Monday, October 19, 2009

Raya Posa @ Stirling....

Salam,
He he he.... lama sungguh tak menconteng kat sini... bukanlah busy pun cuma tak taulah pasai apa malas bebenor... macam2 peristiwa dah lepas... Oklah...meh kita cerita pasal peristiwa-peristiwa yang dah lepas tu.

Hari Raya Aidil Fitri 1430H:
Beraya kat sini hari Ahad, 20092009... ke ke ke...malam Raya tu dah makan2 nasi impit, kuah kacang, lemang dan rendang... lepas tu telefon mak sembang punya sembang....bleh terlupa ada nasi impit dalam periuk.... air sudah kering... asap berkepul2... ha ha ha...hasilnya, alarm sudah berbunyi...kwang3... dapatlah surat peringatan sekali lagi... apa bleh buat, bukan sengaja.

Pagi raya depa pi solat kat Masjid Alloa... kami bertiga... lepak rumah, berposing-posing ke ke ke.... kanak-kanak seronok plak berbaju kurung... abang bulat balik masjid, kami pi la makan-makan kat rumah kak I... ohhh kakak ni pun ada kembar... kembar lelaki... dia kawin dengan Pakistani.... so anak-anak dia rupa hero Hindustan la :)

Makan sampai kenyang... berposing lagi, balik lepak sekejap... [he he he...sekejap tapi sempat gak lelapkan mata] p rumah N pulak... makan lemang yang depa buat sendiri... balut dgn aluminium foil, jadi elok pulak tu. Oklah... makan kenyang2... baliklah. Penat makan lena le kwang3.

Habislah aktiviti Raya 1... erkkk aktiviti Raya seterusnya, setiap hujung minggu ada open house. Itu je la... keja kami kat sini.








Inilah sedikit gambar kanak-kanak beraya :) baju kurung depa ni ditaja oleh Mak Lang depa... baju budak umur 1 tahun. Labuh skit...jadinya kuarkan balik skil menjahit, jahit bawah baju, dan tangan baju tadaaaaaa... ngam ngam je depa pakai. Oklah tu. :)
Itulah saja cerita Raya... nanti menyusul cerita lain plak ;)
Ta ta
~dariBMkeKKkeStiR~

6 comments:

HappyIrfa said...

ALAHAI..COMELNYA BERBAJU KURUNG.
NAK TANYA KALAU AKU NAK GI MELAWAT KORANG NAK TURUN KAT MANA?MKSUD AKU AIRPORT PALING DEKAT APA?SAJA JE TANYA KOTLAH KALAU PLAN NAK KESANA NANTI.HEHE(BERANGAN X ABIS2)..

Alinlai said...

Irfa,
Edinburgh atau Glasgow :) mai la... alahai hang bayar duit tax jer, jimat sungguh....untungkan :)

~Nine said...

Heheh...
k.Lyn cite kanak2 sempena 1at b'day takde ka??...hahaha...
bdn memanjang..akai pun panjangggggg...mueh2...
nnti Chu bli bj kurung lg tau.. =p

p/s: maklang bayaQ!!!

Alinlai said...

pika <> hahaha...ada tp mls nk buat karangan...nnt la lps jumpa supervisor ;) ok tq tq belilah no hal... sempena Raya Haji ka? ke ke ke

cikdinz said...

alahai..tomei nye pakai baju raya sama..

Alinlai said...

cikdinz
kena bagi pakai baju sama... kalau tidak depa dok belek2 baju yang sorang lagi... pelik kot pasai pa baju dia ni lain... dah besar nanti pandai la demand tu nak baju lain2... :)