Wednesday, July 01, 2009

Collage...cool :)

Salam,

02072009 nanti genaplah 4 bulan kami kat sini... kejap je kan... dah 4 bulan, insyaAllah harap2 tujuan utama ke sini akan tercapai aminnn!!! Tujuan sampingan pun tercapai juga hendaknya... kwang3...

Dah suam...makanya cerialah orang sini... bagi kita sejuk lagi ye lah... kalau 20C depa kata panas... kat M'sia mana de bawah 27C ha ha ha... sabaq je la. Kuar pagi-pagi memang kena sarung jaket lagi... dah tengahari barulah bleh pakai t-shirt saja. Tapi pagi ni [01072009] tak payah nak pakai jaket lagi sebab suam-suam dah... yeyyyy!!!



Ok ini antara gambar-gambar depa kat sini....



Gambar 1: Beberapa jam kat Scotland... he he he masih kecik, bleh kongsi selimut, bantal dll... skrg ni jangan harap le... baju pun loose lagi, skrg ni jenuh belek baju nak bagi pakai... ada yang dah ngam-ngam macam sarung nangka kwang3...



Gambar 2: Ini lepas dah beli kereta... ada kereta kena la ada kerusi depa, kalu tidak camno nak bawa jenjalan... kalau sorang bleh la dukung ni dua orang... ke ke ke...lagipun sini memang kena letak dalam 'car seat'...belilah kat Arg@s, yang paling murah. Tak pe la...janji boleh tahan... sampai setahun lebih pun OK la... berbaloi dah. Lepas ni bolehlah jual ke ke ke...dapat £10/- pun ok dah...lepas dah beli baju mama hua hua hua....



Gambar 3: Ini gambar dalam Bumb@, beli kat Pr@m Centre... oklah... senang nak bagi makan, letak je dalam kerusi ni, depa duduk dengan bergaya. Baju ni Chu belikan, memang sesuai untuk summer... dia kata untuk kanak-kanak 1 tahun, tapikan...hmmm ngam ngam je untuk anak menakan dia ni...depa ni besar ka?


Gambar 4: Ohhh ini gambar hujung minggu lepas, sementara tunggu abang bulat pi beli ayam dan daging... snappy gambar le... yang tudung ala ala Dato' CT tu Awatif, yang tudung penuh tu Athirah...ke ke ke, yang dok bergaya merangkak tu Athirah. Hari ni dah boleh merangkak dengan jayanya makanya...mama tak payah la nak excercise kat luar... dlm rumah pun dah cukup ;)



Posted by Picasa


OK itu saja update untuk hari ni...nanti sambung citer lain pulak...ta ta... nak sambung buat keja lain plak.

~dariBMkeKKkesTiR~

10 comments:

~Nine said...

hahha...CUMEL...
Wahhh kanak2 dah boley merangkak??
Habis la...crawling in the dark la pasneh kalo mlm2 depa tak ley tidoq...ahahah!!!..
Ckp kat kanak2..heheh nnti chu bli baju rmSEPLOH lg tau..muachsss..
Aduss penin kepala la kak lyn. Keje dah byk!!..padan muka den =p

Alinlai said...

he he he..tu la dok merungut sangat, tak pe...bagus gak keja banyak cepat je rasa tetiba dah weekend kwang2... tak la crawling in the dark sebab tido dlm cot, t'hari tak bleh nak lena la sangat...sat lagi tgk2 dah kat bilik air hu hu hu... haru haru. Alah beli je... depa bkn kisah pun... kwang3... janji bagi pakai baju ;)

~Nine said...

Uikss..nampak gayanya Papa akan lost weight dgn kadar mendadak la neh. Hahaha..nak kejar kanak2...tp utk mama jgk SILA perhatikan kanak2 Jgn lalai dgn FB dan Belog. Ahaha..
THIS MESSAGE BROUGHT TO U BY PIKA :)

~Nine said...

Kak Lyn..heheh
Jom buat Blog Awatif&Athirah mau??..kita dua writer dia mau??hahahaPromote kanak2...wakakakak

Alinlai said...

Pika,
ke ke ke... tak pe la bagi papa slim skit, dok haru badan bulat... kwang2...jimat pe tak payah nak pi gym ke apa ke... mama ok je, dok FB pun bleh layan kanak2... sambil komen bleh salin lampin kwang2...

Pika buka la... kak lyn sponsor gambaq... lepas tu pika tulis ok gak tu ;) tak pun pika tulis dulu... gambaq masuk kemudian... ;)

~Nine said...

Ok
Nnti yer...project diujung minggu.
Waahhh glamer la kanak2 pasneh jgn depa lg ramai readers n viewers drpd kita sudey. (masalahnya glamer ke kita neh???) ahahah

Anonymous said...

ha ha ha...kita dua je dok komen kwang3...la ni org dok FB tu yang tak ramai mai sini...sblm ni boleh la tahan :P

Alinlai said...

opssss...anonymous plak...kwang3... itu kak lyn la kwang...

~Nine said...

Citt...addaka menyamar Anonymous. hehhe biar la kita je kan ke senang. sat g ramai2 komen payah plak. heheh.

Alinlai said...

tak le nyamar... terlupa nak tukar status he he he...ehh kalu nyamar pun ok gak tu ;)