Tuesday, November 11, 2008

Berpantanglah anda ...

Salam,

Sapa kata boring masa berpantang? Aku ok... sebab bleh buat macam-macam benda. Selain menanda kertas exam... bleh juga YM, selain tu bleh juga update blog. Pssttt... dah kantoi sila lambai kat abang bulat, dia dah tau aku ada blog ... layannnnnnnnnnnnnnn!!!

Dah seminggu... pukul 7am camtu turun bawah sesi bertungku. Mak akan tungku badan sampai aku lenguh baring. Lebih kurang 40 minit... masa ni biasanya kanak-kanak ni lena atau minum susu... tak pe papa depa ada nak temankan...

Oh ya tak le susah nak turunkan berat sebab rasanya badan ni dah jadi saiz sblm kawin. T shirt yang dulu ketat skit dah longgar je, ringan badan sebab lama juga badan ni membesar dengan jayanya. Harap2 berat dan saiz ni maintain le... jimat belanja tak payah pi slim world ha ha ha....

Aku ambik Ammy 60 days... ok juga sbb tak dak le apa2 kesan sampingan lagi. Ambik yang jagaan dalam je, yang luaran aku sapu macam-macam benda... kapur + asam limau pun ada gak sebab nak hilangkan kesan hitam kat perut tu. Iyelah... hari tu perut ni membesar dengan jayanya... skrg dah kecut, kulit pun jadi semacam le... dah dok tungku ni rasa perut ni dah ringan dan kecut..oklah tu. Pelan-pelan... mana bleh macam sediakala, ambik masa juga.

Ingat nak cerita pengalaman masa sblm bersalin dan masa bersalin... tapi nanti le tadak idea nak mengarang. Oklah kat sini je, cau cin cau nak sambung marking daaaaaaaaaaa...

~dariBMkeKK~

22 comments:

Ilah said...

Selamat berpantang...syiokkk... ada orang jaga.. kikiki.

Alinlai said...

ilah,
yezzarrrrrrrrrrrr.... lega :)

Ayu said...

akan ku sabar menanti ceritamu itu alin hehehe
aku tunggu hang update :)
selamat berpantang :)

Alinlai said...

ayu,
iye sabar itu separuh drpd iman :)
tunggu ye...

NONIE AZIZ said...

aku pun suka masa dalam pantang..semua orang tolong buatkan kakakaka

KV said...

nanti sapu bio oil kat perut tu!

Alinlai said...

nonie,
ke ke... layannnnnnnnn....

kv,
iye kena sapu gak nnt :)

PuteriSatu said...

a'a tul tu...rasanya masa berpantang tak boringla...rasa kejap je dah 2 bulan...adeeh nak tinggal anak nak gi keje hari pertama punyala derita rasa...tuhan je yang tahu...rasa nak ambik cuti tanpa gaji 10 taoon....hiks....

cikdinz said...

ada gak aktiviti nak dibuat. kira ok lah tu.

Mummy Rizq said...

alhamdulillah... semoga hang menjalani tempoh berpantang dengan jayanyaa.. banyak COBAAN tau....

arianna adrizal said...

comellll babies mcm err.. mcm sape eh?? hehehehe.

alamak.. cite org besalin ni selalu rs seriau je nk dgr. tp xkira, nk dgr jugak. hehe.

Anonymous said...

iskh! iskh! iskh! buat penat je gua fly nak tgk anak buah 2 org tu, awat la athirah sambut aunty dia ni dgn kentut hari tu cik lin? ehehe nanti kalau ada rezeki, jumpa kat sini la ya. harap2 x kena kentut lagi!! kwang3x....

Alinlai said...

puteri1,
iye... dah sebulan pun kejap sgt la

cikdinz,
ada aktiviti bykkkkkkkkk... tak terbuat plak :)

achik,
dugaan? hmmm so far ok jer.... bab mkn mak msk ok jer ndapppppppp

Alinlai said...

anne,
ikut mak bapa dia kot :) jgn seriau ok je tu

cik sue,
kentut tu hobi dia kot.... kwang3....

tipahvogue said...

chomeinye baby!!! congrates ya!!! :D

Alinlai said...

ciktipah,
makasih :)

HappyIrfa said...

salam alin..
wow.aku ketinggalan.
tu dia.........sekali gus dapat 2.
TAHNIAH..kim salam peluk cium utk baby

Alinlai said...

irfa,
makasih :) ehhh tak tau ka? tak pe la ni dah tau :)

Miim said...

salam ziarah,

tahniah di atas klhiran bb kembar nie, comel!

Slmt menghabiskan sisa2 berpantang!

Alinlai said...

Miim,
tq tq :) iye dok berpantang lg ni

Anonymous said...

cepat cik lin!!! tambang air asia murah to london ni :)

Alinlai said...

cik sue,

tungguuuuuuuuuuuuuuu!!! :)