Tuesday, June 10, 2008

Lagi gegambar masa bercuti...

Salam,

Ini gambar-gambar kat Taman Hidupan Liar KK, best juga... sesapa yang blom pi silalah...


Gambar 1:
Minah mulut becok ni... semua benda dia eja ... sepanjang jalan nak ke Kudat dok komplen rumah-rumah b.u.r.u.k sabaq je la...


Gambar 2:
Otomen ... tadak gaya lain dah... sesuka hati dia je

Gambar 3:
Otomen & Pakteh... gaya otomen kaki senget ke ke ke... belasah je la. Pakteh tu cam idola dia le... mesra alam sungguh, nak makan pun sebelah pakteh... yang tak tahan tu start kereta je dia akan tunjuk peta ajak pi tempat dia tunjuk tu.... biasanya dia main belasah je... tunjuk Sipadan le, Tawau le... isk isk isk... ingat dekat ka?

Gambar 4:
Inilah rupa kanak-kanak ribena yang memeriahkan rumah aku selama 1 minggu... rancangan asal nak mandi manda kat sini... kwang kwang kwang mana le nak tau pukul 5pm dah tutup. Nasib le :) Lain kali la kita mai lagi.

Posted by Picasa

23 comments:

Cat Cat said...

Ohhh, bestnya cuti-cuti jejalan... Mana gambar makanan, Lin..??? Ada makan ikan bakar..??

Alinlai said...

cath,
gambar makanan tak sempat snap sebab semua cam piranha.... cepat je habis... otromen tu kuat makan oooo segala benda dia sumbat, penat berjalan agaknya :)

arianna adrizal said...

wahhhhhhh.. ni yg rs tak sabar nk pegi ni. *mcm xpenah pegi je sy ni.. =p*

Alinlai said...

anne,
:) dulu dtg tadak tujuan... nanti ke sini bertujuan...nak jumpa ehem ehem ke ke ke sebab tu rasa macam tak x penah datang kan kan kan... :)

AppleB said...

weh..best ka pi zoo tuh. mek nk pi tu hari tp tak sempat. bz sopping manjang kan kakakakakakaak.

oh lagik satu nk lalu jalan mana aa pigi itu zoo??

Alinlai said...

apple,
lalu depan hosp Queen, terus je nampak le signboard KK Wildlife Park, jalan ke Dongongon. Orang panggil Jalan Lok Kawi Lama. Hang ikut Jalan Lintas pun boleh.

HAPPYIRFA said...

salam alinlai..
wah sakan berjalan yer..apakata kita ..Nikmati Tambang Murah Setiap Hari bermula dengan RM99 ke Brisbane, Perth,Shanghai, Dacca dan banyak lagi. Layari laman web malaysiaairlines.com.Tarikh akhir tempahan adalah pada 22 Jun
2008.kan berjalan.he he

Alinlai said...

Irfa,
wah wah wah... promosi baikkkk punya :) nanti bleh pi check mana tau ada yang menarik bleh la menarik kad dari purse ha ha ha

Mummy Rizq said...

agaknya memang kekanak ribena sekarang ni suka sangat tiru aksi otomen kan.. rizq pun cenggitu jugak!

Alinlai said...

Achik,
itulah pasal... ntah apa2 gaya otromen pun tatau le... layan je la :)

PuteriSatu said...

bestnya jenjalan...

Ilah said...

Lin..bila2 p KK nanti, senang ada port dah... bila nak balik BM? Nanti balik, bgtau..windu la lama x jumpak!

Ilah said...

Anak kakak yg mana ni Lin? DAh besaq depa ni...

Hazelsyd said...

Alin,

Weh ni update percutian part baper eks? kekeke..

Ko sihat ke?

Alinlai said...

tuan_puteri,
iye sudah semestinya best, ke ke ke... mai la jenjalan KK :)

hazel,
aku buat part 1 & 2 je, lainlah cik puan apple kita yang dah jadi drama bersiri tu kwang kwang kwang... sihat Alhamdulillah :)

Alinlai said...

Ilah,
anak kak yati :) ni je la kanak2 ribena yang masih sekolah rendah... anak menakan yang lain dah besar-besar dan ada yang dah kawin pun ke ke ke... insyaAllah bulan 7 balik kejap, mak abah nak mai sini.

NONIE AZIZ said...

waaaahhhhhh...bestnye...

Alinlai said...

nonie,
iye... best sebab berjalan dgn otroman, selamat insyaAllah, tak dak raksaksa berani ngacau ha ha ha ha

Ilah said...

nanti balik bln 7 bgtau ye.. boleh la jumpak. Selalu balik rumah mak, lalu rumah Lin, teringat gak. Hehehe.. tak sangka boleh jumpa dalam alam siber pulak. Bila due?

Ilah said...

Lin ada YM tak? kalo ada, tinggalkan track ye.. my YM: hahmat98

Alinlai said...

Ilah,
ok dah invite kat YM ;)

KV said...

wah, sakan layan anak buah yer. Gambar mak buah mana?

Alinlai said...

KV,
ke ke ke... jadi cameragirl camno nak masuk dlm gambar ;)