Friday, November 13, 2009

Macam-macam cerita

Salam,

Makin hari makin sejuk kat sini tapi tak la sampai tak bleh buat apa-apa aktiviti... masih boleh berjalan sana sini ;)

Budak-budak dua orang ni makin nakal... layan je la sementara nak besaq... minggu lepas ntah la pasai apa... berak cirit plak... lepas tu sampai tembus lampin... apa lagi bukan depa saja dok kena salin baju... mama n papa pun kena salin baju juga la...

Alhamdulillah minggu ni dah OK... nak kata depa tak sedap perut hmmm makan macam biasa je... jamu la apa pun makan dengan jayanya... susu je yang macam kurang sikit. Tapi la ni back to normal... tak pe janji makan dan minum kan kan kan :)

Kakak ada perangai baru... dia tak bleh tengok adik leka skit... cepat je tangan dia pi tepis muka, pi sekeh kepala... alahai kesian plak bam bam... tapi kadang2 bam bam pun buat benda yang sama gak... hmmm ntah la melawak la kekonon... tapi kasar la plak ... kadang-kadang nak tergelak juga tapi tahan je la... sat lagi depa ingat kita suka plak apa yang depa dok buat tu.

Hah ini buktinya... kakak dengan selamba tolak adik, tergoleklah bam bam ... tapi dok senyum-senyum kira OK la... main2 la tu kot.

Cerita lain plak... ini pemandangan luar opis... dah tukar warna daun-daun dan makin kurang kuantiti daun kat pokok-pokok. Biasalah dah nak hujung musim Luruh...

Hah ini plak petanda nak masuk musim Sejuk / Dingin... frost di sana sini. Sementara nak sampai opis tu aku pijak-pijak juga rumput tu... bunyi rumput patah ke ke ke...


Ehhh habis dah ta ta :)
~dariBMkeKKkesTiR~

7 comments:

suhainini said...

dah nak winter yer...best nya pijak 2rumput waktu2 ni...

Alinlai said...

Ct Nini,
tu la, nanti2 ada la bangun pagi tgk dah putih kat luar tu... putih saja tak pa... sejuk gedi ke ke ke... sabar sabar....tak lama pun insyaAllah.

~Nine said...

Uiks gurau2 camtuh kita pown sama kecik2 dlu...
Hahhaha...Kita "bergurau2" selalu Abah ingat ada org mai umah. Cam seploh org padahal..kita tiga org je =p....

Diarihatiku1976 said...

alahai.. tomeinya... saya teingin nak dapat baby cam ni.. tapi saya lum ada rezeki stelah lama menunggu... kiss kan saya kat baby ekkk...muaaahhhh...

Alinlai said...

pika,
ke ke ke... tu la pasai, mesti abah boring sebab bising je budak2 ni... dia nak berehat pun tak senang... ntah pe pe ;)

dairi,
insyaAllah nanti ada la tu jgn putus harapan :) will kiss them for u ...

HappyIrfa said...

KIUT JE MAIN TOLAK2 MONTOT TU..
AKU NI TGH BOSAN RASA MACAM NAK G BERCUTI JER..MACAMLAH BYK DUIT.
HUHU

Alinlai said...

Irfa,
apa lagi at least cuti2 Mesia la sblm kuar org dlm perut tu ;) tak pun cuti2 UK ke... silap2 bersalin sini ke ke ke