Wednesday, September 09, 2009

20 Ramadhan???

Salam,



Cepat la sungguh... isk isk isk... ingatkan masa panjang kat sini terasa la lama...rupanya tidak juga ye :)

Hari Ahad minggu lepas, kami tak plan apa-apa pun...tetiba sampai ke Falki*k Wheel... cantik tempat ni, akan tetapi hujan la plak... tak la kami nak berjalan-jalan sakan, bergambar pun sikit-sikit saja... yang lagi best aku terlupa my Kodak, kenalah guna Canon abang bulat yang besar tu ke ke ke... memang minat dengan kamera tapi hmmm ntah la aku ni pesen yang kalau ramai orang minat aku akan jadi kurang berminat... pelik sungguh. Tapi that's me ;) Mujurlah ada... my 'Beri Hitam' ok gak gambar-gambar... bleh la nak edit sikit-sikit lepas tu post kat sini ;)



Sepatutnya Isnin ada appt dengan Julie... akan tetapi Julie kena selsema... [bkn H1N1 harapnya...] lepas tu tunda ke minggu depan....lega juga sebab bolehlah tambahkan lagi apa-apa yang patut. Kwang..kwang..kwang... sabar je la. Biasalah... bila last minute idea akan mencurah-curah macam hujan di Stirling ni... kalu tidak hmmm macam hujan kat Afrika. ;)



Malam tadi... aku tido awal... pukul 10.30pm... pagi ni rasa lega sungguh... kalau tidak macam lemau je. Tak cukup tido rupanya... hu hu hu. Yang lawak tu... [bleh masuk kategori lawak ke....] aku terlelap kat sofa, tetiba dengar 'berdebuk'...rupanya bam bam sudah jatuh daaaaa...jatuh daripada duduk bkn berdiri... aku terkejut jaga... terus marah abang bulat ha ha ha.... mamai namanya tu... lepas 15 minit kejadian... bam bam pun lena la atas bahu abang bulat. Dia lena... aku pun tido la... gitulah citernya.



Ok meh kita tengok gambar-gambar pulak, gambar bawah ni dalam souvenir shop kat Falki*k Wheel, he he he... kesian depa kan....nampak tensen je, mana le tak tensen... sebab kena paksa pakai jaket tebal tu... dah sejuk kenalah pakai jaket isk isk isk....budak-budak ni kan.



Ini pun dalam kawasan Falki*k Wheel... besi tergantung tu... nanti ada boat bergerak bawa pelancong ... kami terlepas boat tu, tak pe la...lain kali insyaAllah bleh naik lagi.



Hmmm nampak boat tu... nanti mesin tu angkat boat tu... dan turunkan boat yang kat atas... menarik juga kalau naik...harga OK la juga... £8/- hu hu hu





OKlah...sampai sini je la....apa ni dok update blog plak... tak pe multitasking ni...sambil dok menulis benda lain juga. Ta ta...

~dariBMkeKKkeStiR~

7 comments:

Zareda Norman said...

besyer jenjalan..

sekejap aje dah 20 hari kan. Kali ni beraya di rantauan ek alin

Alinlai said...

Zar,
itulah...rasa kejap sangatkan... isk isk isk... akhir zaman kan :) aha untuk ke sekian kalinya raya diperantauan... best gak ooo mai la raya sini Zar :)

Ilah said...

memang sekejap je rasa... minggu depan dah mula cuti..hehe, bukan nak buat kuih pun, saja nak relax :D

Anonymous said...

ermmm, canon ker nikon? kekeke, NIKON la...,

A..B..

~Nine said...

Hahahah BamBam dah biasa dah gedebuk...hahahah Tp dia COOL

cikdinz said...

hari tu tengok menda alah ni kat discovery channel. nampak menarik.
bila lah nak sampai sinun...

Alinlai said...

Ilah,
tu la pasai...sat sungguh, alah tak pyh beria la buat biskut2 tu... bila dah nak expired barulah org nak mkn ke ke ke...baiklah beli maruku, kacang, dan benda2 kering lain tu...laku je ;)

A...B...,
ohhh sudah tukarka? kwang3...posa posa ni camtu la, nampak benda lain sebut benda lain [kekononlah...ke ke ke...]

Pika,
kwang3... tapi bimbim bedebuk dpn TV yang best tu...erkkkk!!! Kwang3...

Cikdinz,
memang menarik...tapi tak sempat naik hari tu... sebab cuaca tak berapa memberansangkan...insyaAllah kalau naik nanti saya upload gambar kat sini :)