Wednesday, May 16, 2007

*smile*

Salam,

Gumbira sungguh rasa di hati...kerja sudah selesai...boleh la bersenang-senang sekejap sebelum menyibukkan diri lagi...seronok tau keja macam aku ni.
Tiba-tiba.....

**balik balik sms, balik balik sms tadak keja lain ka**

KPT Malaysia umum 10 ribu lectrer naik gaji. Lectrer univ baru 10% manakala
U lain dpt 20%. Tutor dpt jgk 1%, pensyarah yang tekan2 hp ni dpt msj
saja....Slmt hari guru...

Ke ke ke....chisssss terkena rupanya...tapi disebabkan nak memastikan kenkawan lain juga kena...aku fwd la sms ni kwang kwang kwang....sabaq saja la...apa-apa pun relax...(atau real X?) insyaAllah ada rezeki naiklah gaji, kalau tidak pun apa bleh buat terimalah seadanya :)

Penat sungguh dua tiga hari ni... lepas Isyak tu memang nak kroh-kroh je la... tapi, dok nganga juga diari tu... lagipun dah minggu terakhir layan je la... lepas ni ntah ada ntah tadak lagi. Aku suka plak tengok Mil* tu... itu barulah kecik-kecik cili padi...paling sempoi bila dia kata nak jumpa Zan* nak ucapkan TQ sebab minah tu tarik diri awal2...ha ha ha tau tak pa...

Yezzarrrrr minggu depan balik kampung bestnya...

Dah plan macam-macam, jangan jadi macam selalu dah la...plan beria-ia tapi satu dua je yang dapat buat... biasalah, banyak hal-hal lain yang muncul.

Kesian abang bulat...dia tak dapat wakil U untuk golf intervarsity bulan depan... beria training, yang tak pi training plak masuk...chisss memang politik apa ntah, tak pa la bukan rezeki. Main sendiri-sendiri la...yang potong line tu adalah bahagian dia juga.

Ok takat ni je idea yang ada...ciao cin cau.

~dariBMkeKK~













8 comments:

Mummy Rizq said...

achik rasa hang balik kg lg kerap dari achik balik tau.... cemana ni? abg bulat ikut dak?

Norasiah said...

makan kan char kuey teow utk saya balik kg nanti ek. bile la nak gi penang lagi...

alinlai said...

Achik,
ke ke ke....duduklah jauh2 sure bleh balik kg kerap-kerap ... sudah semestinya dia ikut... tapi dia balik KK awal sikit sebab ada keja yezzarrrr!!!

Asiah,
insyaAllah...boleh boleh ke ke ke... ehhh bkn jauh sangat BP dgn Penang tu... balik hari pun boleh apa ha ha ha

Apple Pie said...

selamat bercuti yach. blog pun ikut cutilah tu kan ahhaahhaha.

*baru cadang2 nk jumpa dgn org tu kat KK on Kaamatan nanti..tp dia balik kg lak huhuhuhuhu*

Kaklong said...

salam,

yang haru tu, baru heboh2 cadangan nak naik gaji, dah tepung gandum naik rege dulu sabo ajela

blh bgtau saya univ. mana yg x de politiking langsung?

alinlai said...

apple,
isk isk isk kalau tidak boleh aramaitiiiiiiiiii !!! tak pa tak pa... kalau chek pi LBN bleh contact hang juga, kalau hang mai sini masa chek ada sila contact OK :)

syikin,
hmmm Univ mana ya? Ke ke ke... mana-mana pun sama je, sabaq saja la :) sikit hari lagi semua benda naik la...Tol pun nak naik lagikan?

simah said...

hang nak pi balik bm..lepas tu hang nak maisini.. banyaknya hang cuti wei.. jeles jeles..

alinlai said...

simah,
ke ke ke...cuti 30 hari setahun, yang tahun lepas ada lagi 15 hari = 45 hari....habiskan jangan tak habis rugi ooo.... insyaAllah... cuti2 M'sia dan cuti2 O'seas :)