Tuesday, August 21, 2007

Hari 2, Minggu 3, 2 kosong kosong 7

Salam,

Minggu ni KK sungguh sejuk... tiap-tiap hari hujan, seronok tapi syahdu la sikit... malas tu jangan ditanyalah..[yang nak ngajar pun rasa malas....apa lagi yang nak belajar ke ke ke...]

Jumaat dan Sabtu bengkel...walaupun jadi urusetia tapi penatnya.... memang tak masuk dengar pun, sebab buat penat otak je. Duduk kat luar jaga pendaftaran lagi best. Ha ha ha....kami jaga kehadiran peserta, dah bagitau kalau penuh baru boleh dapat sijil, yang mana ada 1 kehadiran minta maaf ye... sila beri surat tunjuk sebab kenapa tak cukup kehadiran. Dengan students boleh strict camtu, apa salahnya dengan yang mengajar kita strict juga... yezzarrrrrrrrr!!! Kita layannnnnnn....

Dah cuba nak masukkan gambar-gambar tapi bateri kamera plak kong....nantilah cuba lagi dan lagi dan lagi....

Pagi ni alas perut dengan air masak + pisang emas [dibawa belayar... ] tak selera nak makan. Kejap lagi nak keluarlah... cari makan yang best sikit... abang bulat pi U*M ada conference sampai esok. Malas nak ikut... nak simpan cuti untuk balik posa kat kampung lagi baguih. Raya ni kat sini... so ambiklah peluang berposa kat kampung 4,5 hari... menarik juga tu.

Posa kat kampung best... kat sini hmmm rasa la suasana tu sebab pi tarawikh, tapinya yang lelain tu biasa je. Pasar Ramadhan pun tak kaw kaw.... menu sama je macam hari biasa. Mana nak dapat ayam golek Arab ka...kebab dll tu, yang depa tau bakaq sayap ayam memanjang eiiii tolonglah.


Ehhh emo plak ha ha ha...tak posa lagi ... dah ingat menu berbuka apalah aku ni...


Ngantuk la pulak... awal lagi ni....dah menguap sakan. Hari ni masalah air dah selesai... lega sikit, kalau tidak kena balik rumah lagi. Dah balik rumah tu nak datang opis balik mak aiiii payah oooo time tu la ada cerita best kat TV, katil pun nampak best je... jangan kata katil, kerusi depan TV pun jadi best.... bahaya sungguh. Moralnya janganlah balik rumah masa rehat tengahari....

Ramai yang nak pi sambung study bulan 8 dan 9 ni...good luck :) ramailah yang dok tanya bila lagi...bila lagi... uiskkkk sabaq ye kenkawan... insyaAllah, itu saja yang boleh dijawab. Tak nak fikir sangatlah... benda nak belajar ni bukan benda memain... bersedia mental dan fizikal...tak nak lah separuh jalan, naklah selesai ON TIME atau lebih awal :) insyaAllah aminnnnn!!!

Oklah...stoplah tak menarik je cerita ni. Kalau panjangkan lagi nanti ada pulak yang muntah hijau lepas baca ni .... ciao cin cau :)

~dariBMkeKK~

11 comments:

arianna adrizal said...

boring tgk sayap ayam eh kak.. hehe. kami kat sini dok pelik tgk.. hehe

alinlai said...

Anne,
boring tahap muntah hijau sebab kat mana2 itu je yang depa pandai jual...eiiii cubalah kreatif sikit. Ada la yang sedap... tapi majoriti tak sedap...hmmmm sabaq saja la

Sunan_Jati said...

Assalamualaikum...

mulakan harimu dgn bismillah...
salam ziarah pepagi rabu...
updet pls... :P

alinlai said...

sunan_jati,
update? tungguuuuuuu!!!

Mummy Rizq said...

amboi... awal tu plan nak berposa! raya ni tak balik erk...! sian kat hang. tak per. nanti hang masak banyak banyak umah mak mertua ok!

alinlai said...

achik,
ha ha ha....kami memang balik beraya je sebab kena habiskan kelas dulu... lepas raya budak2 final xm ... tak dapat le nak masak banyak2 [kwang kwang kwang]

~ahni~ said...

pasal apa depa bakag sayap ayam memanjang? tak dak menu lain lagi ka....

The Singa said...

kenyang ka makan kepak ayam tu..

alinlai said...

ahni,
ntah la...depa ni memang suka sangat bakaq sayap ayam tu... kalau sos atau sambal sedap tak pa gak kadang2 tu hmmmm sabaq saja la

Jem,
kenyang...tapi tak la bleh mkn selalu, sebab berminyak dan kurang baik untuk kesihatan :)

kasutVincci said...

nampaknya tahun ni kv kempunan nak pi pasar ramadhan. Huhu

alinlai said...

KV,
dan ke KB Mall he he he....