Sunday, October 12, 2008

34 minggu :)

Salam,

Alhamdulillah... boleh juga sampai ke minggu 34... harap-harap kesihatan mengizinkan untuk sampai ke minggu ke-36 :) insyaAllah.

Tak sangka sebab rupanya kuat juga aku ni... iye walaupun memang terasa diri kuat tapi kadang-kadang tu kita rasa kuat tapi sebenarnya tidak le sangat. Alhamdulillah puasa penuh 30 hari, ada orang kata masa 7 bulan biasanya dah tak boleh nak bergerak sebab perut akan membesar sangat... hmmm masa dekat-dekat 7 bulan tu aku masih boleh berjalan ronda Psr Pyg, KT... hmmm Alhamdulillah.

Balik beraya pun... dengan keadaan yang masih selesa... mungkin sebab memang aku dah niat nak juga beraya dengan mak abah selagi masih ada hayat depa. Tahun depan tatau lagi macam mana, kalau kat sini pun tahun depan giliran sini. Tak kisahlah orang nak kata apa pun sebab perut memboyot pun dok naik kapal terbang lagi... asalkan kita ikut prosedur insyaAllah selamat :)

Abang bulat macam tak berapa nak percaya badan aku akan kembali mengecil.... tak pe la kita tunggu dan lihat ke ke ke... aku rasa tak dak masalah sangat, sebab skrg ni pun perut je yang besar... kaki bengkak pun sebab badan berat, kaki ni bengkak, betis pun bengkak dah jadi cam tangan Papaya... muka aku tak le tembam, ke ke ke... kalau duduk tu kadang orang tak perasan mengandung... bila bangun barulah orang cam terkejut tengok besarnya perut kwang kwang kwang....layannnnnnnnn!!!
Dok usha AMMY 60 days... macam nak sambar je... makan pil senang sikit... tengoklah camno nanti. :) Ok... dah dapat MC, dah hantar ke pejabat so... bleh la berehat kat rumah dengan jayanya... ke ke ke sukanya bleh lepak sambil tengok TV di pagi-pagi hari. Silap-silap TV tengok aku :)

Stop sini dulu... insyaAllah Selasa dan Khamis mai opis untuk tutorial... dan Isnin minggu depan mai untuk jaga exam... tak le MC lepak terus-terusan... ada lagi keja rupanya... oklah tu. Bye... cau cin cau.

~dariBMkeKK~

8 comments:

Ilah said...

InsyaAllah ok...kena rehat secukupnya. Eh! dah sambar ke broadband tu?

Alinlai said...

ilah,
blom lagi... nak bawa laptop pi try dulu... dua tiga hari lagi insyaAllah :) ni mai opis jap, key in markah mid term :) ke ke ke

HappyIrfa said...

SALAM ALIN..
peknen senang dapat mc tp tgk doktor gak..

Zareda Norman said...

ambui besnyer rest rest kat rumah.. doktor suruh rest tau ..

lagi 2 minggu ek.. haraps elamat semuanya

~akuni~ said...

Ingat kan nak bersalin di semenanjung... takpe, apa2 hal semoga selamatttt....

Anonymous said...

gambaq?? gambaq???????

aku pun join abg bulat hang... boleh ka hang mengeci balik ni?? hahahaha just kidding... lepas jaga 2 anak tu.. memang kalau hang tak kecik memang tak sah... prayng for ur safe delivery..:0)

simah

AppleB said...

sudah bersalin ka belum???

abu haniff said...

salam, ni hamil anak ke berapa nih, semoga rehat secukupnya jgn kerja berat, kalau sudi lawatlah blog kita ada produk penjagaan janin http://produk-tokguru.blogspot.com