Friday, November 09, 2007

28 Syawal

Salam,

Sakitnya... rasa kebas bibir ni lepas letak ubat. Nak makan pun tadak selera...

Uiskkk dah Jumaat...kejap sungguh rasanya, kelmarin cuti, kami dua orang posa...lepak rumah je sampai 2.30pm, lepas tu kuar pi melawat tapak [kekonon kontraktor la....] balik tu singgah Pasaraya Gergasi, beli ketam, udang, ayam, sayur, soya + cincau. Lepas Asar memasaklah kami dengan jayanya... buka posa minum Milo [anda jadi sihat dan kuat...] lepas Maghrib baru makan dengan jayanya :)

Menu:

Nasi putih
Ketam masak lemak cili api
Ayam goreng
Sayur [tak ingat nama tapi sedap...macam kat Sabah je ada sayur ni]
Soya + cincau

Sedap ke? Sedapppp hingga menjilat jari [puji le masakan sendiri ...]

Oklah...hari ni tak tau nak masak apa untuk berbuka posa, abang bulat last day posa...esok dia raya [baru nak raya isk isk isk....] tak pe ada ayam, ada udang... benda yang senang nak urus, payah-payah goreng udang dan buat ayam masak kicap...habis cerita.

Opsss...apa ni cerita pasal makanan je kan? Jumpa lagi minggu depan cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

12 comments:

The Singa said...

syoknya menyusun menu..

Cat Cat said...

Alin,
Masak udang sambal... Macam udang sambal Kak Elle... Sedap.... Ayam tu kasi goreng aje... Senang cerita...

Alinlai said...

Jem,
ha ha ha...tengah rajin ni, susun menu kat rumah, kalau kurang rajin, susun menu kat kedai la plak :)

Cath,
iye...udang sambal sedapkan mkn dgn nasi lemak nyum nyum nyum...

arianna adrizal said...

mmm.. lama tak mkn ketam masak lemak. terliur!

Alinlai said...

Anne,
tak pe kat KL bleh dpt masak lemak yang sedap2 kat sini sana, gerai tepi jalan pun sedap... kat sini kena la masak sendiri :(

nawalraudhah said...

nak kena cari ketam masak lemak cili padi nih...:)

Alinlai said...

nawal,
ke ke ke...org ngidam kena pi cari juga2 nanti kesian kat baby

kasutVincci said...

kv masih belum ganti puasa. Huhu...sebulan tu.

Alinlai said...

KV,
tak pe...nanti posa Isnin Khamis tetiap minggu bleh slim melim lepas ni :)

simah said...

dah baik dah bibir hang tu?

wei.. dah hari selasa dah...tak update pon... sihat tak?

Kaklong said...

salam,

lamanya tak makan ketam masak lemak cili api...

Alinlai said...

simah,
alhamdulillah dah OK...dah boleh mkn dengan tenang [ha ha ha....] ada update... tungguuuuuuuuuuu :)

syikin,
opsss...orang dok berpantang mana bleh makan masak lemak cili api ketam :) sabar sabar...