Wednesday, November 14, 2007

Eiiii mangkuk la.....

Salam,

Eiii rasa macam nak sekeh-sekeh je kepala mamat mangkuk sorang ni tau... aku dah nyumpah2 [dalam hati le...] yang dapat keluar dari mulut ni cuma 'kurang ajaq' je la... itu je la perkataan yang aku bleh keluarkan... yang lebih2 tu tak tergamak...[aku ni skima juga....]

Ceritanya macam ni...

Ada satu pasangan yang telah nikah senyap2 kat tempat abang bulat... yang pompuan tu sama batch dengan dia... dan yang lelaki tu pegang jawatan admin kat situ. Jawatan yang pernah abang bulat pagang 2 tahun lepas... ntah angin busuk mana ntah agaknya macam main telefon karat la... maklumat sudah bertukar.

Maklumat asal:
Seorang perempuan batch abang bulat kawin dengan orang berjawatan [yang telah berkahwin]

Maklumat tersebar:
Bekas orang berjawatan, batch sekian-sekian kawin satu lagi ...

Kelmarin balik golf abang bulat cerita kat aku ada sorang mamat mangkuk ni telefon ucap TAHNIAH kat dia sebab kawin satu lagi... terkejut la dia sebab gilo ko apo... mamat mangkuk ni pun ceritalah...dia dengar orang bercerita pasal tu, dan suspect utama ialah abang bulat... teruslah abang bulat teringat sapa yang dimaksudkan dan betulkan balik cerita tu...

Masa abang bulat cerita tu memangla sambil gelak-gelak... tapi bila aku keluar je perkataan 'kurang ajaq' tu... terus dia pun slow tak le cerita lagi sebab dia tau aku sudah marah... memang mangkuk la mamat mangkuk tu... tak pe... dunia ni bulat kalau next time kena kat dia plak sila la rasa sendiri ... mamat mangkuk ni perasan hebat... tapi hampeh... [bukan aku buat2 cerita... itu memang kenyataan...]

Tau la kami blom ada anak...dan mestilah depa dok bercerita kawin lain sebab tadak anak... isk isk isk...awatlah dangkal sangat fikiran depa... rezeki orang lepas kawin tu bukan anak/ zuriat semata-mata... kalau dapat naik pangkat, dapat duit lebih, dapat beli rumah dll itu pun rezeki juga namanya.

Oklah... itu je cerita aku sekian, terima kasih.

~dariBMkeKK~

13 comments:

kasutVincci said...

huh..isu sensitip ni. Memang patut le awak aras bengang. Sabar deh..

Alinlai said...

KV,
itulah pasal...tak berhemah sungguh mamat mangkuk tu, sumpah jadi sesumpah baru tau ...

The Singa said...

isk..yg depa satu lagi tu dok menikah senyap2 pasai pa..
kalo kena kat aku pun aku bengang gilaa..

Mummy Rizq said...

achik doakan rumah tangga hang kekal bahagia abadi selamanya sehingga ke akhir hayat...

AMINN...

Gi sekeh jer kapla mamat mangkuk tu...

alinlai said...

Jem,

iye...menikah dah, tapi dok bagi org berteka-teki... skrg ni 1st wife dah tau... kesian la dkt 1st wife tu dah la tak keja...lupa daratan la lelaki tu

Achik,

TQ :) aminnnnn! InsyaAllah

Mai la tlg sekehkan kapla mamat mangkuk tu... sekeh berjemaah best juga kan ke ke ke

JahRera said...

salam alinlai,
dalam alin marah-marah, jahrera ada tersenyum aje. Bukan apa, jadi kelakar pulak...hehehe, sowi ek...

alinlai said...

kak lela,
ke ke ke...biasalah tu, tak bleh la marah2 sangat nanti cepat tua kena ceria2 dalam marah OK ka? :)

Apple Pie said...

kalo aku jadi ko..harus aku meroyan dan serang itu mamat mangkuk jamban. mulut cam tempayan! ahahahhahaha

alinlai said...

apple,
itulah...aku ni baik [cehhh puji diri plak...] malas la nak layan mamat mangkuk [jamban???] tu, buang karan je...baik aku pi baca blog hang baca cerita ketam situ sana sini :)

nawalraudhah said...

ada jugak org mcm tu ek...kalau saya la, sure dah tak sesabar awak...

alinlai said...

nawal,
mungkin sebab dia tak cakap depan saya kot, dia telefon suami je... kalau cakap berdepan memang nak la basuh juga mamat tu sekali sekala... sabaq saja la kan? :)

Anonymous said...

kalau org tanya lagi pasai anak, cik lin cakap je..oopss tunggu sat, nak tanya tuhan. tgk sikit muka depa, ada mcm mangkuk ke tidak...

betui gak, sekeh berjemaah mmg best kot. lagi kaw dr kopi kaw!!ahaha

Alinlai said...

cik sue,
ha ha ha... ok set, bleh guna jawapan nanti