Saturday, September 12, 2009

Bulan posa lagi...

Salam,

Wah...dah 22 hari????? Isk isk isk....dah nak raya tu...minggu depan insyaAllah masa ni dah sibuk2 la kemas-kemas rumah dll... nak raya kenalah kemas2 rumah... ke ke ke... langsir je tak tukar sebab pakai blind...tapi cadar raya dah beli kwang3... beria-ia sungguh kiranya mood beraya tu adalah jugakan? ke ke ke...

Ohhh kena alter baju kanak2 ni... hari tu besar tataulah kot2 dah OK...budak umur cam depa ni cepat sungguh besar, tak ke kiri dan kanan... memanjang tu jangan ceritalah... seluar beli minggu ni, minggu depan dah jadi size lain.... erkkkk

Dua tiga malam ni susah nak bagi tido sebab ada adik2 yang buat master kat sini...yang dah grad, tumpang tido... biasalah, ada orang je depa pun payah la nak lena... nak bermain je, 2 malam ni memang masukkan je dalam cot lepas tu biarlah... kakak OK dia tak lena pun dia diam je...main sorang2... adik pesen menjerit mak aiiiiii perangai baru plak... bila angkat senyum2 plak...isk akai keling sungguh.

Malam tadi, abang bulat try la masukkan depa dalam cot, ha ha ha depa ajak dia bermain-main...lepas tu tutup lampu adik menjerit kuat kwang3.... bila aku take over, dia teriaklah pelan-pelan macam merajuk sebab kena masuk dalam cot tepuk-tepuk skit lena la... hua hua hua.... tensi papa depa. Mengena namanya tu ;)

Pagi ni kami sahur dengan beriani Pakistan dimasak oleh Cina ke ke ke....abang bulatlah beria nak masak beriani... memang buka posa nanti dah lepaslah... tak payah masak nasi lagi, bagus gak ;) TQ la abang bulat ...

OK nak sambung tido jap...ta ta

~dariBMkeKKkesTiR~

5 comments:

Ilah said...

panjang akal namanya tu lin, mujur2 dua2 tak pekena papanya :D

cikdinz said...

boleh tahan...

Alinlai said...

ilah,
kwang3...tu la pasai layan je :)

cikdinz,
aha...secukup rasa ke ke ke

AppleB said...

selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir batin.

*mode sedey pasal tahun ni kena makan lamban huuhuhuhuh*

Alinlai said...

Apple,
Selamat menyambut Raya Posa juga kat hang dan keluarga terchenta... :) mkn mkn dan mkn OK masa raya ni... baru besttt!!!