Monday, June 25, 2007

Eh! Lamanya ....

Salam,

:) apa citer? Aku OK je...sori la kat sesapa yang masuk sini tapi tak berubah isi kandungan... sebenarnya kenkawan...tuan empunya blog ni bercuti sakan... 2 minggu di BM dan 2 minggu di Turki. Isk isk isk... lama sungguhkan?

Memang kali ni puaslah bercuti-cuti M'sia dan cuti-cuti luar M'sia...ke ke ke

Dua-dua percutian bestttt!!! Family gathering @ Seles* Hillhomes seronok sangat-sangat... menjadilah kiranya plan aku... kami ber'telematch' tapi mak dengan abah jadi pemerhati je... sebab depa pun penat balik umrah tak habis lagi masa tu. Anak, menantu, cucu dan cicit je berlari sakan lawak sungguh...kami ber b-b-q tepi swimming pool, bermandi manda dll... memang happening campur pening la...mujurlah kanak-kanak ribena tu tak buat perangai... agaknya sebab seronok berjalan kot tak berani depa nak buat perangai tak tentu hala.

Secara ringkasnya tentatif majlis macam ni:

27/5 - checked in, petang tu berenang-renang... malam ber b-b-q + cabutan bertuah. Ada cucu yang baca sajak...menyanyi berduet... yang lelain tukang sorak je (termasuk aku ke ke ke)


28/5 - telematch, ini yang paling best...semua dah lama tak bersukan...lenguh segala sendi...tapi yang pelik tu kanak-kanak ribena tu pun lenguh gak...ehhh bukan ke depa tu ada kelas jasmani? Petang pi Bkt Tinggi tengok2 bangunan yang cantik2 ala Perancis tu...lepas tu kami sempat ronda pekan Bent*ng. Hujan renyai2...tak la membeli dan membelah...sebab ada kanak-kanak ribena yang tido keletihan


29/5 - kanak-kanak ribena mandi manda lagi... kami kemas rumah dll...plan nak singgah genting tak jadi sebab mak dengan abah dah tak sabar nak balik ke ke ke.... tido kat Kajang lepas makan satey samuri kenyangggggggggggg!!!


30/5 - flight KLIA - PEN


31/5 - 10/6 lepak kat rumah je...sekali sekala keluar jumpa kawan-kawan. Oh ada sekali tu hantar abang bulat pi golf kat cinta sayang golf & country resort... aku lepak umah kakak je malas nak join. Lepak umah lagi bagus sebab banyak makanan ke ke ke...

Abah demam teruk juga, agaknya perubahan cuaca kot... jarang la dia nak tido je, tapi dua tiga hari la jugak dia tido je... makan pun sikit je. Tapi lepas pi ambik ubat OK dah.

Balik KK sempat la sapu sampah...kemas-kemas sikit... 13/6 terbang lagi ke ke ke... kiranya bulan 6 ni KK ni macam istana hinggap je ... jiran pun pelik sakan depa ni berjalan. Tak pernah pun bagitau depa nak pi Turki tu sebab takut tak dapat... seminggu sblm pi baru dapat kelulusan...yezzarrrrrrrr.

Ok bye....

~dariBMkeKK~

7 comments:

maR said...

Kak lyn,
Amboi seronoknya jejalan... Tunjuk la gambaq nanti naaa....
Tia punya kaki tuh?
Telekat kat new play area kat swensen tuh....

alinlai said...

mar,
ke ke ke seronok gak la...jalan2 buang duit erkkkk balik kopak sikit la.... iskkk banyak darah kuar tu kesian Tia :(

arianna adrizal said...

fuyoooooo!

nk tenok gmbr! nk! nk!

;D

alinlai said...

anne,
ke ke ke....tungguuuuuuuuu!!! nanti akan upload besttttt sekali sekala jenjalan cari pasal dan buang duit :)

Mummy Rizq said...

wei.. cuti sikit punya lama. sakan sungguh! entry panjang ni ajer?

kasutVincci said...

hamboii...patut la lama tak aktif, sakan bercuti naa. Tak sabaq tunggu gambar!!!

alinlai said...

Achik,
ke ke ke pasai cuti lama la tak dapat nak karang citer panjang2... keja banyak atas meja ni :( yang paling banyak, keja claim la kwang kwang kwang....sat lagi melopong plak tak dapat balik duit2 yang dah dilaburkan kat istanbul tu :)

KV,
gambar??? ada ... tapi susahnya nak upload... blogger.com ni mengong gak kadang2 kan? sabaq saja la :)