Monday, June 23, 2008

Achummmmmmm....

Salam,

Iye kenkawan... aku kena selsema yang agak kronik dan batuk yang sedang-sedang... malam ni nak pi ambik MC, nak minta 2,3 hari kat Doktor ke ke ke...

Bukan selalu pun MC setahun ada le sekali dua, kali ni kalau lebih bleh diterima tu.

Ada sesi pembentangan thesis MBA... kena jadi penilai ke-2, tadi dah jumpa puan koordinator dan hints kat dia kalau esok aku tak mai maknanya aku MC Hammer la tu. Tak pe... depa pun faham, so far aku bukan jenis yang ngelat... kalau ada aku pi, kalau tak daya jangan paksa diri.

Lunch pi makan pizza yang berjari-jari tu... nyum nyum... oklah makan dua orang dengan abang bulat... malam sabtu aku malas nak masak... kuar jap pi tapau piza dan dengan jayanya aku habiskan piza tu sorang sorang... ke ke ke... uiskkk apa la makan banyak ni... layannnnnnnnnnnn!!!

Kelmarin aku buat masak lemak cili api ayam + tempoyak dan sayur bayam rebus... nyum nyum nyum... makan dikala hujan renyai-renyai...hmmm sedapnya.... [puji je diri sendiri... kalu tidak sapa nak puji ke ke ke]. Abang bulat sampai rumah almost 9pm, aku panaskan lauk t'hari, goreng sayur bayam [lagi....] dan telur dadar 2 biji. Makan punya makan habislah nasi seperiuk. Pedas gak masak lemak tu... harap-harap dia tak sakit perutlah.

Malam ni cam nak pi makan kueteow la... suka sungguh makan kueteow sejak dua menjak ni... ntah la. Tak pe... ada masa nak goreng sendiri... buat char kueteow tapi sini payah nak jumpa kerang la... tak kick sangat kalu tadak kerang. Hmmmm...

Oklah... apa da cerita pasal makanan je ni, minta maaf le kenkawan... itu je bab yang menarik perhatian aku masa ni... bab makanan. Dok selsema pun bleh makan lagi, kalau sihat fahan-faham le... itulah aku :)

Cau cin cau...

~dariBMkeKK~

16 comments:

Cat Cat said...

Lin,
Batuk2 tu makan ubat tau... Ha, ubat batuk cap kelapa laut tu baguih... Kasi 2 botol, mesti ok punya... Kalau tidak, tukar cap ibu & anak... Hope you feel better soon... :)

Zareda said...

makan vitamin c, jangan makan panadol sangat...

Ilah said...

sebelum makan apa2 ubat, make sure consult doc dulu ye.. sbb time pregnant ni tak boleh telan sebarang ubat.

HAPPYIRFA said...

salam alin..
makan jelah selagi ada selera.
koteow kerang best tuh..

PuteriSatu said...

baru ni ada kesempatan visit blog kengkawan..alahai...peknen anak kembar ye..alhamdulillah..berkat sabar kan....ha ambik..dua sekali...alhamdulillah..apapun..take care....kita plak excited nak tunggu sikembar ni lahir...

Hazelsyd said...

Alin,

Citer makan lagi eks??? Yang best tu.."makan punya makan sampai habes seperiuk nasi" hahahahaha..aduss,....oklah mentara berselera kan...

Beb, ko nak further mana nanti beb? Local ke luar?

KV said...

kita pun selsema tau. Ahhh... tension. Makan ubat pun tak baik2. Nak kena tukar ubat ni.
Masa peknen, layan je tekak nak makan apa. Alsannya, baby kt dlm teringin nk makan. Ekeke

Yatie said...

sebelum apa2, nak ucap congrats dulu sbb nak dpt twin .. rezeki Allah nak bagi kan lepas tunggu lama nieh .. sbb tuh la selera makan mencanak2 .. aku plak yg seronok dgr hang nak dpt twin .. bila laa aku nak dpt gak nieh .. ahaks ... papepun hang jaga diri bebaik la ek ..

Ajzie said...

take care

Alinlai said...

cath,
ok... getting better, lepak rumah 2 hari lega rasanya... maklumlah ubat selsema tu macam ubat tido ke ke ke....tq tq

zar,
iye, setiap hari make sure makan sebiji atau 2 biji oren, dan minum pun air oren je... tambahkan vit C :)

ilah,
Dr pun pesan camtu gak... risau dia tgk budak ni cam jenis telan sebarang ubat je ke ke ke.... tak berani la kena la jaga diri juga, mana bleh belasah je cam sblm ni kan ;)

Alinlai said...

irfa,
iye.. memang sedap, kalau dpt mkn tiap hari pun rasa macam sanggup je ke ke ke

tuan_puteri,
insyaAllah... :) tak pe sama2 le kita excited tak pe tak pe

hazel,
itulah pasal... dok selsema ni pun makan lalu gak, bab nasi habis seperiuk tu jgn risau le... alah setakat masak 1 1/2 pot je kwang kwang kwang... tadak le banyak beno pun. insyaAllah o'seas ... tempat? Biarlah rahsia huaa hua huaaa....

Alinlai said...

KV,
ke ke ke... alasan yang paling logik le tu... ntah2 baby tu tak larat nak makan dah... kwang kwang kwang... dah ok skit selsema ni legaaaaaaaaaaa!!! Alhamdulillah

yatie,
:) makasih beb, insyaAllah ur turn akan sampai tu... rezeki Allah ni kita tak bleh nak jangka, sementara berdua ni enjoyyyyyyyyy!!!

ajzie,
makasih makasih

Hazelsyd said...

Tempat biarlah rahsia? kekeke

Aku follow jer blog ko ni haaa tau ler mana nanti heheheh

Alinlai said...

hazel,
kwang kwang kwang.... layannnnnnnnnnnn!!!

Ayu said...

alinn....
hang mmg buat aku terliuq okkkkkk
anyway u take care

Alinlai said...

ayu,
ke ke ke... uiskkk hang duduk KL senang nak dpt makanan sedap2... kalau terliur pun bleh pi tapau je :)