Sunday, April 15, 2007

Ahad yang syahdu...

Salam,
Hari ni ni mendung je...baguslah tak la panas sangat, kat sini dah dekat 2 minggu tak hujan, panas hmmm

Penatnya mop umah...bayangkan, setiap 15 min kena mop sebab air dari rumah sebelah masuk rumah kami...uiskkkk malam tadi sesi menampal dinding, abang bulat pi beli benda apa ntah... kena la menampal...dah buruk dinding umah kami...tapi oklah kalau tidak jenuhlah nak me'mop' eiiii kalau rumah sebelah tak panggil plummer memang nak sekeh je kepala depa.
Pagi ni bangun mop lantai la...sambil lipat kain baju isk isk isk sabaq saja la.

Baru habis kelas...dok tunggu abang bulat mai ambik, sat lagi nak pi tengok angah, anak menakan aku kat kem PLKN hari ni nak ambik gambar dia nak hantar kat mak dia ke ke ke... mak abah dia risau tapi tengok dia relax je, seronok dapat ramai kawan...rezeki dia muda-muda lagi dah dapat naik flight ke sini...(kakak aku duduk kat Sub*ng).

Yang lawak tu antara benda yang dia pesan...sabun + bekas sabun, sapu tangan dan gunting... erk...nak buat apa ye? Tapi bawa je la...ada la kegunaan tu kot. Apa-apun sebelum pi jumpa dia kena pi isi perut dulu la...lapaq dah ni. Tadi dah breakfast tapi bila kelas 3 jam...kering la juga tekak ni...perut pun jadi kosonglah balik.

Seperti biasa...kelas 10 orang tu cuma dapat kehadiran penuh masa mid term xm je...kalau masa lecture biasa ada je yang ngelat, tadi 7 orang mai. Sorang dah sms tak dapat mai sebab wife kat hospital oklah ada gak inisiatif nak inform. Yang dua orang lagi ntah la pi mana...tapi tak pa...kalau dapat result cukup makan jangan banyak songel ok...sebarang surat menyurat takkan dilayan.

Oklah...itu je update untuk kali ni, jumpa minggu depan aka esok ke ke ke ciao.
~dariBMkeKK~

14 comments:

~ahni~ said...

Mop lantai memang aktiviti wajib ahni masa weekend tapi mop lantai pasal masalah jiran tu yg tak leh tahan tu kan... sabar ajelah ek

Norasiah said...

mop lantai bila angin rajin datang. tapi bila lepas mop yg best nya, serta merta rasa sejuk je. kalo mak tau ni, mesti dah kena bebel sebab masa bujang dulu kena mop umah tiap2 ari.

cuba time final sok, takyah kasik student ni masuk exam hall. apa rasa dia? kalo my ex-uni attendance mesti 70%. kurang dr tu, takyah masuk final. malas sgt dtg kelas, kasi dia 'malas' dtg exam jugak.

alinlai said...

ahni,

itulah pasal...kalau mop 'biasa' memang tak kisah sangat...ini mop 'luar biasa' yang kisahhhhhhhh sangat2 erkkkkk sabaq saja la...

norasiah,

rasanya nak juga kasi dia 'malas' masuk exam kali ni ke ke ke baru dia tu. eiii tak tercakap dah sebab kelmarin ahad tadak kontraktor nak datang, hari ni harap2 diorang dah panggil la... isk isk isk sabaq saja la

kasutVincci said...

tensyen nya asyik kena mop lantai. Dah la masalah org lain. Huhuhu

maR said...

adoi la kena mop pasai plumbing org sebelah bocoq?
Penat badan... sian kak lyn :)

happyirfa said...

air yg masuk umah hang tu air kotor ke air bersih?.mesti bengang kan?sabar jelah

alinlai said...

KV,
itulah yang maleh ni...balik keja ni sure pening pala nak mop lagi eikkkk sabaq saja la.

Mar,
ke ke ke itulah masalahnya kalau duduk rumah teres...nak duduk banglo sebijik tak mampu lagi ha ha ha...sabaq saja la uiskkkk

Fira,
air bersih...insyaAllah. Sebab paip bocor, kalau air tak bersih lagi tensen kan? Sabaq sabaq....

JahRera said...

selamat bermop-mop, mop pun mesti happi-happi ye :-)

Mummy Rizq said...

mop... jgn tak mop. buat buat la penat ka.. migranie kaa.. sat gi abg bulat tolong la mop!

cikdinz said...

sama kes ngan family ku tahun lepas masa dok bangi.
paip jiran sebelah pecah lak kat lam dinding.
dah umah aku pon banjir...

kasutVincci&co said...

kak alin, link baru kv: kasutVincci1.blogspot.com/. Hehehe

alinlai said...

jahrera,
ha ha ha...buat2 hepi je la... kalau tidak tensen plak.

Achik,
kwang kwang kwang...sat lagi dia pun buat2 pengsan, sapa plak nak mop rumah kami...kena upah orang lain plak :)

cikdinz,
itulah masalahnya bila duduk rumah teres...sabaq saja la :)

KV,
wah...dah buka syarikat kat? tu KV & co ke ke ke.... ok nanti pi melawat 'rumah' baru tu :)

simah said...

beli ja laa mesin vacuum yg boleh sedut ayaq sekali..senang kerja hang nanti...

eh hang dah pindah rumah sendiri ka?

wa anak menakan kat sana.. hangpa punya adik beradik cucu mak hang yg paling sulung umuq berapa?

hehehe exam time mesti la almost full attendance.. bila lagi nak dengaq lecturer hint hint soalan exam kan?

alinlai said...

simah,
tak pa...dah ok dah, ayaq tu dah lari pi mana pun tak tau la ke ke ke...anak menakan aku yang paling sulung muda setahun je ke ke ke dah ada anak sorang pun :)memang pun la ni pun dah dok tanya chapter mana yang nak kuar untuk xm....sabaq saja la