... itulah, bila dah sampai atas tu hilang penat...dok plan nak naik lagi piknik kat atas tu ke ke ke... itulah, lasak macam boy tapikan kakak tu lagi lasak sebenarnya...dia yg dok buli adik skrg ni ni hu hu hu...jenuhlah nanti ;)

Pika...ha ha ha perangai chu chu pikachu la...sapa lagi hua hua hua... sabaq je la

~Nine said...

Perangai chu...muka pun Chu...
hehhe....takpe2 nnti besar bley GLAMOUR cam pikachu jgk. hehhe.. Tapi satu je..Gigi sila braces kalo agak jarang.hehhee

Alinlai said...

pika,
hu hu hu... dik kim mesti akan prihatin kalu kena pakai braces .... tak pe kita tunggu komen dia dulu ;)

~Nine said...

Hehe...
Cane kalo dik kim pon nak pakai braces pas tgk kak long pakai???...hahah..
habissss la sure dia akan jaq Bim Bam jgk join gang braces..hahah

Alinlai said...

pika,
hbs ler...semua org dia pujuk suruh pakai gak la...;)

Mummy Rizq said...

Rizq punya style after minum susu.."mommy.... dah abis" sambil hulur botol kat kita. kalo tak sambut.. bising!

Alinlai said...

achik,
berhemah la juga tu ke ke ke...dia bagi tau dulu dah habis sblm baling ;)