Friday, December 26, 2008

Cuti-cuti lagi

Salam,


Best bercuti... mak dan abah dah balik Penang, sekarang ni aku jaga budak-budak ni dengan anak buah sorang ni... dia tunggu stpm... tapi biasalah orang muda jaga anak... mana nak sama dengan orang tua-tua. Tapi insyaAllah setakat ni ok je aku jaga kwang kwang kwang....


Kakak pun dah tak 'keja' malam lagi, dah tak jet lag... makanya dapatlah kami tido juga, sesekali bangun buat susu tu 'wajib' la... kakak jenis minum susu banyak waktu malam... memang 2 jam sekali kena bangun la. Tak kisahlah... sebab kalau nak depa membesar dengan sihat kenalah berkorban sikit.


Dah 2 kali bawa pi shopping mall... 1Borneo dan CityMall... balik ronda-ronda sure nampak penat je depa, dan malam tu lena nyenyak. Penat kot sebab tengok benda-benda baru. Mungkin juga depa penat sebab orang pun dok tengok depa... dok tanya kembar ke? Boy ke Girl? hmmm kalau pakai pink takkan boy plak ke ke ke layannnnnnnnnnnn...

Dok berpantang lagi mana-mana yang boleh la... mee, laksa, teh dan benda berangin blom makan lagi... ais pun baru 2 kali minum... kat rumah aku suka minum kopi dan milo. Kopi sedap oooo kopi Tenom :)

Oklah... nanti kalau ada peluang aku update lagi, idea tak dak ni... tapi nak gak upate. Inilah hasilnya kwang kwang... cau cin cau.

~dariBMkeKK~

13 comments:

Mummy Rizq said...

ee.. seronoknya melayan budak kembar kan! mesti cute giler lah...

Alinlai said...

achik,
alhamdulillah setakat ni mmg seronok, dah bleh adjust mana yg patut ke ke ke... tak pe nnt ada rezeki kita jumpa :)

Ilah said...

maunye tak...sbb kembarkan, itu yg org pun pandang2 tu, nak2 nanti bila dah boleh berjalan, pakai baju sama, lagi org pandang2.

Biar kecik masa lahir, membesar di luar org kata.

Hazelsyd said...

yuhuuu alinnnn pehabq??? sihat kot no.. hehehe

~akuni~ said...

Kdg tu kalau 'waris' baju dari adik-beradik yg lg besar, baju pink pun belasah gak kat baby boy... sama lar my daughter pakai baju abg dia, warna biru... heheheh

Alinlai said...

Ilah,
iye... membesar kat luar dgn jayanya :) lawaknya org igt boy plak... layannnnn

Hazel,
sihattttttttttttttt... kekeke... seronoknya jenjalan... nnt pi melawat umah hang :)

Ni,
ahaks... baby girl pakai blue ok, baby boy pakai pink hmmmmm bahaya tu kwang kwang kwang

zareda said...

uihhhss dah minum ais.. amboi.. amboi.. amboi.. :)

mesti seronok beli baju baby girl kan..

Alinlai said...

zar,
ke ke ke... tapi tak sedaplah minum ais sebab dah lama tak minum... kat rumah tak minum lagi kalau keluar je lepaskan geram minum gak skit2 kwang kwang kwang

Zek Zek said...

ewahhhhh cepatnyer minnum ais...nak kena nih...hihih...mmg kalau benda yang tak boleh tu suka jer dibuat.

Bestnyer kembar...tapi kta tengok best jer...awak jer yang tahu camner kan. Hehehhe...

Tapi mmg bestla...comel jer.

Ayu said...

Alin,
kalo tadak idea nak taip hang buh gambaq saja hehehehe
aku sukak tgk baby :)

Alinlai said...

zek zek,
minum sikit2... tak berani gak nak minum pulun2 sat lagi kita yg nak tanggung sakit sendi ke apa ke :) rasanya tak le susah sangat nak jaga, malam2 pun ambik giliran le... separuh malam mama jaga, separuh lagi encik papa jaga le... kwang kwang kwang

Ayu,
gambar banyak... tapi ntah le tak bleh nak upload plak... nanti2 cuba lagi :)

Anonymous said...

to cik lin & family,

Salam Awal Muharam & Happy New Year 2oo9! Wish u all the best of health & wealth and joy & happiness!!

Alinlai said...

cik sue,
hepi new year to you too. :)