Monday, November 09, 2009

Jalan jalan

Salam,

Lama sungguh tak jenguk rumah sendiri bukan busy tapi malas plak nak update, tapi macam kesian la plak kalau tetiba ada sesapa yang menjenguk... citer Raya dah lama sangat, dah nak Raya Haji dah ke ke ke... sori aaaa...

Minggu lepas 30 Okt - 2 Nov kami jenjalan... Stirling - Manchester - Durham - Stirling.

Jalan menziarah kenkawan yang dah pernai mai rumah... rumah kak Ayu kat Leicest*r je tak sempat pi sebab dah ke arah lain... insyaAllah lain musim :) berjalan di musim ni memang tak berapa memberansangkan... siang cepat sangat... sedar-sedar dah gelap... nak jalan masa summer hari tu rasa bersalah sebab baru sangat kat sini takkan nak berjalan sakan... tak baik kan ... ingat niat suci murni mai sini :)

Ini pemandangan dari Stirling - Manchester tak ingat kat mana biasalah, main ambik je maklumlah digital kalau zaman kena isi filem hmmm minta maaf la nak ambik gambar camni... rugi oooo ke ke ke


Ini pemandangan sungai kat Durham, punyalah dekat rumah-rumah tu dengan tebing sungai... tak takut banjir ke?

Ini pemandangan balik ke Stirling, lurus je motorway ni... kiri kanan memang cantiklah. Sekali sekala rasa macam kat US juga... bezanya masa tu memandu disebelah kiri... kali ni di sebelah kanan... ;)


Ini rupa Bam Bam... dia demam balik berjalan jauh... penat kot.


Ini pulak Bim Bim... batuk sikit-sikit... makin nakal, adik demam dia dok nyakat. Makin marahlah orang demam tu... sabar je la.




Itulah saja cerita kali ni... oh ya masa kat Manchester kami lepak rumah Fina* dan kat Durh*m lepak rumah Rahim*, OK lah... sekali sekala berjalan macam ni.... yang paling penting budak-budak ni memang bagus... tak le nak merengek tak tentu pasal... kalau bunyi je suara kat belakang tu samada depa bersembang, nyanyi-nyanyi atau pun bunyi sebab dah lapar... masa untuk berhenti kat Services (RnR)... berhenti tukar lampin, makan muffin dan kami dua minum kopi.
Cukup kot, nanti update cite lain plak... ehhhh cite birthday depa tak juga masuk kan... he he he nanti ye... cau cin cau ;)
~dariBMkeKKkesTiR~

5 comments:

~Nine said...

Demam pown berselera makannn bagussss....hahhaha Ikot sapa la neh?! =p

Alinlai said...

pika,
ikut sapa la tu kan kwang3.... lagi mau tanya ka? mama, papa, chu semua camtu pe ;)

~Nine said...

tidak dilupakan Abg Kemi dan Ikeman.. mueh3...hahhaha

cikdinz said...

kalau gi jenjalan takdelah buat hal.
kalau asyik dok umah, itu yg buat hal...hehehe...

Alinlai said...

pika,
ha ha ha... dilupa jangan ;)

cikdinz,
ok je kanak2 ni... duduk rumah lagi depa suka sebab bleh tgk cbeebies [mcm astro ceria] kat TV ;)