Friday, October 10, 2008

Selepas Beraya Sakan....

Salam,

Puas hati beraya... berjalan sana sini... sampaikan Isnin sehari sblm balik KK, dah tak larat dah sebab lenguh kaki. Lepak rumah je la... ke ke ke....

Hari ni baru masuk opis... masuk sebab nak ambik barang sikit dan hantar MC ke ke ke... dengan rasminya aku start MC Isnin minggu depan... sampailah dijangka bersalin...oklah tu. Kelmarin pi klinik, Dr scan... Alhamdulillah semua sihat... baby pun makin besar berat bertambah secara normal. Harap-harap bertahan sampai minggu ke-36, aminnnnn!!!

Disebabkan kaki makin bengkak dan betis ni keras sangat... aku panggil makcik L tolong urut... lepas diurut lega skit... bleh berjalan dengan selesa skit. Ok lah ... sabar je sebab dah tak lama pun. Erkkkk ready ke?... insyaAllah ready mental dan fizikal... sebab mak nak mai ke ke ke... kalau tidak tu seriaulah juga.

Opis ni masih sunyi rupanya... ramai lagi yang cuti sampai minggu ni... minggu depan baru masuk keja. Biasalah tu... asalkan kelas berjalan lancar... rasanya tadak sapa nak halang kita bercuti sakan sakan.

Lega selamat sampai KK... orang tengok aku pun sure cuak je sebab perut ni memang nampak besar sangat. Mungkin orang pun kurang percaya baru 34 minggu... sebab macam dah nak due sangat-sangat... mujurlah aku ni lasak juga, bleh lagi berjalan sana sini... kalau tidak memang berbaring je la. Apa-apa pun Alhamdulillah... dipermudahkanNya dalam segala hal.

Ngantuk la pulak dah makan nasi ni... nak tido pun tak best sebab sat lagi sakit badan, apa-apa pun relax la dulu... sambil marking assignments sambil YM, sambil blog... wah banyaknya keja sambilan ke ke ke. Dah pi tengok broadband... nak belilah... bleh la juga ber'Internet' nanti... tapikan... ada masa ke nanti kwang kwang kwang... layannnnnnn!!!

OKlah sampai sini dulu cau cin cau :)

~dariBMkeKK~

6 comments:

JahRera said...

Salam lebaran ailin, semoga baby-baby dan mommy sihat sejahtera.

Alinlai said...

kak lela,
salam lebaran :) baca blog akak tadi nak komen tak sampai hati sebab mcm syahdu je akak beraya tahun ni :(

terima kasih...insyaAllah mommy n babies sihat hendaknya aminnnnnnnnn!!!

Zareda Norman said...

alin
rehat bebetul sebab lepas bersalin belum tahu dapat rest pueh pueh.. ehheheh.. semoga selamat semuanya ek..

Ilah said...

insyaAllah sempat bertenet tu...hehehehe. Pengalaman...lagipun, masa baby tidur, takkan kita pun nak tidur kan...nak buat kijer tak leh, so, layan tenet jelah. hehehe.

Ayu said...

semoga semuanya selamat untuk hang and babies... aminnnnnnnnnnn

Alinlai said...

Zar,
insyaAllah, rehat juga ni, tak berani nak lasak sangat2... jalan pun pelan-pelan je :)

ilah,
itulah... baby tido mak dia bleh bertenet dengan kenkawan ;)

ayu,
makasih makasih... aminnnnnn insyaAllah