Tuesday, November 24, 2009

Cerita ceriti... sebelum Raya AidilAdha

Salam,

Wah nak raya lagi :) I like.... insyaAllah kita beraya hari Jumaat ni... Raya Aidil Adha ...

Nak masak laksa... [paling senangkan...] lepas tu rebus lemang, ketupat segera ... mungkin buat rendang daging skit...agak-agak laksa tak cukup kita goreng bihun plak, alah bukan susah pun... janji ada orang jaga budak2 ni masa aku nak lepak lelama kat dapur tu.

Sabtu lepas Maghrib ada majlis Raya anjuran persatuan kat Uni, insyaAllah kami nak buat ikan keli masak sambal... ke ke ke... bkn kami, abang bulat... dia nak masak aku ON jer... sonang cito.

Esok ada tetamu... kawan abang bulat dari M'sia... wife [baru] pi conf kat mana ntah... ambik peluang jalan-jalan... malam ni depa naik bas pukul 1am, sampai esok siang... hmmm jenuhlah lenguh dah le wife [baru] dia pregnant... harap-harap OK la. Saja je dok quote wife [baru] ke ke ke... memang dia baru kawin pun... tahun 2009 ni.

Alhamdulillah budak-budak dua orang ni dah sihat.... hari tu demam dan batuk-batuk... yang OK dengan depa ni, walaupun demam selera makan mantopppppppp... ikut sapa ye? He he he... skrg ni makin mantoppppp la dah sihat... lambat skit je melalak sambil tepuk perut ha ha ha... tau la kelaparan tu. Nasi pun dah tak blend ... masak nasi lembik-lembik... kadang buat sup sayur/ ayam... tuang kuah... ada gak sekali sekala letak je kentang yg masuk dlm gulai tu ke ke ke... depa ni macam OK la bagus bagus... senang mama dgn papa nak bawa jalan-jalan cari makan ;)

Khamis malam... ada makan-makan dan takbir ... baguslah juga, adalah rasa suasana Raya skit insyaAllah. Malam bila ntah, kakak susah sangat nak lena, abang bulat takbir kat telinga dia... wah wah lena la plak ihiks... macam-macam stail. Layan je la.

Sekarang ni sale di sana sini... sempena Krismas... minggu lepas pi factory outlet.... beli boot Clar*s ... mula-mula ingatkan beli 2 pasang... 1 pasang harga asal dan 1 pasang GBP 5... rupanya 2 pasang tu kami dapat GBP 15 mak aiiii murah bebenor... bkn Made in Chin* plak tua... Made in Vietn*m [jiran le tu kan....] macam nak rembat 2 pasang lagi tapi kontrol dulu... sat lagi tak sempat pakai plak... hua hua hua....

OKlah... stop dulu nnt la kita citer pasal Raya Aidil Adha di Stir plak ;) daaaaa

~dariBMkeKKkesTiR~

7 comments:

Anonymous said...

alahai cik lyn, adegan tepuk2 perut tu yg wa nak tengok. jgn ada gaya hulk hogan sudah la...marabahaya hehehe

Ilah said...

bab makan tak kalah.. :D

HappyIrfa said...

salam..
bestnya dapat beli barang branded ngan rega murah.bulehlah aku mintak ko tolong belikan ek..

salam aidiladha in advance utk bim bim n bam bam yer

~Nine said...

hahha....

Sure comeykan BimBam melalak sambil tepuk2 perut..hahahha
Cpt balikkkkk Pika nak 'tepuk' bontot depa.hahhahaha sure comeykan..
dah boley gurau2 kasaq lg tuh!!!

Alinlai said...

cik sue,
ha ha ha... tu la pasai... lawak kadang2 tu, hmmm hulk hogan? Kadang-kadang jadi gak gaya tu...camno tu?

Ilah,
ahaks... makan dilupa jangan :)

Irfa,
ke ke ke... sempena musim perayaan ni mmg best window shopping sebab nak shopping bebetul fulusnya ngak berapa lumayan ;)


Pika,
mmg la gurau2 kasar... kakak yg boyish plak la ni, adik memanjang kontrol ayu... camno bleh bertukar plak ni... hua hua hua... layan je la kan :) apa kata Chu je mai sini sblm kami balik bleh tlg angkat2 barang masa kat airport ;)

~Nine said...

Wahhhh best tuh...
Bila??I lioke!!!!.....

akan diusulkan pd "Mama Pika"..muahahahahhahahahahhah

Alinlai said...

Pika,
he he he.... orait ;)