Saturday, July 18, 2009

Musim Panas di Stirling....


Salam

Iye sekarang ni summer... memang enjoy sakan sebab siang panjang ... seronok nak pi jalan2... akan tetapi kami masih tak berjalan jauh-jauh sebab ntah la...ke ke ke...malas lagi la, baru lagi kat sini rasa bersalah gak nak berjalan ke ke ke...konon la tak tau la ntah2 esok lusa tengok-tengok dah sampai ke mana2 kwang2... sabo je la.

Kami sihat...kanak-kanak pun Alhamdulillah sihat... hari ni 18072009 = 9 bulan... kejap je... lagi 3 bulan dah 1 tahun, hmmm macam baru je bersalinkan depa..dah baru je mengendong depa kat airport KK, KLIA, London, Edinburgh.... hmmm

Makin besar mestilah makin macam-macam fe'el...tapi Alhamdulillah rasanya fe'el depa bleh dikawal lagi... bila org kata depa ni memang senang jaga rasanya ia kot...sebab kawan-kawan ramai yang komen... masa anak kecik2 ni memang susah nak buat keja... nak masak pun kena ada orang jaga, nak pi toilet pun kadang2 tu tak sempat...hmmm setakat ni aku OK je, masak masih sempat... nak mandi pun boleh... nak pi toilet pun ada masa... apa lagi nak tengok drama kat TV3 tu lagiiiiii sempat ke ke ke...

Malam tadi...depa tak nak tido sampai jam 12am... hmmm tapi depa ni kalau tak nak tido pun tak nangis...kita la tak larat nak layan... bila abang bulat buka blog ni nampaklah... umur depa dah 9 bulan oooo tak nak tido sempena 9 bulan la gamaknya hua hua hua... sabaq je la. Pagi ni bangkit macam biasa juga... isk isk isk.... yang best tu sepanjang jalan pi Glasgow depa lena... shopping kat Ikea pun OK gak...tapi lepas dah boring mula la berbunyi suara... angkat letak dlm troli...wah suka plak... mula angkat kakak... lepas tu bagi adik merasa duduk dalam troli juga... kenalah adil... tak sampai hati kalu sorang je merasa. Iyelah...adik dah muka lain2 sebab kakak masa dalam troli dok senyum2...macam dok ejek isk, kecik2 lagi dah pandai nak bergasak...nak kena ni...

Minggu lepas ada Highland Games @ Alva... 15 mins from Stirling... ramai manusia... kami pi dalam pukul 12 pm camtu....kanak-kanak ni mana le nak boleh duduk setempat lama-lama, tu yang muka boring je dalam stroller tu... tak lama lepas tu kakak lena la... he he he orang ramai camtu pun bleh lena...ikut sapa la gamaknya kwang3...



Ini masa dok tengok games... adalah orang berlumba lari, ada orang menari, ada yang berbasikal... alang-alang padang tu elok...kami bagi je depa duduk atas rumput... suka pula dok cabut2 rumput tu... oklah tu 1st experience. Terlupa bawa topi, kalau tidak lama lagi duduk situ... kesianlah pula sebab panas sangat... mau panas kepala... mendidih otak sat lagi ke ke ke...

Hah inilah tempat Games tu... ramai manusia... lawa taman ni, berlatar belakangkan bukit... ada satu pertandingan tu...lari dan panjat bukit tu... peserta...kanak2 mungkin bawah 15 tahun ... comel je kanak-kanak tu, tapi lari laju gila... :)



Ok itulah saja...update untuk kali ni....esok lusa kalau rajin sambung lagi ok ta ta.
~dariBMkeKKkestiR~

3 comments:

JahRera said...

salam alin,

jgn lepaskan pandangan anak-anak tu, kalau akak ada, akak curi bawa balik!

Ilah said...

Lin, nanti bila bebudak dah besar, boleh join main games tu...

Alinlai said...

kak lela,
hu hu hu...skrg bi dok dlm stroller lagi mmg tak lepas pandangan lagi ke ke ke...nnt dah bleh jalan kena beli tali ikat tu la kan kwang3...

Ilah,
aha...itulah bagi je join, lari ke lompat ke janji gumbira ;)